Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

MrPierc odpad!

všechny recenze uživatele

Po 20ti minutách jsem musel vypnout. Chápu, že dokument se snaží ukazovat zrůdnosti páchané na zvířatech, ale pokud to ukazuje nonstop a v brutálních detailech, tak se snaží jen šokovat a znechutit. Zvířata mám rád a nikdy bych jim zbytečně neublížil. Maso jím, ale kvůli tomu se nemusím dívat, jak pouští tvárnici praseti na hlavu, dávají smrtící injekce nebo plynují psy v komorách smrti. Autor chtěl lidi upozornit, ale dokument by se dal pojmout trochu méně extrémně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tento film podívá člověk, který váhá, jestli se má stát vegetariánem nebo nemá, tak po zhlédnutí bude rozhodnut. Záběry skrytou kamerou jsou skutečně mňamka, která ovšem nemusí chutnat každému. Trošku mi vadilo, že jsem z dokumentu cítil, že jediným východiskem, jak problém vyřešit je přestat žrát zvířátka. Představoval jsem si, že se na jatkách odehrávají ještě ošklivější věci, ale třeba tvůrci měli pouze špatnou ruku při výběru, kam se vydat natáčet. A navíc je dokument strašně moc křesťanský a nad některými úvahami zůstává rozum stát. Rozhodně se však zhlédnutím cítím obohacen. 3* ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Každej by měl tohle vidět, týká se to nás všech - poptávka určuje nabídku a tak to bylo, je a bude. Nechce po nás, aby se všichni stali vegany, ale když rodinka na týdenním nákupu v Penny obrátí s myšlenkou na Earthlings každý kuřátko a dvě ze čtyř díky němu vrátí, padlo to na úrodnou půdu. Že je dokument jednostranný? Aby ne. Že některý záběry jsou starý? Jsou (a především v sekci pokusy na zvířatech, bez nichž se společnost prostě neobejde, jsou i z roku 89. Nikdo by asi nechtěl být dobrovolníkem v klinických studiích bez ánunku, co daná látka provede na něčem jiným než umělý simulaci.) Že je to agitka? Sakra jo!!! Víc takovejch! Všichni můžeme mít zodpovědnost za potomky našich mazlíčků, za to, čím si patláme ksichty a co nosíme - každá panička, co nosí na límci lišku, by si to rozmyslela, kdyby viděla s elektrodou v konečníku svýho bišonka, i když musí bejt pitomá, když jí to nedochází hned...ale nejen - vsadím se, že všichni máte v botníku kožený kozačky či v šatníku pásek, i já, ale je tomu už dlouho, co mi došlo, že k nim už nový nepřibydou. Zvířata v oděvnictví, v dnešní době nepřebernýho množství kvalitních umělejch materiálů, naprostá zbytečnost. Stejně tak zvířata mučená pro zábavu (jakej zvrhlej paradox už v tom slovním spojení). Jedinou nutností zůstává jen vědeckej výzkum, kde je nutný zvážit přínos poznatku a dál ho provádět s ÚCTOU a zajistit, že zvířata necítí bolest a jídlo. V kosmetice už je ozkoušeno takový množství složek, že by se dál mohly vyrábět jen jejich kombinací. Všichni můžeme maso omezit, když ne nejíst, starat se odkud mi na stůl přistála vejce, mlíčko, třídit odpad... A ty sadistický kreténi, co mají menší IQ než prasata a krávy (o delfínech ani nemluvím), co si na nich vybíjejí svoje choutky a dělají špinavou práci, kterou nenarušení dělat nechtějí, by měli být pečlivě střeženi, aby dodržovali předpisy, který by měli být vypracovány víc s ÚCTOU k životu než s úctou k měně. Když to, jako konzumenti a zákazníci, budeme vyžadovat a preferovat bio farmy, podle hesla: náš zákazník, náš pán bude tohle zvěrstvo skomírat...a zvířata žít... Každej by to měl vidět...(A Joaquinův hlas by se dal poslouchat roky.) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

"Ale co mám dělat, vždyť tím nic nezměním." Kdyby měl každý takový názor, ještě dneska se potkáváme s feudalismem a otroctvím - jak už píše uživatel 'whack'. Co je ale uplně nejlepší jsou ne-vegani, kteří při tomto filmu brečí nad tím, jak se nemohou na utrpení takového rázu dívat s tím, že lidé, kteří takhle zabíjejí, týrají a vykořisťují zvířata, jsou bezcitní psychopati. Ale už si neuvědomují, že ta zvířata zabíjejí jen kvůli nim. Protože každý, kdo si koupí živočisné produkty (maso, sýry, vejce), testovanou kosmetiku, kůži a podobně, tyto masakry financuje a je za všechno tohle utrpení uplně stejně zodpovědný jako ti psychopati. - "Since we all inhabit the earth, we are all considered earthlings. There is no sexism, racism, or speciesism in the term 'earthling'. It encompasses each and every one of us: warm or cold blooded, mammal, vertebrate or invertebrate, bird, reptile, amphibian, fish and human alike." ()

zette 

všechny recenze uživatele

1, Domaci mazlicci jsou problem. Dnes kazdy idiot chce doma zviratko, mozna, aby ho mel konecne nekdo rad, aby se mohl chlubit... Ne vsichni se vsak o nej umi postarat. A to treba i tak, ze po nem na ulici, trave uklidi jeho vykaly. Tolik "vrozenych" nemoci domaci zvirata nikdy nemela, nikomu to ale nevadi a tak veterinari a farmaceuticke spolecnosti krasne bohatnou... 2, Maso jako obziva- jeste jsem nenasel maso, vcetne vnitrnosti, nad kterym bych ohrnoval nos. A verte, ze uz jsem snedl ledasco. Nejsem clovek, ktery by maso vyhledaval denne, je ale potrebne a hlavne proto zde zvirata mame. 3, Obleceni- kozesinu jsem nikdy nemel, nechci a nepotrebuji. Kozene boty ci opasky z veprovice ci kravy se primarne nezabijeji pro kuzi. 4, zvirata a zabava- nesnasim cirkusy, neuznavam dostihy, korridu respektuji jako spanelske kulturni dedictvi. Tod muj pohled na hlavni kapitoly dokumentu, ktery ukazuje nekale praktiky lidi na zviratech (autor daval nahravky z celeho sveta dohromady osm let, spousta z nich natoceno skrytou kamerou), uz vsak nehleda reseni ci nejake vychodisko. Ja, ac i bez tohoto dokumentu vim, ze se tak deje s tim nemohu nic udelat, jen vim, ze se na to nediva dobre... ()

Zajímavosti (3)

  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)
  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno