Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně podceňované dílko. Iron Giant začíná jako klasický sentimentální příběh pro drobotinu, ale již záhy se promění spíše na film pro odrostlejší, nebo přímo dospělé děti. Vlídný obr, krásně propracované postavy, citlivý, ale jemně rebelský humor ... Ten, kdo na závěr neměl v krku knedlík, by se měl jít vyšetřit. Doufám, že Brad Bird je zdravý jako řípa a my se můžeme těšit na desítky dalších stejně krásných příběhu, jako je tento. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

od úžasňákového režiséra nešlo čekat něco jen tak průměrného, nýbrž opět nějaký chutný animovaný ratatouille z milé nevšednosti, kouzelné naivity a pohlazení na duši... brad bird je prostě železným obrem animovaného filmu pro děti i dospělé a tak tleskám osmdesátkrát a těším se na další chuťovku. 80% ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si to opäť pozrel a len som sa utvrdil v tom, že tento film je animovaný klenot, akému nie je široko ďaleko páru. Finále je jednoducho emotívna bomba, proti ktorej je povedzme taký Wall-E iba studená a odosobnená sci-fi báchorka. Geniálny film potvrdzujúci Birdov status famózneho režiséra. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších animovaných filmů. Sledovala jsem to před dlouhými 10 lety se svým podstatně mladším bratrancem na HBO a nevím, kdo z nás dvou byl tehdy nadšený více:-). 85% EDIT: udělala jsem chybu a podívala se na to i jako dospělý, cynický jedinec... kouzlo se částečně vytratilo, nezbývá než ubrat hvězdičku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Zhlédnutí jsem zatraceně dlouho odkládal, neboť obsah nezní zrovna atraktivně. Nakonec se z toho vyklubala celkem příjemná pohádka s příjemnou animací a příjemným poselstvím. Jinak je to samozřejmě dost šablonovitá záležitost o přátelství mezi malým chlapcem a návštěvníkem z kosmu. Příběh směřuje k dost evidentnímu závěrečnému obětování se pro dobro lidstva. Atomový mráček však nebyl zase tak vysoko nad městem a všichni obyvatelé městečka velice spolehlivě pomřou do pár let na raka. To už samozřejmě pohádka neukazuje, neboť je evidentně cílena na mladší publikum. Současných 85 % úplně nechápu, ale zhlédnout se to bez problémů dalo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Železný obor sa mal údajne na Zem dostať po výbuchu jeho domovskej planéty, ktorý aj sám privodil. (marlon)
  • Původně se uvažovalo o muzikálovém zpracování, ale producent Des McAnuff uvážil, že animovaný film bude zajímavější. (D3VIL)
  • Autor knižní předlohy Ted Hughes zemřel téměř rok před premiérou snímku. Film je věnován jeho památce. (Čulo)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama