Reklama

Reklama

Epizody(8)

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování... ale zde na ni čeká překvapení. Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou... ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (9)

Médium (2022) 

Seriál, který naláká na luxusní vizuál a relativně originální myšlenku a nakonec sklouzne do nudné soap opery s občanskou akční vsuvkou. Děj má navíc obrovské množství děr a hloupých situací. Prakticky plýtvá časem na zbytečné diskuze a nic nevysvětlující scény a pak používá zkratky, kdy děj se během pěti minut šokuje nějakou informací (nebo situací), která sice moc nevysvětlil ale děj někam posune. Prakticky nebýt neskutečně dobře vyladěného vizuálu a dobře natočené akce (když už na ní dojde), zůstalo by jen nudné konverzační cvičení tabulkově korektních postav (ano, od každého máme minimálně jednu). ()

Pilot (2022) (E01) 

Žádné chození okolo horké kaše: proč to oko muselo být v hlavě? To by ten scanner nevzal “jen oko”? Děj se tváří jako sofistikovaná WTF podívaná a zatím krom fantastického vizuálu nasázel jen samé otázky a nejasnosti. Nemám rád syndrom Ztracení. Tedy na jednu odpověď tři nové otázky (na které se ve finále neodpoví). Nechme tedy nadstandard. Zatím. ()

Bonus za empatii (2022) (E02) 

Nezodpovězené otázky zůstávají, ale přichází odpovědi (žádné hraní na tajemno) a toho si cením. Seriál se tím u mě zvednul. Tak samozřejmě že tempo zvolněno, ale to neznamená že je to užvaněná nuda beze smyslu. Dojem z kontinuity děje jen kazí “mizící beďar” na tváří Chloe. Prostě detail který propálil pořadí scén jak se děj natáčel :). ()

Haptický vlek (2022) (E03) 

Super vizuál pokračuje nicméně zjišťuji, že mě vůbec nezajímá pozadí (a zázemí) postav a pasáže jak se adoptivní černoušek vrtá ve své minulosti jsem spíš protrpěl (a pronudil). Jako kdyby seriál neměl jiná témata kterým se dá věnovat (nájemná vražda), nebo otázky na které je třeba odpovědět (proč populace prořídla, proč se děje s rukou co se děje, atd.). ()

Jackpot (2022) (E04) 

Je celkem smutné vidět, jak se seriál začíná opájet vlastním vizuálem. Když jsem viděl střih na Londýn po apokalypse, byl jsem nadšený = dozvím se něco o to co se stalo. Dozvěděl jsem se kulový. Prostě kluk a holka na ulici. Informační hodnota nula, zajímavost nula… A tak je to bohužel celou epizodu. Jedna vizuálně atraktivní epizoda za druhou, která ale obsahově nic podstatného neříká. Děj se najednou plácá v životě postav a ze seriálu se stala tuctová soap opera (“domácí video”, taneční vložka, proč? atd). Před podprůměrem epizodu zachránilo posledních pár minut. Jestli se děj nevzpamatuje, hodnocení půjde domů. ()

A co Bob? (2022) (E05) 

Scénář má pocit, že potřebujeme více informací o postavách, tak se různě skáče v čase. Bohužel děj není nijak konzistentní. Fantastická scéna v kuželkárně střídá, konverzační cvičení nad balíčkem peněz. Pak ta vyloženě debilní scéna na mostě (jako kolikrát musí trefit vestu, pochopili, že není terminátor?). A šup hned zbytečné konverzační cvičení… seriál se zasekl na místě. ()

Nasrat a vyliž mi (2022) (E06) 

Nechápu proč musí každý seriál mít postavu co se využívá v prázdných proslovech (o ničem) a tváří se hrozně chytře. Každá scéna s ní je pak neskutečně otravná a nudná. Vůbec je s podivem jak dynamicky poutavě vykreslení seriál mohl takhle klesnout do tuctové nudy. ()

Bazmek (2022) (E07) 

Asi mě předchozí epizody otrávili příliš, ale (př.) šerifův monolog byl otravný až dost. To samé jakékoliv scény s bizár transkou. Jeden samolibý dialog za druhým. A z toho co? Vlastně nic. Pořad víc soap opera než to co “slíbila” první epizoda. Navíc seriál selhal i po technické stránce. Každý kdo má telefon s rozpoznáním obličeje ví, že nefunguje u zavřených oči (přesně proto aby ho někdo nemohl odemknout, když spíte)… za mě zklamání pokračuje a obávám se, že poslední epizoda mě jen naštve. ()

Stvoření tisíců lesů (2022) (E08) 

Jen to začalo a už se plýtvalo časem na naprosto zbytečný rozhovor (o zcela zřejmém) z minulosti. Pokračuje to idiocií zástupce šerifa (fakt je tak blbej, aby si nezkontroloval že žije?) a jak jinak debatou ve stalo soap opery… 1/4 epizody v háji a NIC co by vedlo k posunu děje se nestalo. No a můžete hádat jak děj pokračoval. Ano… ve stejném duchu. Za něco stojí možná tak 5 minut v poslední 1/4. Ze závěru řady se vyklubala bezkonkurenčně nejhorší epizoda celého seriálu a celý seriál dost degradovala. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama