Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (374)

Fr 

všechny recenze uživatele

Přiletělo to z vesmíru. Možná vetřelec, možná Sputnik….. Udělat si domácího mazlíčka z obrovského robota co žere železo a kterému by jeho dovednosti mohl ET a podobné mimozemské návštěvy závidět, je snem každého kluka. Film neoslní animací, ale příběhem. Drží se známých a osvědčených pravidel, je vtipný, až se mladej ,,trhá“ smíchy. Pohádka o obrovi co má duši, zahrávající si se studenou válkou, mimozemšťany a hajzlama z tajný služby celkem spolehlivě vybuduje v dětech nenávist vůči americké vládě :-)), a možná i mnozí dospělí při ní uroní ,,kroupu“. P.S: Věnováno památce Železného obra. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších animovaných filmů. Sledovala jsem to před dlouhými 10 lety se svým podstatně mladším bratrancem na HBO a nevím, kdo z nás dvou byl tehdy nadšený více:-). 85% EDIT: udělala jsem chybu a podívala se na to i jako dospělý, cynický jedinec... kouzlo se částečně vytratilo, nezbývá než ubrat hvězdičku. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně roztomilý humor (skok do jezera je takový nářez, že jsem si ho musel pustit hned znovu), úžasná porce dojetí (díky geniálně prosté pointě jsem se v úplném závěru prostě nedokázal ubránit slzám), půvabná animace a několik výborných vychytávek (detailní záběr narovnaní koleje) – to jsou hlavní devizy tohoto kouzelného animovaného díla, které se bůhvíproč stalo propadákem (!!!). Brad Bird je vskutku někdo a po hitu jménem Úžasňákovi jsem od něj zhlédl další film, který mě po celou dobu stopáže pevně držel mimo realitu a který mě nepřestal bavit a emočně drtit od prvního do posledního filmového políčka. Úchvatné! 90 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní film o megarobotovi dobrákovi, co ho chtěj kokoti lidi zničit. 50. léta jsou tam perfektně vykreslená. V kavárně hraje Elvis, v novinách lidi děsí rudá hrozba a v televizi černobílé vraždící mozky s chapadly. Samotné sbližování chlapečka s robotem i jejich blbnutí je nápadité a konec dojemný. Prostě obří filmová nádhera. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední dojem byl téměř dokonalý, pětihvězdový. S odstupem jednoho dne však zjišťuji, že Iron Giant toho ve mně mnoho nezanechal. Vzpomínám na perfektní první polovinu, ale z druhé si až na závěr nepamatuji nějaký výraznější, silnější moment. Druhé zhlédnutí bude zřejmě lepší, než to první - zatím ovšem "jen" silné čtyři... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Postavy Franka a Ollieho (personálu ve vlaku), jež Kent zpovídá po vykolejení vlaku, jsou karikaturami Disneyho kreslířů Franka Thomase a Ollieho Johnstona, kteří své postavy také nadabovali. (D3VIL)
  • Vlak, jenž narazí do robota, je poháněn lokomotivou Alco 4-6-4 Streamlined Hudson. (D3VIL)
  • Železný obor sa mal údajne na Zem dostať po výbuchu jeho domovskej planéty, ktorý aj sám privodil. (marlon)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama