Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající naučný seriál pro děti, ale dá se to sledovat snad v jakémkoli věku:) Krásně zpracované, tak aby to děti s radostí sledovaly a přitom se něco naučily. Pamatuju si jak jsem jako malý kluk ráno vstával na tehle báječný seriál. Nezapomenutelné. Byl jednou jeden život je můj druhý nejoblíbenější hned po Byl jednou jeden člověk. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Francouzská,animovaná a naučná klasika,natočená zábavnou a velmi vstřebatelnou formou,o lidském těle a jeho fungování.Neznám nic komplexnějšího a natočeného tak,aby tomu porozuměli úplně všichni a ještě se pobavili.Animace je jednoduchá,ale přesně plní svůj účel a ukazuje,jak je důležitý obsah a jeho vyprávění,nikoliv samotná forma vyprávění.Jasných a životních 100%. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Seriálová animovaná učebnice (nejen) pro nejmenší o tom jak vlastně lidské tělo funguje. Mnoho informací ohledně biologie člověka jsem čerpal právě z tohoto seriálu. Rád vzpomínám na chvíle na základní škole a hodiny biologie s následným promítáním tohoto poučného "seriálu", ach kde jsou ty časy. | Průměr všech 26. epizod: 80% (4*) | ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Lidské tělo je extrémně složité a vysvětlit dítěti jak fungují a k čemu jsou například krevní destičky není tak jednoduché, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Tenhle krásný animovaný seriál tenhle úkol zvládá opravdu dobře a informace podává tak, že jsou snadno uchopitelné pro každého a přitom svou jednoduchostí neztrácí svou vypovídací hodnotu. V dnešní době, kdy se na děcka valí z televize seriály, které jsou sice po vizuální stránce ohromující, ale vzdělávací úlohu se nesnaží ani předstírat, je něco takového skutečný poklad a proto odpouštím i těch pár chyb, které by se zde nepochybně daly najít. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství a vlastně i současnosti. Originálně, sugestivně a přitom zábavnou a srozumitelnou formou ztvárněna učebnice biologie. Nejlepší díly jsou samozřejmě ty s častými souboji s viry a bakteriemi (díly bez nich mi připadají o něco slabší). Ale každopádně se jedná o skvělý tvůrčí počin, kterému navíc přidal na kvalitě i velmi vydařený původní ČST dabing z roku 1990. Škoda že oproti slovenské STV tehdy ČST nekoupila 4. díl Kostní dřeň a k dovršení všeho někdy po roce 1997 nenávratně zašantročila 23. díl Hormony, čímž se musel celý seriál pro vydání na DVD předabovat. Ten nový dabing o pěti hlasech je otřesný a požitek ze sledování sráží hodně dolů. Každopádně seriál jako takový a s původním ČST dabingem má ode mě zasloužených 5 * a 90%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama