Reklama

Reklama

Spoonful of Sugar

Trailer

Obsahy(1)

Millicent (Morgan Saylor) si bere volno během studií, aby se mohla soustředit na svou diplomovou práci o dětech s těžkými alergiemi, což z ní dělá ideální osobu pro péči o malého Johnnyho (Danilo Crovetti) – nemocné, němé dítě, které trpí všemi alergiemi pod sluncem, od niklu po umělé látky. Jeho panovačná matka Rebecca (Kat Foster) je úspěšná spisovatelka, která se soustředí na vydání své nejnovější knihy, zatímco jeho nespokojený otec Jacob (Myko Olivier) tráví dny upocený bez trička na tesařském projektu na zahradě. (JasonCZ)

(více)

Recenze (16)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci psychologický horor, a súčasne návod pre mladých začínajúcich filmárov, pretože niekedy stačí obsadiť do jedného filmu skupinku narušených jedincov, a klape to na výbornú. Večne nadržaný manžel, psychicky labilná manželka trpiaca sebapoškodzovaním, retardovaný nemý synátor a na opačnej strane totálne vyšinutá pestúnka večne nadopovaná halucinogénmi, ktorá sa snaží „ukradnúť” matke rodinu, a ešte ju aj sexuálne obťažuje jej úchylný ocino. Tak akože... takáto kombinácia postáv sa v jednom filme len tak nevidí. Na hlavnú hrdinku stačí len pozrieť, a je jasné, že nie je normálna. Aspoň mal malý zábavu, lebo matka s ním pitvať králička rozhodne nebude. A pri tom rozuzlení a záverečných titulkoch sa už divák radšej ničomu nečuduje, pretože keď chce jeden magor zabiť druhého magora, a napokon chytí zbraň do ruky tretí magor, už je to aj tak úplne jedno a ďalšie analýzy sú úplne zbytočné. Presvedčivé herecké výkony a fungujúca chémia medzi postavami mi dokonca celkom vynahradili absenciu väčšej brutality, ktorá by určite nebola na škodu. Ale dobrá novinka, uznávam. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nadržený tesař, despotická manželka, co se řeže žiletkou a jejich alergiemi prolezlý astronaut hrající si s mrtvými králíky. Není se co divit, že roli chůvy převezme mladší sestra Fantozziho Mariangely! Kdyby mi taky kápla acidu, možná bych z těch mizerných hereckých výkonů a neschopnosti účelně vyplnit celovečerní formát neměl nutkání na to vyšinuté kvarteto shodit z vrtulníku sud s napalmem. A po pointě druhý.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

I keď tú úvodnú pomalosť chápem, aj tak je to neskutočne lenivé, bez výraznej snahy emocionálne zasiahnuť, pričom nebyť úplného, úplného záveru, ani by to z pohľadu horor žánru nemalo žiadny point .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čistě psychologický horor, tedy žádné velké akce či prvoplánové strašení nečekejte. Millicent se stává chůvou chlapce Johnnyho, u něhož by bylo snazší napsat, na co není alergický, a který navíc nemluví a venku se pohybuje jen ve skafandru. S Millicent si ovšem padne do oka tak, že ji začne upřednostňovat před vlastní matkou. Ta to samozřejmě nezvládá, a aby toho nebylo málo, Millicent si začne užívat i s jejím mužem Jacobem. Samozřejmě tohle nemůže dopadnout dobře, alespoň ne pro některé postavy. Tedy aby všechny hlavní postavy byly psychopati, to se jen tak nevidí. O filmu je lepší toho moc nevědět, jelikož postupně divák zjišťuje, že hra má předem stanovená pravidla, jen právě divák se je dozví až na konci...tedy, ne jen on. Několik scén má pěkný náboj - počínaje vyhrabáváním králíků, přes sexuální scény, až k mordům. Záběry během titulků byly zbytečné, ale budiž, jsou zřejmě určeny těm, co nepochopili závěr z dialogů... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nebylo to vůbec špatný. Je to ale další z filmů, kterej neosloví mainstreamový diváky. A to především díky svýmu pojetí. Zklamaní budou i ti co by čekali nějaký větší krvavý orgie. Ikdyž na nějakou tu krvavější scénu taky dojde. Tohle je spíš psychologický horor. Pokud bych měl filmu vytknout něco zásadního tak je to určitě výběr herečky v roli Millicent(Morgan Taylor). Ta mi byla krajně nesympatická. Ikdyž to měl být asi záměr. Lepší 3 hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kapičku LSD na jazýček, pacičku králičí na hrobeček.“ Rodina je základ státu, disfunkční rodina s patologickými vztahy je základ dobré psychárny. Jako katalyzátor událostí přimíchejme chůvu s kvalitní bramboračkou v hlavě a mateřskými pudy z půdy, lahvičku halucinogenní mňamky, pár exhumovaných mršin králíků a na zajímavě narušené hrátky s divákem je zaděláno. Halucinacemi OŽÍVAJÍCÍ OKÉNKO: [][] Moje oblíbená psychedelická skupina „Cat's tongues“ má sestavu: ♪♫ Muzikálová hvězda Pearl - vidle a tanec. ♪♫ Dračí bojovnice Babydoll - bicí. ♪♫ Paní rtěnky Orphan - plameny a kameny. ♪♫ Terapeutická panenka Millicent - broukání, šoustání a světelné efekty. ♪♫ V této sestavě ideální kapela pro mejdan v Bohnicích. [][] Zvrácený mateřský závěr překvapil, ale vlastně i potěšil. Málo platné, krev není voda, byť i derivátem kyseliny lysergové ochucená. „That's my boy…“ A všech pět láskyplných hvězd. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte doma astronauta, svoje LSD mu radšej neponúkajte. Také je mravné ponaučenie celkom slušného béčkového hororu, kde som mal najväčšiu hrôzu z toho, že chlapík tú opachu mrdal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako horor by na mě snímek příliš nefungoval, jenže tohle bylo slušné, psychologické drama s fajn atmosférou a občasnými záblesky humoru, který balancoval na hraně mezi humorem černým a tím, z něhož už dýchá hlína z čerstvě vykopaného hrobu. Čili přesně to, co mám rád. Na rozdíl od včerejšího krváku se film držel spíše v rovině psychologické a z mého pohledu mi nezbývá, než uznat, že se tvůrcům zadařilo. Na mě jejich počin fungoval (přestože jsem si všiml asi dvou nudnějších pasáží), po celou dobu jsem se dobře bavil a těšil jsem se na závěrečné rozluštění. No, a nebyl jsem zklamán. Ani trochu. Morgan Saylor vybrali pro roli Millicent skvěle; tahle třicítka si tu svou dvacítku evidentně parádně užila. Obvykle bývám silně rozladěný z různých halucinogenních scén, sem ale pasovaly jako 2x gluteus maximus na hrnec. / Poučení: Léčba pomocí LSD? Tak asi proč ne, vždyť pánové od Bayera prodávali svého času i heroin jako dětský lék proti kašli. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak jestli už taky kroutíte očima, jako jsem kroutil já, "šmarja zase ňákej debilní kvazihorror s dětma", tak přestaňte kroutit a pusťte si ho, protože tenhle lehce deviantní a lehce absurdní divnofilm má k nějakým středoproudovým kvazihorrorům s dětma asi tak daleko, jako perverzní pornáč k romanťáku pro starý panny. Jo a taky to vůbec není horror, to aby pak třeba někdo nebyl zklamanej. Já fakt nechápu, kdo vymejšlí tyhle nálepky, že prej horror... Kurňa to to ten retard z distribuce snad neviděl? Horror?? Ani náhodou. Svérázně zvrácená černohumorná psychárna? Jo! Sakra a já tý Millie tak fandil... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Taková schovaná, nevýrazná jednohubka a jaké to dokáže parády. Jako takový lacinější materiál pro halloweenský maraton mi to posloužilo výborně. O halloweenu jsem ochotná pár chybek odpustit a tak mávnu rukou nad pomalejším tempem a nesympatičností hlavní herečky, která ovšem byla právě proto vybraná efektivně v souladu se svojí rolí. Milým překvapením byly právě herecké výkony, které až na toho malého kluka nabídly pohled na kvalitní talenty. Jak je tu zmíněno v několika komentářích, jedná se spíš i psychologický horor než horor, ale zdejší postavy se o to nepříjemné navození pocitů a nejistot starají docela přesvědčivě a sem tam i ta krev ukápne. Sice to není nic, na co bych si měla za rok vzpomenout, ale plynulo mi to celkem hezky a nijak mě to neurazilo. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto ma fakt nasralo! Najmä hlavná herečka, ktorá nevie hrať. Navyše pozerám, že má 28., vyzerá na 40. a hrá tínedžerku. Proste škaredá, otravná kača, ktorej asi nik nepovedal, že nevie hrať. A trápne odkazy na najdebilnejšiu rozprávku v dejinách ľudstva - Alicu v krajine zázrakov - mŕtve zajace a dva vrkôčiky zle a nezmyselne zafarbené na ryšavo. Vlastne všetci herci hrali ako panáci. To by som rovno mohla urobiť bábkový film s gumenou Ančou s ryšavými vlasmi, blonďavou gumenou Ančou, bábikou kozmonauta, mužskou gumenou Ančou s večne rozopnutým rázporkom, černoškom Bubu a dedkom v kresle. Stavím sa, že by bol lepší. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

O tom či je to horor by sa dalo polemizovať, za mňa skôr psycho kde sa nakoniec ukáže, že všetko je inak. Dá sa povedať, že záverečná pointa ako tak vylepší dojem z filmu, dostať sa k nej je však celkom utrpenie. Natočené je to fajn, nepozerá sa nato zle ale to je tak všetko. Scény ktoré by za niečo stáli (hororové, psycho) tam nie sú, po drsnej stránke tiež nič moc. Vlastne až ku koncu tam nie je nič. Postavy zahraté fajn, hlavne teda hlavné dve ženy. Koniec to celkom vysvetlil, aj keď za mňa nie úplne rozumne. 2*, a radšej nepozerať, nestojí to za ten čas. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Další zdařilé překvapení ze stáje SHUDDER. Téma již známé ve všech ohledech. Rodinka, nemocné dítě, psychopatická chůva... a možná psychopat je tady úplně někdo jiný :)) Poslední záběry u závěrečných titulků tomu ještě nasadily korunu. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Naozaj vydareny psychologicky hororik,ktoreho velkym plusom bola Morgan Saylor,ktora podala fakt ku*va skvely herecky vykon,to ako sa tvarila,to jej ksichtenie,pohlady,no vazne som jej uveril,ze to v hlavicke nema vsetko pokope,klobuk dole...:⁠-⁠) ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

No hrátky s acidem mohou býti občas i docela nebezpečné . Budování napětí příběhu bylo zde velice vydařené a závěrečný obrat mě skutečně  potěšil , ale všeobecně nejsem zas až tak velký přítel takovýchto vážných výmazů . Jinak ale velice solidní dílko a Morgan jako Millicent jako hlavní postava 100% trefa , ty její grimasy byly teda něco. ()

Reklama

Reklama