Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báru hledá policie. Schová se do obchodního domu Zlatá labuť. Tím spustí řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. Je březen roku 1939. Majitelé obchodního domu Kučerovi řeší zásnuby syna, zatímco pianistka Marta zažije jeden z nejhorších večerů svého života... (TV Nova)

Recenze (46)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Asi o 40% lepšie ako slovenská verzia. Príbeh je jemne pozmenený, čo len prospelo, hlavne sa viac drží akejsi sedliackej logiky (napr. pýtanie si dokladov od osoby, ktorá niekam nastúpila pracovať, príchod reálnej osoby, za ktorú sa zlodejka vydáva a pod.), hlavná postava má byť očividne taká tá ,,Mařenka od rány," ktorá vždy povie prvé, čo si myslí a je správaním v kontraste s tou vyššou posch triedou, čo niekedy vyjde, niekedy nie, keďže hlavná herečka nie je úplne 100% dobrý výber, predovšetkým do takéhoto dobového seriálu. Celkovo ale majú herci medzi sebou lepšiu chémiu a Kostka je o niekoľko tried lepší herec ako Horváth.⚪Set pôsobí dobovejšie, aj výber šiat či bytových doplnkov je lepší ako v slovenskej verzii, celkovo táto česká verzia pôsobí ,,reálnejšie," slovenský ekvivalent je výpravou skôr ako nejaký denný lacnejší seriál, čo demonštruje už len 5-korunové úvodné slovenské intro, ktoré vyzerá ako vyrobené v movie makeri a ktoré v tejto českej verzii tiež pôsobí filmovejšie.⚪Inak, ale zase podivná práca s hudbou, pracuje sa konečne s českými dobovými hitmi, ale zase sú upravované do modernej popovej podoby, čo nemá zmysel a vôbec to nemuselo byť. Ale stále lepšie ako slovenské vykrádanie PMJ a jeho youtube playlistov.⚪Scenár, resp. dialógy budú hlavný kameň úrazu aj v tomto prípade, 90% času jazyk ani komunikácia neznie dobovo. Ak by si ale divák mal vybrať, tak sa zdá, že radšej túto českú verziu.⚪ ()

yarca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Vávrův film „Šťastnou cestu". Skvadra top českých hereček v čele s Adinou Mandlovou, Natašou Gollovou, Hanou Vítovou a Jiřinou Štěpničkovou rozehrála herecký koncert, který si nikdy nenechám ujít. A teď koukám na něco, co mi připomíná jiné vztahové seriály. Sice v jiném a možná atraktivnějším hávu (blížící se okupace, židovská otázka, prostředí luxusního obchodního domu), ale pořád je to takové nějaké prázdné... A já tomu sice daň ještě šanci, ale teď si jdu pustit Vávrovu „Šťastnou cestu". ()

Reklama

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Něco je fajn, ale hrozně se mi do hlavní role nehodí Marta Dancingerová, které tu provorepublikovou postavu ani na minutu nevěřím. A ot není o tom, že by mi vadila obecně, třeba v Kukačkách se mi líbí. Jen tohle je nějak mimo mísu. Zato se mi líbí Kristýna Ryška, pochopitelně paní Kolářová a pan Kostka. A Roman Vojtek... proč? Resp. proč ty aranže jsou tak pitomé? To tam nemohli dát někoho jako Ondřej Havelka? Jsem tak podivně rozpolcená, nevím, jestli se mi to líbí nebo ne. Tak dám další díl a uvidíme. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem se musel podívat, jestli se dívám na první díl. Tvůrci nás hodili mezi x postav,o kterých nic nevíme ale seriál se tváří, že ano. Vůbec jsem se neorientoval. To že zlodějka dostane na tu dobu práci snů se snaží obratem podělat tím, že krade na večírku? A ten její hochštapler jen tak řekne : "Seženu pozvánku"? Jedna hvězda za kostýmy, jinak hrůza. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama