Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh zástupce starosty města New York Kena Lippera (John Cusack), který věrně slouží svému šéfovi, skvělému politikovi, jehož ambicí je dbát na osud města a svých voličů. Náhlá přestřelka, která zatáhne do hry policistu, dealera drog a nevinné dítě, způsobí v celém městě obrovský skandál a komplikovaná cesta k pravdě vede pouze přes politické minové pole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na radnicích to bývá defacto všude stejné. Nejvyšším zájmem je mít moc a jejím prostřednictvím finančně i majetkově zabezpečit SEBE. Vyšší zájem je udržet se trvale u žlabu na prasečí stravu, abych mohl nejvyšší zájem co nejdéle prosazovat. Hraný zájem projevím o potencionální voliče tak dva měsíce před volbami, protože ti mi pak mým znovuzvolením dopomohou k dalšímu naplnění těch nejvyšších zájmů. No a ve zbylém čase o ně projevuji už jen přiměřený interest hraničící s nezájmem, neboť konec konců dobře vím, co je mým zájmem nejvyšším. Kruh zájmů se uzavírá, čest všem šafránovým výjimkám.. Na to, kolik Becker dostal dobrých karet ke hře (Pacino, Aiello, Landau, Fonda), předvedl nikterak vzrušivou, prachmizernou podívanou, utápějící se v příběhové i dialogové šedi. A nepomůže ani křišťálově čistý Standa Gross Cusack, ani božský Al, který umí změnit smuteční řeč v předvolební mítink.. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Politiku nemám ráda ani v životě, natož ve filmu a nevěřím v politika na špici bez pochybné cesty na vrchol. To jak chutná moc, netřeba dál rozvádět. Nebýt pravdivé podstaty příběhu, vyšel by z toho trapný naivní pokus o napravení padlého anděla. Tušila jsem, kde má terč svůj cíl, ale ten srdceryvný doják v závěru, všemu nasadil pověstnou korunu. A tečka za očistnou lázní v podobě politických ambicí mladého snaživce, vše totálně dorazila. Pohled na Ala mě nezklamal, Cusack se opravdu snažil. Menschkeit v Babylónu.(NY) ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Jedna přestřelka a jedna zbloudilá kulka. Starosta i nadále pronáší své brilantní proslovy „S něčím se jako starosta nikdy nesmířím, se smrtí policisty. S něčím se nikdy nesmířím jako člověk, se smrtí nevinného dítěte“.Jeho zástupce zatím sbírá informace, počítá mrtvé a ztrácí iluze.... „Zneužíváš postavení, ale vždycky pro správnou věc. Nebereš peníze. Jenom si buduješ postavení. Vlastní moc. K čemu bys byl lidem bez ní dobrý? Ale hluboko uvnitř víš, že je hranice, kterou nemůžeš překročit. Po tisíci případech a jedné dohodě navíc se hranice smaže.“ Průměrný thriller o korupci a vzájemných úsluhách, * navíc dávám za vynikajícího Johna Cusacka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší. I když na začátku mi to přišlo jako těžká trapárna s amaterským scénářem a nezvládnutou režií a hudbou od disneyho, tak v průběhu jsem se do toho celkem vsáknul a nějaký scény či dialogy mi přišli docela zvládnutý. Nejvíc mě asi zaujal projev Al Pacina na pohřbu, i když mi to přišlo dost přitažený za vlasy. Herecký výkony mě asi na tomhle filmu bavily nejvíc (zejména Danny Aiello). Film má i dobrou atmosféru. Problém je asi v tom, že film se veze na stejné vlně a bojí se přitlačit na pilu. Všechno je tak odlehčený, že to pak divákovi přijde nezajimavý. Bohužel opět film, co mohl mít šanci jen kdyby se z toho vyklubalo něco víc. Konec opět trapnej. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Uuuuu to byla úmorná záležitost a celou dobu jsem přemýšlel, co vedlo k tomu, aby snímek vůbec vznikl. Scénář je jakým si pokusem o chytře budovanou zápletku s politickou tématikou, ve které se nedaří vůbec navozovat napětí nebo jako-li vygradovat pointu. Když k tomu připočtu strašnou předvídatelnost, tak se divím, že jsem to vůbec dokoukal. Chtělo to určitě lepší uchopení, svižnější tempo a méně dialogů směřujících do země nikoho. Jediným pozitivem je ústřední dvojice, která se vydala na maximum, zvlášť Cusack hraje na maximum.......4/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Al Pacino se v rámci příprav na roli starosty města New York potkal a nějaký čas strávil se starostou Rudolphem Giulianim a také bývalými starosty Kochem a Dinkinsem. (don corleone)
  • Postava Franka Anselma byla částečně inspirována bývalým starostou čtvrti Queens (New York) Donaldem Manesem, který byl obviněn z úplatkářského skandálu, neunesl to a nejprve se o sebevraždu pokusil neúspěšně a o dva roky úspěšně. (don corleone)
  • Scény na zasněženém nádraží se ve skutečnosti natáčely ve velkém vedru. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno