Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (385)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stejný úsměv máme, když madam Pekarová-Adamová mluví o cenách energií a o svetrech.  Nutno říci, že film mě dvakrát vylekal, což v době, kdy si člověk přečte zprýávy ze světa i domova a následné z toho šoku potřebuje 8 hodinové relaxační cvičení rozhodně není marná bilance. Mě se film líbil, zápletka byla zajímavá, příjemně mě taky nebylo v této době sice standartní pocit, ale u filmového napínáku je to velký plus. Chování hlavní hrdinky nějak neřeším, už jsem zažil teda mnohem blbější, nevím jak bych se choval, kdyby se na mě někdo pořád pitomě usmíval, ale dost možná podobně. Jediný co to posralo, byl závěr, mě přišlo že sami tvůrci nevěděli jak z toho ven, ale jak řekl klasik "je třeba zapojit mozek" a kdyby na to šli přes linii vlastního vědomí od začátku do konce, bylo by to lepší než skluz do béčkově směšnýho závěru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lákavý námět, i když ne úplně originální, jelikož podobné motivy už tu byly, je bohužel zpracován tak nudně, až má člověk pocit, že se konce nedobere. Neuvěřitelně utahané a nevyvážené. Pár scén bylo dobrých, ale vaty mezi nimi až příliš. Dle prvních ohlasů jsem očekával strašidelnou jízdu plnou šokujících scén. Vizuálně se mi nejvíce líbil moment ve starém domě, kdy má dojít k pozření. Možné ponaučení - nezvládnuté trauma nás postupně zabije. Což se snadněji řekne, než provede, jak si ostatně vyzkoušely i postavy příběhu. Ke dvěma * přidám jednu malou za úplný konec. Jinak čím více Baconová chátrala, tím více mi připomínala Lili Taylorovou... Zkrácení o půl hodiny by snímku prospělo, žádný velký zázrak by však stejně nevzniknul. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa jej pred očami zabije pacientka s úsmevom na tvári, sa Rose začne obracať život hore nohami. Pred samovraždou jej pacientka povedala, že trpí zvláštnymi vidinami. Krátko po jej smrti Rose zistí, že ju neklamala. Ona sama sa stane obeťou tohto javu a musí zistiť, ako ho prekonať a zostať nažive. - Všeobecne pozitívne reakcie doma aj v zahraničí chápem, ale ja osobne horory, v ktorých je hlavná postava takmer nedotknutelná a jediné, čo ju ohrozuje, sú preludy, skrátka nemám v oblube. Taktiež mi dosť vadil extrémne predvídatelný scenár, pričom dejová linka s mačkou je čistý amatérizmus. Postavy mi okrem klasicky pôsobivej Caitlin Stasey tiež nesadli, takže za mňa výrazné sklamanie, čo je škoda, keďže som tomu dosť veril. Režiséra sa ale v budúcnosti určite vyplatí sledovať, pretože toto nie je zlý horor, len to skrátka režisér vytvoril formou, ktorú ja osobne nepreferujem. Jeho prípadný ďalší kúsok by mohol fungovať omnoho lepšie, pretože talent tam poznať je. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Malých hororů, co jdou do kina za rok je neskutečně moc. Vzpomeňme si např. Na Stáhni a zemřeš nebo Pravda nebo lež. Všechny filmy byli maximálně průměrné a z potenciálu nedokázali vytěžit nic zajímavého. SMILE si však bere z obou to nejlepší a ještě k tomu přidává něco navíc. Premisa je jednoduchá a vlastně sledujeme ženskou postavu, která se stane součástí prokletí, které jí změní život naruby. Bubák, který za tím vším stojí je pěkný prevít a vlna strašení a teroru může začít. SMILE měl nelehký úkol a to, aby dokázal diváka zabavit i vystrašit. To první vyšlo na 70%, to druhé však na 100%. Těmto infarktovým scénám se daří diváka dostatečně zasáhnout tam, kde to vůbec nečeká a i kdyby to čekal, stejně ho nepříjemně pošimrají. (Rozhodně doporučuji slabším povahám si vzít náhradní spodní prádlo). Tomu všemu dopomáhá skvělá hudba, která dokáže dotyčnou scénu ještě vygradovat a celkově hudební doprovod v průběhu celého snímku je velice povedený. Velkým plusem je hodně creepy momentů, kterých je docela požehnaně a některé výjevy nejsou moc hezké na pohled. Chvála patří zlé entitě, jenž je opravdu vynalézavá a její finální podoba je naprosto boží. Potěší i trocha krve, ale střeva po obýváku určitě lovit nebudete. Snímku bohužel škodí občas pomalejší tempo, kdy se nic vlastně neděje a hlavní postava jen lítá sem a tam. Stopáž 117 minut je na tento druh hororu zbytečně dlouhá a o 20-25 minut bych to klidně pokrátil. Největší Kopanec do rozkroku ale dostanete až na konci, který je dosti urychlený a posledních 10 vteřin je doslova na přes držku. Chování postav filmu není vyloženě hloupé, teda většinou, ale posledních pár záběrů je opravdu bolestivých. V rámci žánru vlastně jeden z nejklasičtějších konců vůbec. Kdo má nakoukáno něco málo filmů, odhalí konec už po 1/3 filmu. I přes to se však jedná o příjemné překvapení, kterému jsem moc nevěřil a nakonec jsem odcházel z kina docela spokojený. Nebýt zdlouhavého prostředku a občas až dementního chování postav, šel bych z hodnocením i výše. Takhle se rozhodně jedná o skvělou žánrovku, která v kině v žádném případě neurazí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Viděno v kině. I když, zde hodnocení je na současné horory nadprůměrné, přesto jsem tušil, že to bude klasický novodobý horůrek točený přes kopírák. A nezmýlil jsem se. Samozřejmě nemůžu říci, že je to úplná blbost. Má to své kvality, ale i také nedostatky. O nějaký originální nápad se zde nezavadí, ale taková technická stránka je docela slušná a k tomu ten audiovizuál – konkrétní scénky jsou pěkně ozvučené. K tomu hlavní hrdinka, která mě bavila od začátku do konce. Jen po hororové stránce to bylo takové neúplné a už vůbec ne děsivé. Rko je využito tak nějak napůl. K tomu finále mi přišlo hodně zdlouhavé a už vůbec šlo mimo mě. Takže víc bych se v tom nepitval. Sice moc dobře nechápu, že je to zde hodnocením kolem 70%, ale nikomu to neberu. To 1 vidění jsem přežil, ale stále jsem nedostal nic lepšího než tyto současné duchařinky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Aby producenti propagovali film před uvedením do kin, začali umisťovat náhodné lidi na různá veřejná prostředí se znepokojivým úsměvem z filmu, včetně za domácí metou na několika zápasech Major League Baseball, a dokonce i během vysílání pořadu ABC Good Morning America (od r. 1975). (noelcoward73)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 4 000 pracovních míst. (noelcoward73)

Reklama

Reklama