Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nič proti Pastorovcom, ale keď prvý diel režírovala Bier, tak barcelonský výlet mohol padnúť do rúk tiež niekomu globálne známemu, napríklad Bayonovi. Film je ale o dosť lepší ako napovedá tunajšie hodnotenie, má temnú atmosféru, zaujímavú ambivalentnú hlavnú postavu a rozširuje celkovú mytológiu. Dozvedáme sa zaujímavé teórie, čo môžu byť záhadné tvory zač, bohužiaľ tieto "zistenia" sprevádza nepríjemné klišé, kedy si vedec vytvorí vlastnú teóriu a rozpráva ju svojmu okoliu ako fakt, pričom okolie má tendenciu pritakávať bez argumentov proti. Táto teória sa mi páči, je veľmi originálna, avšak scenár s ňou v podstate vôbec nepracuje a sledujeme "iba" tŕnistú cestu z bodu A do bodu B. Čím táto dnes už séria začína pripomínať seriál a všetky odpovede na otázky sa dozvieme asi v nejakej šiestej časti o 10 rokov. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Už jednička mě nějak zvlášť neuchvátila, ale oproti Barceloně se jednalo skoro o oscarový trhák. Nejsem si jist, jestli bylo moudré zaměřit se na příběh "antikrista" a jeho cestu za vykoupením, přesto odvaha se cení. Spousta věcí ale nedává smysl, je zde jen proto, že na papíře to vypadalo asi dobře, ale v celkovém světě, který nám díl první nastínil, to nemá co dělat. Tedy, příběhově o ničem, postavy nudné a vlastně to zítra hned zapomenu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení, že americký Bird Box s (na postapo) pracně vystajlovanou a zmejkapovanou Sandrou je tu vysoko v červených, zatímco jeho mladší barcelonský bráška je (momentálně) pod padesát. A není se čemu divit, je to totiž film pomalejší, těžkomyslnější, více psychologizující a méně šablonovitý a divákovi podlézající, což samozřejmě většina obecného lidu neocení. A taky si v něm nehrají na manžele dva chlapi. Na oplátku ovšem film nabízí třeba spoustu skvělých scén z počátku i průběhu "apokalypsy", zajímavý otevřený závěr (zadní vrátka pro pokračování) a už nedlouho po začátku i překvapující jednání hlavní postavy (Sebastián). Silné čtyři. ()

Case_f 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem od toho nic moc než mizerné tuctové "televizní" pokračování neočekávaného (a veskrze průměrného) celosvětového hitu. Výsledek v tomhle ohledu celkem příjemně překvapil, nebylo to IMO výslovně špatně napsané, natočené ani zahrané, a předchozí film to kopírovalo míň, než bych býval čekal. Není to samozřejmě ani kdovíjaký trhák, ale neurazilo mě to. Finále je takové svéráznější, ale tak nějak mi to prostě i tak přišlo o něco lepší a "logičtější" než za vlasy velmi přitažené finále prvního filmu. Kdyby tu byly poloviny hvězdiček, dal bych tomu 3.5, ale nejsou a na čtyři to taky úplně není, takže tři. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Nuda ....post-apo je nejlepší, když je hned ze startu. Nestalo se a ani 5 minutová panika to nezachránila. Na Maria jsem už alergický, je všude a vypadá to, že ve Španělsku asi nemájí jiné herce.... Celý film se rěší náboženství a pošahaný Mario tomu kraluje. Čekal jsem pořádný boj o přežití, nějaké vysvětlení a místo toho jsme viděli náboženského fanatika a další bláboly ... Doufám, že druhý díl se Sandrou bude lepší a ukážou nám entity, které všechny tak děsí .... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)
  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama