Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi autentický retro vizuál. Vďaka tomu viem odpustiť aj vatu. Narcotématika je vždy vďačný material, no a keď sa k tomu pridá prostredie slnečného Miami 80. rokov, je radosť sa pozerať. Sofia Vergara sa do role hodila skvelo (ajkeď ku koncu začína trochu prehrávať) a 6 častí bol úplný ideál čo zvládne každý. Dostane sa aj na vyhrotené momenty, charakterový rozvoj u hlavnej postavy aj krvavé odplaty gangov. Griselda je zo začiatku vykreslená ako utláčaná žena obklopená silnými mužmi ale časom vidíme o akú beštiu v skutočnosti išlo. Hlavne v 4. epizóde konečne dostaneme číre besnenie a túžbu po moci z jej strany. Škoda že ju na vrchole síl keď už šéfuje celému biznisu v okolí nevidíme viac času. To som bol úprimne prekvapený a trochu aj sklamaný. Oproti realite bolo veľa vecí zmenených, detektívna linka ma nebavila skoro vôbec a prijal by som aj pohľad mimo Miami (nakriklad do Medellinu). Z vedľajších postáv si ma výrazne nezískal nikto. (možno okrem Daria, ten mi celkovo prišiel ako najmúdrejší člen bandy). Narcos som zatiaľ nevidel takže porovnávať nemôžem, týmto ale nič nepokazíte. 7/10 ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě je to dost přehypovaný seroš s hype Sofií. Jasně, že to každý srovnává s Narcos to se přece nabízí. Já ho viděla když neměl žádnou reklamu a skoro nikdo o něm nevěděl a byla to jak víme naprostá pecka. Za to toto dílo je vidět všade, ale skutek utek. Vůbec to nemá koule i když je tam reklama cpe horem dolem a po mě to steklo jako voda po igelitu. Takže nic, žádné emoce, žádný zážitek. Zítra už o tom ani nebudu vědět na rozdíl od Narcos, které mám pod kůží. Holt agent Peňa je jenom jeden...Za mě vyčpělých 55% ()

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele

Ano, shlédl jsem za dva dny. Ale vydávat seriál za životopisný, kde jsou podstatné věci vybarveny jinak něž ve skutečnosti? Griselda hnusná jako prdel a hraje jí jedna z nejkrásnějších hereček v Hollywoodu? 🤦‍♂️ Netflix do toho musel zase vložit svoje feministické voloviny. Komentář režiséra mluví za všechno: „Je to žena v mužském světě, pracuje desetkrát usilovněji, aby se prosadila, a užívá svou bystrost a inteligenci, aby přechytračila muže okolo sebe. Lidé jí budou zpočátku fandit,“ vyjádřil se režisér Andrés Baiz. O detektivce June, která se jako jediná dokáže dostat na kobylku Griseldě raději ani nemluvím. 🤦‍♂️ ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Skutočná Griselda spáchala svoju prvú vraždu, keď mala len 11 rokov. Uniesla chlapca z bohatšej časti mesta Medellín a vypýtala si za jeho život výkupné. Keď zistila, že jej to asi neprejde, nevinného chlapca bez váhania zabila. (Motinski)
  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama