Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hudba, respektive druh hudby, paradoxně nepatří k tomu hlavnímu, podle čeho bych muzikály posuzoval. I muzikál je především film. Ale tady nefunguje pořádně ani jedno a já tentokrát nehodlám předstírat, že na téhle nekoncepční a nezvládnuté travesty show v latexovém nátěru je něco cool. Tak, to bychom měli alibi k tomu hlavnímu: "The Rocky Horror Picture Show" je skutečně jedním z nejděsivějších hudebních zážitků mého filmového života. ()

Reklama

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, ze kterého jsem odešel cca po 15ti minutách a zdaleka jsem nebyl první, natož poslední. Nechápu tento humor, nechápu ty vtipy, nechápu z toho vůbec nic a navíc se mi to vůbec nelíbí. Rocku je tam jako šafránu, zato hopsání a paruk ala Hendrix jako máku. Skoro bych se vsadil, že v tom má prsty Jess Franco, ale umělci se zřejmě Mistrem jen inspirovali ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Naprosto uvolněná, svobodná a osvobozující atmosféra, která nakažlivě krásně zasáhne i diváka. Příběh nemá jednoznačný děj, ani logiku, ale v tomhle případě by to bylo snad i na škodu. Nesmysl střídá nesmysl, taneční i sexuální orgie se proplétají, hudba je hypnoticky rokenrolová a texty jsou skvělé. Dokonce i brutální vražda je podaná tak hravě, že nepohorší. A nikdy bych nevěřila, že Tim Curry někdy mohl vypadat sexy, natož ještě v makeupu, podvazcích a korzetu. /5. 7. 2010/ ____P. S. Po x-tém shlédnutí, kdy mě ten film vždycky rozveselí, musím pokorně doznat, že Frank n. Furter má v sobě víc ženskosti, než jsem kdy viděla dohromady. A přesto, potkat ho, stačilo by mu jen na mě kývnout...... Vlastně je to moralita: za to, že se oddáš absolutní rozkoši musíš vždycky zaplatit! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Muzikál, jehož děj je pouze důmyslnou kulisou pro jeden ohromný kinematografický odkaz a pro oslavu umělecké i životní nesvázanosti a extravagance. V závěru sice lehce pospávající, ale jinak naprosto bezprecedentní a zaslouženě kultovní smršť zábavných hudebních skečů, chytře napsaných, vtipně zinscenovaných a hlavně neuvěřitelně zahraných! Tim Curry je coby transsexuální karikatura na šílené hororové vědátory z produkce RKO fenomenální, jakoby se pro tuhle šílenou a v dějinách filmu ojedinělou roli narodil, a vše zdobí a ochucuje dvěma třešničkami více než rozkošná Susan Sarandon, jejíž ženské přednosti chci mít doma na očích každičký den.... prostě chci! 85% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Rty na obálce filmu patří tehdejší modelce Lorelei Shark. (Alfréda)
  • Natáčelo se v britském sídle Oakley Court, kde se točila řada hororů studia Hammer, k nimž The Rocky Horror Picture Show odkazuje a z nichž si jeho autoři půjčili i řadu rekvizit. (Cherish)
  • Před příjezdem do sídla Frank N Furtera (Tim Curry) má Janetin (Susan Sarandon) svetřík světle modrou barvu. Po příjezdu už je svetřík bílý. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama