Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Miller (Hynek Čermák) žije i po čtyřicítce se svou matkou (Eliška Balzerová). Dámské návštěvy si domů raději nevodí, protože maminka je nejen starostlivá, ale také velmi všetečná a on ze všeho nejvíc touží po klidu. Zřejmě i to je důvod, proč matce zatají, že má problémy s ledvinami a že během nadcházejícího víkendu musí pečlivě měřit a zapisovat všechny příjmy a výdaje tekutin. A to opravdu všechny! Připraví si tím nejednu horkou chvilku, což ho donutí konečně se rozhodnout, zda dát přednost mamince, nebo utajované přítelkyni Matyldě (Jana Pidrmanová), na kterou si navíc myslí kolega z práce, inspektor Páleník (Vojtěch Kotek). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (74)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Chladný nedělní večer, po dlouhém dni vyčerpávajícího nicnedělání usedáte před televizor, nežádáte si než pohodovou komedii (nic slizkého, založeného na tom, že si postavy ubližují a radostí z cizího utrpení), prostě něco, co vás nakopne do dalšího pracovního týdne, na což vám pánové Vejdělek s Epsteinem odpoví táhlým "nachcat!". A tahle hezky si tu - my, plátci koncesionářských poplatků - žijeme! Ale pořád zřejmě lepší než čtyřicet let upět pod jhem opičí lásky. Dvě hvězdičky hlavně za E. Balzerovou, která je skvělá v každé roli, v níž se objeví. 35 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Á, hrome. To je teda  slabý. Já věděl, že ten první zubní příběh s Fialovou vlastně nebyl špatný.  Opět pokračujeme ve vyobrazení nepravděpodobného ústředního milostného vztahu s věkovým rozdílem  a tentokrát tady není nic, co by to zachránilo. Pokud mi z celé hodiny nejvíce pobaví scény s močícím hlavním hrdinou, asi to mluví za vše. Zdvihal jsem obočí, fakt, co je tohle za scénář. Možná by mě nenapadlo, že to napíšu, ale Marek Epstein má/měl na na víc, pokud tentokrát nedostal zadání na scénář o půl páte ráno s tím, že ve tři čtvrtě je uzávěrka. Podle porovnání obsazení prvnich dvou dílů a druhé půlky cyklu (Fialová, Stašová, Čermák, Balzerová x Polívková, primácký Zach) se dá přitom usoudit, že kvalita může ještě klesat a už tady je vidět, že to ani ty dobré herce  nebaví. Zamýšlenou druhou hvězdu a další šanci bych Vejdělkovi s Epsteinem dal.....kdyby plánovali natočit remake, kde budou Čermák s Pidrmanovou na základě virálního videa honit Jirku Kajínka se samopalem.  Takhle můžu doufat, že mě snad mě ke sledování dalšího dílu nedonutí cimrmanovská zvědavost, zda bude třetí čásť stejně slabá jako druhá. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Druhá ze čtyř veřejnoprvávních bitev dvojice Epstejn - Vejdělek. Zatím co v prvním případě bylo lacině vsazeno na Langmajerovo pitvoření, tady jako by se už rezignovalo na začátku boje a nevsází se vůbec na nic. Rychle odvyprávět plytký příběh a hurá na vrátnici pro gáži. Eliško, Hynku, Jarmilo, stálo vám to za to? ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vejdělek+Epstein teda "válí". televizní tvorbě asi stačí věnovat půl (spíš tak desetinu) plynu. Ledviny bez viny jsou příšerný film. O ničem. S brutálně debilním a jednoduchým závěrem. Bez jakéhokoliv humoru (má to být komedie). Čermák je zde také jalový a navíc je jeho postava děsně neuvěřitelná. Kdyby hrál hlavní roli Langmajer jako u Zubů na zásnuby, byla by postava uvěřitelnější. Takhle mi zbývá jen koukatelná Pidrmanová a skvěle hrající Balzerová. Kdyby obě vypadaly dobře i dobře hrály, zasloužily by si každá po jedné hvězdičce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to je variácia na Only the Lonely, ale celkovo to je v každom ohľade slabšie. Asi najviac tomu škodí, že to má len hodinu a finále pôsobí strašne unáhlene a všetko sa v ňom zázračne vyrieši. Keby sa všetky línie poriadne rozpracovali a malo to celovečernú stopáž, tak to mohlo fungovať oveľa lepšie. Takže výsledný dojem zachraňujú hlavne herci. Čermák ako schopný starý policajný vlk, ktorému stále rozkazuje mama, je neskutočne vtipný. Balzerová je ako matka-komandérka dokonalá. A Pidrmanová je dostatočne sexy. Možno že až príliš na toho starého vlka. Celkovo príjemná jednohubka, ktorá mala potenciál na skvelý film. 6/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Roli zloděje hřbitovního kvítí si zahrál Michal Navrátil, český skokan do vody a specialista na extrémní disciplínu high diving. (klukluka)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama