Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (89)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Drsná a přitom i poetická francouzská filmová škola. Je to jeden z těch filmů, ze kterých na vás dýchne opravdový život. Někdo má osudovou kartu veselejší, jiný smutnější a někdo přitahuje a vyrábí maléry neustále dokola. Středobodem příběhu je Mickey, uprchlý trestanec, který se celý život chová tak, jak je naučil a rány tedy néjen přijímá , ale i rozdává. Když se ovšem konfrontuje s krásnou ženou a svou krásnou dcerou, hluboko v něm se probouzí opravdový cit. Ovšem karmický kruh se točí stále dál... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poctivá francúzka krimi s mierne gangsterským alebo skôr rebelským nádychom, kde tú rebéliu a divokosť bravúrne zahral G. Depardieu. Jeho kroky sú nepredvídateľné, koná v zlomku sekundy(Já tě zabiju ty krávo!...) a práve to je motorom filmu. Divák je jednoducho zvedavý, čoho je schopný, kam do až dotiahne a hlavne, či to prežije. Je fajn, že vo filme je niekoľko dobrých zvratov, napr. úvod a osud C. Deneuveovej. Osud malej dcéry Mickeyho mi bol jasný ihneď, ale ťažko si predstaviť lepší záver. Francúzi toto vždy vedeli...80%. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hned od první minuty je zřejmé, že tohle nemůže dobře dopadnout, zvlášť pokud je Mickey živý. Zatímco ten již žádnou volbu nemá, Noël ji paradoxně pomocí Mickeyho získal a rozhodl se nejít ve svých starých stopách. Přestože se střihem kriminálka blížila tvrdému stylu sedmdesátých let a snažila se o návaznost, už to přece jen takové nebylo. Sedmdesátky jsou prostě ještě o level výše, marná sláva. Perfektní výkon Yvese Montanda. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

No jo, Gérard, tady ve svých 34 letech hrál jak tornádo k nezastavení, jó to měl ještě kondičku, že jsem se nestačila divit. Roli neměl moc vděčnou, ale zahrál jí se vší parádou, ponořil se do ní cele a nakonec i to jeho vnitřní ukryté skutečné já, ke konci vyplulo na povrch. Herecký koncert, ale ne jen on ho předvedl. Yves Montand působil také tak, že bych k němu měla zcela jistě určitý despekt, podle toho jak jednal s druhými. Pravdou je, že jsem moc se těšila na Catherine, kterou považuji za jednu z vynikajících francouzských hereček své doby, ale měla jsem pocit, jako by tam toho prostoru se projevit neměla až tolik. Jinak díky za takové filmy, které jsou jasným svědectvím poctivé herecké a filmařské práce. Někdy mám takový zvláštní smutek na duši, že nejen fotbal, ale i filmy se hrály, protože to ty lidi vážně bavilo, konta byly na druhém místě, ale jak je to dnes....... ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Možná poněkud zdlouhavá, ale jinak stará dobrá francouzská kriminálka příběhově založená na "prvku osudovosti" se zuřivě impulzivním Depardieurem ve vedlejší roli. Upoutal mě kontrast průměrnosti až chudoby v podobě šedivých a neosobních paneláků s venkovským sídlem monsieura Montanda. Krásná ústřední skladba Philippa Sarda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Malá krásná holčička, která hrála Mickeyho dceru, se jmenovala Karine Lenoir a nikdy předtím ani nikdy potom už v žádném filmu nehrála. (Hombre8)

Reklama

Reklama