Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MR. RAINEY MINDS A LOT! ----------- Mne sa ten spisovateľský stereotyp začína páčiť čím ďalej, tým viac. Veď vieš, dom na samote, krásny drevený interiér, parádne navrhnutý, knižnica, v blízkosti potok, alebo menšie jazero, samozrejme veľa stromov, no a nesmie chýbať to pokojné miesto na písanie. Toto môžeme vidieť všade, aj vo filmoch, ktoré primárne o spisovateľoch nie sú. Niečo na tom bude a ani Secret Window nie je výnimkou. Jedná sa o ďalšiu malomestskú vyvražďovačku, s literárnym nádychom. Film je samozrejme plný klišé a halucinácií, aby sa to všetko zjednodušilo a uzavrelo. Nič atypické. Zázraky už radšej ani nečakám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nuda. Secret Window jsem měl dlouhou dobu zafixovaný jako "ten film, co pořád hraje (či hrál, už nějakou dobu jsem mimo ČR) na Nova Cinema a kde hraje Johnny Depp". Když mi spolubydlící řekl, že má tento film s titulky, tak mě napadlo, že bych ho konečně mohl zhlédnout. Od filmu jsem fakt nečekal moc, ale co jsem dostal, bylo snad ještě míň. Zápletku každý musí prohlédnout hned po úvodních deseti minutách a nemá to žádnou atmosféru. A speciálně tohle byla věc, co mě zklamala nejvíc - filmy, které jsou natočeny podle knih Stephena Kinga, jsou úžasné atmosférické díla, když se jich ujme někdo, kdo jim rozumí. Speciálně tenhle film měl stavět na té atmosféře, bohužel jsem byl jen znuděn. A to moc. Johnny Depp jako vždy fajn (i když mi přijde, že speciálně tady nemusel používat nějaký široký herecký repertoár) a Maria Bello ještě více. Bohužel, když po deseti minutách víte, jak snímek skončí, je něco špatně a vy film dokoukáte jen proto, abyste zjistili, jestli jste měli pravdu. A zamrzí vás, když jste ji měli, protože chcete, aby vás film nějak překvapil… 40 %. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Standartně výborný Johnny Depp, působivá atmosféra a viditelná snaha připravit si diváka na závěrečnou "šokující" pointu, která má být hlavní hvězdou celého příběhu. Ovšem ono rozuzlení je všelijaké, jen ne nápadité a překvapivé a Stephen King si s ním absolutně neporadil podle očekávání. To se pak David Koepp mohl klidně snažit seč to jde, ale ten předvídatelný a nevýrazný příběh by stejně nijak výrazně nevyzvedl.. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Blonďáček Depp v roli lenivého spisovatele, jeho schizofrenní představy o světě kolem a poté kruté následky člověka nechaného na pospas bez dalšího léčení. Obsazení Johnyho v tomto snímku nebylo zrovna z těch nejšťastnějších, o to více mě zaujal tajemný Turturro. Podivný střih, místy zcela nevhodné vložky, které tak silně bijí do očí, že tam nepatří. Nezvládnutý a nevěrohodný scénář a závěr všemu nasazují patřičnou korunu. Další kousek, který mi stačil pouze jednou.......... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na Johnnyho Deppa se člověk vždycky rád podívá. Když je to v psychologickém thrilleru, tak ještě raději. A když v něm navíc "obtěžuje" John Torturro, tak to úplně nejraději. Nesmí ale vlna nadšení mít sestupnou tendenci a taky se ze zamotaného děje nesmí Stephen King vykroutit takovou nudnou neoriginální pointou. PS: tak prej King je v tom nevinně :). ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Ving Rhames dostal nabídku na roli, ale musel ji odmítnout kvůli jiným závazkům. (Chatterer)
  • “This is not my beautiful house. This is not my beautiful wife. Anymore." Tato Deppova (Mort Rainey) replika je převzata z písně "Once in a Lifetime“ skupiny Talking Heads. (becki_tu)
  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)

Reklama

Reklama