Reklama

Reklama

Barva noci

Trailer

Obsahy(1)

Keď sa u nepodarí zabrániť svojmu pacientovi v samovražde, vzdáva sa psychológ Bill Capa (Bruce Willis) svojej praxe. Len čo navštívi kolegu, kamaráta z výšky, je tento zavraždený a hlavné podozrenie padá na členov skupiny Billovych psychicky labilných klientov. Psychológ urobí osudovú chybu, keď sa zamiluje do jedného z nich, krehkej Rose (Jane March). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mnohými prehnane zatracovaný, pre mňa námetovo pútavý a režijne nadpriemerný film. Jasné, je to ďalší thriler patriaci do triedy neoriginálnych vyvražďovačiek zaváňajúcich nenávideným klišé, no ja som ho jednoducho nebrala prehnane vážne a tá myšlienka s rozdvojenou osobnosťou nebola až taká nehanebná. Navyše, tej živočíšnej rozkoši medzi Brucom a Jane nejde nič vyčítať :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90. let měly tehdejší akční hvězdy Sly, Švancík i Willis dojem že si mohou dovolit hrát v čemkoliv a divák jim to s přehledem sežere a bude se do kina nadšeně hrnout hlavně kvůli nim. Muselo být hrozné zjištění hlavně pro Willise, že když hraje v podobné sračce jako Barva noci, bude moc rád když se na film při trošku dobré vůle podaří jeho fanouškům vůbec zapomenout. Na druhou stranu si zde Bruce poprvé v kariéře vyzkoušel roli psychologa, což se mu později i docela hodilo. Třetí plus vidím v krásné Jane March. Snímek je jinak neskutečně natáhlý a zmatený. Jsem rád že jej mám za sebou. 30% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Psycholog Bill Capa se po traumatickém zážitku, kdy jeho pacientka spáchá sebevraždu přímo při sezení, rozhodne navštívit svého dávného přítele a kolegu. Záhy však zjistí, že odpočinku od práce a traumatických zážitků se mu rozhodně nedostane. Romantický thriller, který má v sobě celkem slušný potenciál. Bohužel zůstal nevyužit a já věděl prakticky od začátku oč jde. Solidní herecká etuda Willise, který však tentokrát sahá po kratším konci lana. Naopak velmi přesvědčiví pro mne byli Henriksen a Dourif, kteří malinko oživili celkem nudný a táhlý erotický snímek s nádechem parodie. Už první vražda mi připomněla Bláznivou střelu. Smířlivé dvě i za rozkošnou Jane March a její svůdné křivky. 45% ()

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - Opět nechápu tak nízká hodnocení. Je to sice trochu slabší než např. The Sixth Sense, ale zase tak o moc ne. A ta zápletka se mi zdá docela originální. Tvrdit, že si film hraje na Basic Instinct, je trochu odvážné. Já osobně mám tento film ještě raději a nenudil jsem se u něj ani minutu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Šesť blbcov a jeden Bruce Willis sedia v miestnosti, dve hodiny prenášajú bláboly, tvária sa záhadne a má to byť ako od Hitchcocka. Ruka v ruke s otrasným scenárom kráča mdlá réžia, úžasne prehajdákané herecké obsadenie (Blades, Henriksen, La Salle z Pohotovosti, Brad Dourif) a zlyhal i sex; žiadny sympatický škandál a lá rafinovaný ZÁKLADNÝ INŠTINKT sa nekoná (odporúčam len nevystrihnutý penis Brucea Willisa v bazéne). Smutnú korunku tomuto hlúpemu prasiatku nasadí tragikomicky kvázi šokujúca záverečná pointa. Režisér bol potrestaný tým, že nakoniec vo finálnom zostrihu nechal Willisovu chloubu a odvtedy nenatočil jediný film. Verhoevenov zvrhlý trhák odštartoval hollywoodsku vlnu erotických trilerov, ale prakticky žiadny z nich sa nevyrovnal blbnutiu Michaela Douglasa a Sharon Stone. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Richard Rush chcel do hlavnej ženskej úlohy neznámu mladú herečku, ale Disney trvalo na Jane March (Rose) po medzinárodnom úspechu filmu Milenec (1992). Rush súhlasil s najatím Marchovej hneď po jej kamerových skúškach. (m.a.t.o.)
  • Dom v Malibu, v ktorom sa odohráva podstatná časť filmu, je ten istý dom, ktorý môžeme vidieť aj vo filme Ritual (2000). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama