Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je předvánoční nákupní období. Jonathan nakupuje v obchodním domě dárek pro svoji přítelkyni – rukavice. Stejný dárek si v tu samou chvíli jedna mladá dívka vyhlédne pro svého přítele a Jonathan jí ho zdvořile přenechává. Zapovídají se a jdou spolu do restaurace Serendipity – „Šťastná náhoda“. Dívka věří, že je vše otázkou náhod. Nakonec se s Janathanem rozloučí a odjíždí taxíkem. Jemu bylo s krásnou neznámou moc dobře. Vzápětí se však znovu setkají. Oba si totiž v restauraci něco zapomněli. Prožijí spolu i zbytek večera; dívka – Sara chce však jejich další setkání ponechat náhodě. Slíbí, že vpíše svoje telefonní číslo do knihy a prodá ji. Pokud to má vyjít, Jonathan si knihu koupí. On zase své číslo píše na pětidolarovku. Nakonec jdou do hotelu a každý jede svým výtahem. Pokud se sejdou na stejném patře, patří k sobě. Jonathanovi vše ale pokazí spolucestující. Saru už nenajde... O pár let později má Jonathan před svatbou s Halley. Stále si ještě občas vzpomene na Saru. Ta zatím pracuje jako terapeutka a také ji její přítel hudebník žádá o ruku. Jonathan ji zrovna znovu, ale zatím bezvýsledně, začne hledat. Náhodně ale objeví účet od dárku, který tenkrát chtěl přenechat Saře. Je na něm číslo jejího účtu. Jonathanovi se nepodaří získat její příjmení, ale starou adresu ano. Sara se též zaměstnává myšlenkami na Jonathana. Rozhodne se odjet se svou kamarádkou do New Yorku, kde ho tenkrát potkala. Začíná jejich vzájemné hledání a téměř střetávání se... Sara s kamarádkou potkávají Halley. Sary kamarádka ji zná a odchází s ní na zkoušku svatby. Za Sarou zatím přijíždí její snoubenec. Mezitím zve Halley Sařinou kamarádku na svatbu a Sara má jít s ní. Halley dává Jonathanovi malý dárek – knihu. Je to právě ta, do které kdysi Sara napsala své telefonní číslo. Jonathan konečně zjistí její současnou adresu a s přítelem Deanem odlétá za ní. Sara je však stále v jeho městě – New Yorku.. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazená prkotina s osudem v hlavní roli, který do všeho zasáhne, ale přesně tak, jak by si to nikdo nepřál. Navíc s naprosto špatným happyendem, Kate je schopná kvůli náhodě po x letech vletět do svatební síně a přerušit svatbu někoho koho skoro vůbec nezná ... a co se vlastně stalo s Cusackovou snoubenkou? Spáchala sebevraždu? ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý oddychový romantický film so slušne hrajúcou dvojicou hlavných hrdinov (John Cusack a Kate Beckinsale). Tento film Serendipity je samozrejme trocha sladučký, ako dve zlepené lízatká lebo neukazuje až tak skutočný život, ale tak film predsa má zabaviť a niečo divákovi dať a mne tento film dal príjemný pocit a to je dôležité. Sladučký je preto, lebo takto v skutočnosti osud nefunguje ten Vám dá väčšinou jednu šancu a nie viac. Ako som už spomenul výkon hlavných hrdinov je mierne nadpriemerný, ale ostatní herci vo filme ma nezaujali svojimi výkonmi, okrem pána Eugena Levyho (tento herec je známy so série American Pie). Ďalej sa film príjemne hrá s náhodami a osudom, človek by darmo čakal iný koniec ako sme dostali pretože asi by nás iný koniec sklamal. Takže tento film je veľmi pekný, príjemný a tí čo čakajú klasickú romantiku ju aj dostanú. (Hodnotenie 3,5) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cusack aj Beckinsale vedeli do čoho idú, aké trápne dialógy budú musieť pred kamerou sypať z rukáva, aby malo zopár romantických nadšencov pri vianočnom stromčeku radosť z ich filmovej lásky. Dostali za to aj slušné prachy, tak vlastne prečo nie. Raz, kedysi dávnejšie, som to skúsil s nimi aj ja, nebol som znechutený, pretože som očakával najhoršie a nadobro som sa s nimi,ako párom, hneď aj rozlúčil. ()

DaliGala 

všechny recenze uživatele

Na úplném počátku je nám nastolena originální zápletka, která provází celý film a vlastně tam nic moc dalšího není. Je to tak trochu jiná oddychovka, romantika, legrace, není to uplně hloupé. Ale mě to prostě tak deptalo, jak se celou dobu naše dvě hlavní postavy míjejí! I když jsem to viděla již po několikáté a 100% vím, jak to dopadne (i když na to ho snad ani nemusíte vidět dokonce), tak na ten film nemam nervy. Všechny ty náhody a osudy mě vytáčí. Takže to chce asi trpělivějšího diváka (a nebo o něco zkrátit)... ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. A i když se nejedná o bůhví jak dlouhý film, zanechal ve mně hned několik pocitů a námětů k zamyšlení. Pravda, je to takový ten klasický styl romantických komedií "počkat si do konce a všechno dobře dopadne", nicméně něco je v něm přece jen jedinečného. Ať už ta nezapomenutelná vánoční atmosféra (možno sledovat kdykoliv jindy samozřejmě), krásná hudba a velmi dobře zvolené herecké obsazení (Kate je tady hříšně okouzlující). Opravdu moc pohodový film. A jedna věc je jistá. Když zasáhne osud / náhoda, nedá se nic dělat a člověk musí poslechnout hlas svého srdce. Zní to klišovitě, možná až moc dospěle a v praxi to samozřejmě není tak jednoduché, nicméně tady jsme jasně viděli, jak by to mělo vypadat. A i když to byla víceméně pohádka, zrnko pravdy na celé té myšlence určitě bude. Na druhou stranu je třeba dodat, že v souvislosti s tímto přichází jedna věc, za kterou jsem nucen odebrat jednu hvězdičku. A to je fakt, že takto před svatbou utíkat od oltáře a rozpomínat se na staré lásky, oživovat staré vazby a city, se prostě nedělá. Být třeba v kůži oné nevěsty, necítil bych se zrovna nejlépe. Takže za toto jedna hvězdička dolů, cítím, že to není úplně v pořádku, a proto si nemohu dovolit maximální hodnocení. Rozhodně se ale nenechte odradit. Jedná se o velmi dobrou romantickou komedii, která si určitě zaslouží vaši pozornost. :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • John Cusack a Kate Beckinsale strávili spolu pri natáčaní len veľmi málo času, tak ako aj ich postavy. (Karush)
  • Na schodišti metra je za Jonem vidět reklama na hru zvanou "Six Degrees of Separation" (šest stupňů separace). Tak se nazývá teorie, která tvrdí, že každí dva určití lidé jsou spojeni řetězem pouze šesti lidí, kteří se vzájemně znají. (HappySmile)
  • Jonathan (John Cusack) řekne Sáře o souhvězdí Kasiopea. Ve filmu The Sure Thing (1985) Cusackova postava také vypráví objektu svého zájmu (Alison) o tomto souhvězdí. (HappySmile)

Reklama

Reklama