Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic, mega hype za to vůbec nestál. Jak to bylo ve skutečnosti do puntíku nevím, ale jde cítit, že se hodně přibarvovalo. Ikdyž je Vergara krásná ženská, tak tady jí ta pleťová maska kape přímo ze ksichtu. I ten frňák má jak Darina Rolincová. Mohla by šňupat rodinné domky:) Poslední dvě epizody pro mě byly vyloženě utrpení. S Narcos to prohrává na celé čáře. ()

Reklama

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Vypadá to nádherně, herci jsou úžasní, a odvyprávěný je to taky velmi dobře. Příběh, který seriál nastolil, je velmi poutavý a, v některých momentech, i vzhledem k okolnostem, dost lidský. Není to jen příběh o narkobaronce, ale také o matce a o ženě, která se snaží vybudovat si reputaci a respekt ve světě mužů. A je skvělé, že se tvůrci rozhodli dát do hlavní protirole také ženu, protože to nastavuje zrcadlo pro ty z řad diváků, kteří by mohli začít Griseldu za její činy i obdivovat. Jediné, co mě trochu mrzí, je fakt, že se tvůrci nesnažili víc adaptovat Griseldiny schopnosti skrývání se a utajováním své identity. Co o jejím příběhu vím, tak bylo velmi těžké Griseldu jakýmkoli způsobem vystupovat, komunikace mezi jejími lidmi probíhala v šifrách a často si měnila identitu i podobu, takže ani nikdo nevěděl, jak vypadá. Kdyby byla Griselda opravdu takto nápadná, jak byla v seriálu, mohli ji podle mě čapnout mnohem rychleji. To však seriálu nijak neubírá na kvalitách. ()

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele

Ano, shlédl jsem za dva dny. Ale vydávat seriál za životopisný, kde jsou podstatné věci vybarveny jinak něž ve skutečnosti? Griselda hnusná jako prdel a hraje jí jedna z nejkrásnějších hereček v Hollywoodu? 🤦‍♂️ Netflix do toho musel zase vložit svoje feministické voloviny. Komentář režiséra mluví za všechno: „Je to žena v mužském světě, pracuje desetkrát usilovněji, aby se prosadila, a užívá svou bystrost a inteligenci, aby přechytračila muže okolo sebe. Lidé jí budou zpočátku fandit,“ vyjádřil se režisér Andrés Baiz. O detektivce June, která se jako jediná dokáže dostat na kobylku Griseldě raději ani nemluvím. 🤦‍♂️ ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Konzultantkou tohoto seriálu byla policistka June Hawkins – ta ve skutečném životě sehrála zásadní roli při dopadení Griseldy Blanco. V této minisérii ztvárnila June herečka Juliana Aidén Martinez. (fiLLthe3DD)
  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama