Reklama

Reklama

Silnice Řím - Neapol neprůjezdná!

  • Itálie L'ingorgo (více)

Obsahy(1)

Film s hvězdným hereckým obsazením vyobrazuje, co se stane, když se na dálnici proud vozidel zastaví. Nejprve je klid, všichni pozorují a čekají. Když tento stav ale trvá dlouhých 24 hodin, pak lidé dávají průchod svým vášním. Děj filmu je poskládán jako mozaika ukazující charaktery postav i bariéry mezi jednotlivými sociálními vrstvami. Začíná jako lehká komedie, která se ke konci změní v drama. (radmas)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Film byl uveden do kin s délkou 121 minut, ale verze dostupná na DVD má 108 minut. (classic)
  • Ve filmu můžeme slyšet tyto písně: Martina (Angela Molina) zpívá „Woman of Night“ (hudba a text Alessandro Incrocci), Anna Melato zpívá „Il train dei bambini“ (hudba Fiorenzo Carpi, text Gianni Rodari) a Germana Gargiulo (Giovannella Grifeo) zpívá „La canzone dell'ingorgo“ (hudba Fiorenzo Carpi, text Massimo Patrizi). Ve filmu též zazní píseň „Momento 25bis canzone del male“ (hudba a text Mario Salis). (classic)
  • Natáčelo se výhradně ve studiích Cinecittà, kde byly rekonstruovány silnice, čerpací stanice, továrna s komíny a statek po vzoru starobylého domu poblíž okrajové Via Appia Pignatelli v oblasti Appia Antica. (classic)

Reklama

Reklama