Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V téhle strhující romanci se Američanka (Zoe Saldana) zamiluje do Sicilana, kterého potká v Itálii. Pak o něj ale přijde. (Netflix)

Recenze (25)

filmajedlo 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidela taký krásny príbeh lásky. Pre niekoho možno seriál pôsobí miestami až príliš sentimentálne, možno zdĺhavo? No tú lásku bolo potrebné nechať v divákovi poriadne vyhniť. "A love as big as the one that Babbo had for us - it just doesn't go away.." Nežné, prirodzené, jednoduché, krásne. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

S propagací měst a sofistikovaného vaření se roztrhl pytel. Nic proti Florencii a už vůbec ne proti troše špaget s pikantní omáčkou, ale Od nuly je zalité tunou medu a táhne se jak převařená nekonečná nudle. Co bych vydržela v pohodě jako dvouhodinovou uspávanku po nedělní minestrone, se jako seriál skoro nedalo snést. Tady jsem zjistila, kde mám cukrové hranice. 2* za tu Itálii. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšie štyri, ale tri by boli málo. Hoci tá sandálová Saldana vyzerá teda staršie než asi bol vekový rozdiel v skutočnosti. A tiež asi boli pridané netflixoviny, pretože asi v skutočnom príbehu nebola polovica kamarátov orientovaná inak než zdravo. Film o romantike, láske, bolesti, ale aj úžasnom jedle, ktorého chuť cítite jedným pohľadom. A ten závan skutočnosti tomu dáva veľa. Obsah ale netreba čítať. Dementi z Netflixu napíšu celý príbeh v dvoch vetách a aj tak všetko odhalia. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem klasickou romanci od Netflixu v lákavém prostředí a právě to pro mě bylo hlavní motivací, abych si seriál pustil. Nakonec tam Itálie nehrála zase tak velkou roli (ale ani úplně malou), ale ve finále mi to nevadilo. Bylo to dobře zahrané, místy zábavné, místy dojemné (a to říkám jako někdo, kdo je obvykle chladný jako kus ledu) a byť tempo nebylo vždy zrovna svižné, málokdy jsem se nudil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám úplně v oblibě prvoplánové dojáky a From Scratch k němu nemá moc daleko. Naštěstí ale nikdy nepřekročí hranici tvůrčí vypočítavosti a ubuleného kýče a drží se v intencích uvěřitelného, životného a civilně podaného příběhu. Celá série by se dala rovnoměrně rozdělit na dvě poloviny. V té první hraje prim romantická linka, v druhé pak přebírá otěže drama, které může potkat každého z nás a vzhledem ke spoileru v popisu seriálu si není zas tak těžké domyslet o co půjde...70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Začátek je trochu pomalejší, ale od čtvrtého dílu je to dráha emocí, u které jsem nepřestávala brečet. DÍl od dílu to bylo jen horší, co se emocí a slz týká a bylo těžké se udržet. Herecky je to skvěle zahrané, Eugenio Mastrandrea velmi mile překvapil, sympatický herec, který si mě okamžitě získal. Ráda jsem slyšela i milovanou italštinu. Doufám, že knižní předloha vyjde i tady, ráda bych si jí přečetla. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak ten popis je tedy jeden velký spoiler! Škoda, člověk pak tak nějak čeká, že to nebude klasická happyendová romance, což je na druhou stranu asi dobře, protože život není jen růžový že...Doteď mi zní v hlavě Per favore a vidím scénu, jak se k němu Zoe v dešti rozbíhá. Amy a Lino jsou skvěle zahráni sympatickými herci, ačkoliv to jejich love story mi připadá až trochu moc dokonalé na reálný život (je to podle skutečné události). Určitě ale doporučuji vidět s hodně kapesníčky pro citlivější povahy. Soundtrack je taky povedený. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Na začátku (pro mě) dojemná romanťárna, která se potom vyvine v solidní drama. Brečet se dá v obou fázích vývoje 😁 Pro milovníky Itálie a italštiny, kterou obsahuje tak půlka seriálu, je to naprostá nezbytnost! I přes některý klišé a tím pádem předvýdatelnost vývoje to byl vážné krásnej zážitek plnej emocí ☺️👍 ()

Timothy 

všechny recenze uživatele

Na filmy a seriály se díváme kvůli emocím jenž v nás zůstanou. Díváme se na ně, abychom zkusili nedělat stejné chyby, abychom rozpustili přítomné myšlenky a nebo se na ně díváme, aby nám daly sílu v určitých fázích života.  Některá díla ve Vás tohle nevzbudí a některá ano, přesně tak, jak to má být. Tady se u mě probudilo to, co už dlouho ne. Možná se může zdát, že se to pomalu rozjíždí, ale kdo má rád i romantiku nebude z prvních epizod zklamán. Zoe Saldana mě svým herectvím naprosto rozdrtila. Možná i kvůli jejímu vztahu k Itálii, mi přišlo, že do toho dává ještě o špetku víc než normálně. Famózní. Hned po zhlédnutí se mi o tom zdálo, celý další den jsem o tom všem přemýšlel, za volantem auta, v obchodě a i třeba během tréninku, to už asi není náhoda. A když se pak dozvíte, že se to vlastně všechno stalo, nezbyde Vám nic jiného než si dojít pro tuzemák a spláchnout to.  Život je úsečka a to je sakra na prd. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo skončil po pár dílech by asi byl překvapen, kam se původní romantika vyvine. I mě to teda dost zaskočilo. Brečím jak želva a zároveň nemůžu přestat se dívat. Pokud chcete romantickou slaďárnu, pusťte si něco jiného. Pokud ji nechcete, vydržte pár dílů navíc. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Ty nejlepší filmy/seriály jsou ty, na které nedokážeme přestat nějakou chvíli myslet. Dva dni jsem toho plná. Někoho možná odradí pomalým začátek a nechá se zmást náznakem telenovely .. ale kdo vydrží, bude odměněn. Životě je pomíjivý a může se změnit mrknutím oka, doslova..... ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se přinutit dát více než 3* za prvních 7 částí příběhu, který pro mě skoro celou dobu nedokázal najít breaking point. I když je podle skutečného života a smrti, pořád to bylo takové skoro pohádkové a nevěděla jsem, co si z něj vzít, stejně jako jsem nevěděla se do něj vžít. Až poslední díl ve mě nadzvednul pár kapek emocí, protože přináší trochu něco jako poselství pro lidi, kteří hledají útěchu a smíření, restart, kořeny a tak dále. 7x3* a 1x4*. ()

sisin.k.a 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem co od toho očekávat, v dnešní době až moc idylické? Přimělo mě to přemýšlet o sobě a životě, jak křehké oboje je. Celkově hodnotím 4* za herce, příběh a emoce co to předalo. ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou lidí, kterých spojila náhoda a jejich  láska přiměla i ostatní… přidat se, objevit, rovněž, ale, zapomenout na svár a žít v míru a svornosti. Zpomalit, prožívat okamžik a být vděčný. ()

MagicM 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásné. Začátek je pomalejší, ale všechno do sebe začne zapadat. Postupně jsem si je všechny tak oblíbila! Reálné, dojemné, krásné, vtipné, smutné - prostě lidské. ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Úspěšný vysavač emocí jak v pozitivním, tak negativním smyslu. Bylo to dobré, líbivé, ale na mě už to bylo trochu moc. Ovšem, co mi naprosto pokazilo dojem byla ta poslední spoiler věta zde v nadpisu v Obsahu, který jsem si přečetla v půlce seriálu. Proč?! ()

Tinka456 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby patrí medzi najlepšie "limited series", ktoré som doteraz videla. Už celé dni som sa nevedela dočkať na večer, kedy si dopozeram ďalšiu časť. Iných by možno odradil pomaly začiatok, v prvých pár epizódach sa dej vyvíja pomaly, ako telenovela na TV Doma, ale poviem vám, kto pokračuje, ten sa dočká. Príbeh nám ukazuje, aký je život nevyspytateľný, môže sa nám zmeniť jedným mihnutím oka. Všetky naše sny, túžby, pre ktoré sa toľko usilujeme, pracujeme na nich, nakoniec nie vždy sa musia vyplniť. A ak sa raz naplnia, možno len na krátku chvíľu... ()

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem trochu váhal, jestli si tuto minisérii pustit. Nakonec jsem byl celkem rád, i když tyto citové díla moc nemusím. S každým dílem je celkem slušný posun, trochu jsem měl strach jestli si pár sedne, ale nakonec byl celý seriál fajn. Potom někdy v půlce se najelo na obávanou dramatickou stránku, tak jsem se bál, že poslední díl už bude takové to citové vydíraní, ale nakonec byl poslední díl asi nejpříjemnější ze všech. Pozitiva: Samozřejmě Zoe Saldana a Florencie a Sicílie. Negativa: Vždycky mě dostanou, protože nečekám, že se stane něco špatného. ()

neonko 

všechny recenze uživatele

Nie som úplne fanúšikom ani jedného z týchto žánrov. Ten romantický má prešiel keď sa Richard Gere zabuchol do zubatej štetky a ten "robíme všetko pre to aby si reval ako malé decko" keď umieral Marley. Problém bol, že pracháč špinavú flandru z chodníka o svoj športák ani neopre a čoklovia kapú každú chvíľu, tak na čo to dramatizovať. Táto miniséria je ale zo života. Nikto z neho nevyviazne živý a každý musí riešiť svoje sračky. Za týchto 8 hodín si naplno uvedomíte, že to, od ktorej značky si kúpite zimnú bundu alebo či pôjdete na obed k Číňanovi alebo do Mekáča sú fakt zanedbatelné sračky a sú ľudia, ktorí musia riešiť skutočné problémi, ktoré im život akurát švacol pod nohy a ani sa ich nespýtal, či o to stáli. ()

Reklama

Reklama