Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 2

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (186)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přes kvalitní řemeslo mě to vlastně ničím nezaujalo. Moc to připomíná mix filmů a knih které, samy o sobě, dané motivy zpracovávají o poznání lépe+ mám nějakej problém s xichtem B.Keoghana a dvě hodiny na něj koukat v jeho nejodpudivějších kreacích bylo fakt utrpení (zkouším to ale do hodnocení nepromítat). ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I wasn't in love with him. I know everyone thought I was. But I wasn't. I loved him, of course. It was impossible not to love Felix. And that was part of the problem. (...) It was embarrassing, really, how everyone fawned over him. I think honestly that was why he liked me so much. I protected him. I was honest with him. I understood him. I loved him. I loved him. I loved him, but was I in love with him?❞ ~~ na začátku typický college experience v roce 2006 (chlastačky, nezávazný sex). teď se to asi trošku změnilo, jelikož na mojí vejšce to takhle nechodí. ani se nám tam nikdo nesměje kvůli tomu, co máme na sobě a ani tam (bohužel) nemáme ULTRA SEXY jacoba elordiho. oliver quick se snaží najít si kamarády a narazí na geniálního psychouše, se kterým se čas od času baví. oliver má ale v hledáčku jiného kamaráda. felix je svobodomyslný mladý alfasamec, který má kámošů až moc. blbou "náhodou" se skamarádí i s oliverem a ten mu povypráví o jeho srdcervoucí rodinné historii. felix ho načež pozve na svůj nádherný zámeček saltburn. tam pozná jeho rodiče a sestru, které rozhodně nevadí mít špinavou pusu. všichni olivera varovali, ale on neposlouchal. nicméně ti všichni netuší, kdo je oliver vlastně zač... // šla jsem do toho kvůli twitteru (jak jinak). viděla jsem celou scénu s tou vanou a bum! chtěla jsem víc. barry keoghan si za tuhle roli zaslouží oscara. fakt dokonalý. nechutný. divný. nádherně natočený, skvělej scénář, úžasní herci. perfection. chef's kiss. s koncem jsem velice spokojena (a ne kvůli tomu tanečku!). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Proč musel být hlavní hrdina hnusný slizký mongoloidní kluk, to jsem nepochopil. Že by pak mohl být pro někoho i sexuálně přitažlivý, to mě taky dost zaráží. Nicméně dnešní otevřená společnost, a má to podložené mnoha rovněž otevřenými studiemi, Vás přesvědčí o tom, že když se uprostřed noci probudíte s opicí na hrudníku, tak první, co se vám přihodí, bude velmi silná erekce.  A pak už to půjde ráz naráz. Jinak je to  hezká variace na Ripleyho a spol, jak už tu několikrát zaznělo, patřičně hodnotově vyprázdněná, úchylná, vlhká a odporná.  Tři. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Emerald Fennell je prostě paní režisérka a nemůžu se dočkat na další její počiny, protože mě opět naprosto dostala. Nejhorší je, že jsem postavu Barryho Keoghana chápala a vlastně jsem s ním i soucítila bez ohledu na to, co všem udělal. A přesně tohle Emerald prostě umí. Je to slabší než její prvotina, to rozhodně, ale kvalitu, gradaci, moment překvapení to pořád má a dokázala si to udržet. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Provokativní psychologické dílo, jehož středem je třídní boj a chronická touha zapadnout. Snímek Saltburn režisérky Emerald Fennel rovněž zaujme saturovanou kamerou, atraktivními exteriéry či interiéry a zvoleným soundtrackem, který působivě dotváří atmosféru "vyšší společnosti". Nesmím zde samozřejmě opomenout i precizní herecké výkony, z nichž ale markantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Barry Keoghan. Je tedy vážně velká škoda, že se tvůrcům na tyto skvělé ingredience nepodařilo naroubovat odpovídající scénář, jelikož ten užitý v drtivé většině času pouze lacině klouže po povrchu, pročež působí trestuhodně vyprázdněným dojmem. Bohužel, právě díky tomuto negativnímu atributu snímek Saltburn namísto k hvězdným výšinám zamíří spíše do hlubokých vod filmového průměru, kde si na něj za pár měsíců vzpomene opravdu jen málokdo. (Prime Video) „I'm sorry my performance wasn't good enough.“ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Film sa zameriava na výstrednosť a posadnutosť, o čom Fennel povedala: "Čerpala som zo svojej vlastnej skúsenosti ako osoby, ktorá zažila v určitom čase života to absolútne šialené zovretie posadnutej lásky. Samozrejme som to nezažila v tej miere, ako sa to deje ľuďom vo filme." (Arsenal83)
  • Felix (Jacob Elordi) a jeho sestra Venetia (Alison Oliver) majú rovnaké tetovania - súpravu hviezd, ktoré pochádzajú z ich rodinného erbu. Felixovo tetovanie „Carpe Diem“ je navyše vytvorené rovnakým písmom ako ich rodinný erb. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama