Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Francouzský animovaný seriál pro děti o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla... Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomto animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. Byl jednou jeden život je francouzský vzdělávací animovaný televizní seriál z roku 1987, jehož úkolem bylo přístupnou formou zprostředkovat divákům (zejména těm mladším) stavbu a funkce jednotlivých částí lidského těla. Jednotlivé procesy v lidském organizmu představují různé postavičky či mechanismy, plnící mnohé úkoly. Seriál se řadí k nejúspěšnějším dílům tohoto druhu v historii, dočkal se nadabování a odvysílání v desítkách jazyků, včetně češtiny. Má 26 epizod, jeho tvůrcem byl Albert Barillé, který vytvořil rovněž další seriály v podobném stylu, avšak s jinými tématy (například o historii lidstva či o vesmíru a o vynálezech a technice). (Česká televize)

(více)

Recenze (553)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární seriál pro nejmenší, ale i pro odrostlejší jedince, kteří z nostalgie zavzpomínají na mladická léta strávená ve společnosti červených krvinek, bacilů, leukocytů a spoustou dalších hrdinů v našem těle. Postupně se tu dozvíme o fungování celého lidského organismu. Jedinečné a nezapomenutelné. 95% ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Keby výučba prebiehala za pomoci takýchto pomôcok ako je tento úžasný animovaný seriál, ktorý nenásilnou a prirodzenou metódou za pomoci animovaných postavičiek prevedie deti úchvatným svetom ľudského organizmu. Francúzka animácia sa mi páčila a ak zhodnotím zábavnosť a náučný charakter nemôžem inak ako hodnotiť najvyššie. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Tisíc podob život mívá, kdo je nezná, ať se dívá!" Další skvělý seriál z francouzského cyklu "Byl jednou jeden...". Taková nádherná a nenásilná forma objasnění, jak to s tím naším lidským tělem vlastně je a co se tam v jakých chvílích děje, se jen tak nevidí a já tvůrcům ve stoje tleskám. BRAVO! Hodné červené krvinky, bílé krvinky ve formě ostražitých policajtů a odporné viry a bakterie s jediným cílem - ovládnout tělo! Nejoblíbenější díl? "Ústa a zuby" - zubní kazy s vrtačkou zásobovány pytlíky s cukrem! :D ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... život, nejzásadnější televizní dílo Alberta Barillého, je geniálním vzdělávacím pořadem. Primárně je určen pro dětské publikum, a proto zde není mnoho prostoru pro psychedelii, či surrealismus. Animace je střídmá a účelná, vysvětlující a hravá. Převládá laskavý tón, který odhaluje tajemství mechanické vyspělosti lidského těla. Průvodcem jsou vrcholní představitelé řídících složek, či moudrá červená krvinka. Veškeré principy a základní funkčnost jednotlivých částí je připodobněna běžnému a důvěrně známému životu. Se školním vyučováním, běžnou i netradiční prací a s blahodárným odpočinkem. Čas se nachází i na nezbednosti a důrazně se varuje před možným nebezpečím. Tento osobitý a trpělivý přístup otevírá futuristický svět vnitřního vesmíru. Každý den, každou minutu a každou vteřinu se odehrávají dobrodružství poznávání a nesmiřitelného boje o nadvládu nad pestrobarevnou směsicí jednotlivých životů. Nic není předem ztraceno, vše má své zákonitosti a pravidla. Animovaný seriál je dělaný s citem pro pochopení malými školními dítky a od svého erudovaného postupu neustupuje ani o píď a vzdělávání má ihned mnohem zábavnější formu. Mě animovaný seriál "Byl jednou jeden... život" ve školních lavicích již nezastihl, přesto jsem podlehl vynalézavému kouzlu i preciznímu zpracování a s postupem věku oceňuji zvolený formát s větším nadšením i uspokojením. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj první zhlédnutý seriál typu Byl jednou jeden.... Hned mě zaujala krásná animace a ztvárnění lidského těla, že někde v nás je nějaký velín jako ve fabrice, jenž řídí celé tělo, o které se starají stovky dělníků v přilbách. Jen podle mě bylo na škodu až moc odborných názvů, ale to asi jinak udělat nešlo, aby si to zachovalo svoji kvalitu. [41348. hodnocení, 539. komentář, 91%, 20. nejlepší seriál, 107. nejoblíbenější seriál] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama