Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá tvář pana Beana mne stále baví. Atmosféra Paříže na výbornou, přiměřené napětí, šantán, křivolaké uličky (snad mohlo být více mlhy, ale Paříž není Londýn, že...) a ...tady mě pobavil oficiální text: záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly. Doposud jsem netušil, že mrtvolu lze ještě uškrtit, nota bene brutálně. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Tento detektivní příběh mám hodně ráda, a proto mi asi přišel slabší než ostatní; zavražděná mi nepřipadala nijak přitažlivá, atmosféra v baru taky nic moc, pár vtípků, které jsou v knize, chyběly, děj trochu zdlouhavý. Ale jinak celé série velmi dobrá; Atkinson vynikající, kamera, hudba a lokace připomínaly zdařile 50. léta Paříže. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako předchozí díly, pořád ta samá solidní televizní dobová detektivka s tím dobrým i s tím špatným. Solidní, i když ryze televizní výprava (i když tu moderní pouliční lampu v jedné scéně taky mohli nějak vymazat), pěkné kostýmy i interiéry, klasický případ, který má dobrou staromilskou atmosféru a parádní Atkinson. Jen s tím napětím už je to horší. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela hezký TV zážitek, byť na hodně provařené téma. Nedovedu úplně posoudit výkon p. Atkinsona; není to určitě průšvih. Byť byl jedním z nejvýraznějších komiků TV historie vůbec, je vidět přinejmenším jeho lidský formát. Spíše bych ale řekl, že jiní herci asi hráli p. Maigreta lépe. Celkové vyznění je hodně nasládlé, ale vedle slavného obličeje hlavního protagonisty má film i několik silných bodů: vydařilo se nové pojetí pí Maigretové, též se mi líbila pečlivá režie (drobné výměny pohledů apod.). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt ještě uchcávám z Etkynsna, převlečeného za charakterního herce. Zjevně mi to jen tak bavit nepřestane. Tento případ Degreta na Monmártru je prozatím asi nejslabší, především proto, že erotické dusno, které mělo být přeneseno na obrazovku, potažmo femfatálnost slečinky A., končí na ne zrovna nejlepších výkonech vedlejších figur a zjevu i chování oné divy, které by mi k erekci nutily jen velice zvolna, pokud vůbec. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama