Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Zajímavosti (268)

  • Před výbuchem cisterny ke konci filmu je možno 2x zahlédnout, že cisterna je tažena lanem. (boosterx)
  • Ve scéně v garáži a následné honičce s Cadillacem Eldorado má policejní auto ukradené Terminátorem (Arnold Schwarzenegger) střídavě zapnutá potkávací světla (dva světlomety) a dálková světla (všechny čtyři světlomety). (Jan.Kanak)
  • Když Terminátora (Arnold Schwarzenegger) přejede cisterna, tak je v následující scéně, kdy Terminátor zabije řidiče, vidět, jak Terminátor kulhal. Terminátorovo kulhání o několik okamžiků později zmizelo, když se snažil uniknout z tankeru těsně po explozi. Jenže když se v dalším záběru objevil (tentokrát už jako čistá kostra), tak opět kulhal. (Jan.Kanak)
  • Poté, co Terminátor (Arnold Schwarzenegger) dokončí operaci oka a nasadí si sluneční brýle, má na sobě pouze tričko, ale když jde ke své posteli, aby vytáhl zbraně zpod matrace, najednou má na sobě koženou bundu. (Jan.Kanak)
  • Oblečení Reese (Michael Biehn) i Terminátora (Arnold Schwarzenegger) se v průběhu filmu nevysvětlitelně mění. Reese nejprve ukradne kalhoty a poté dlouhý šedý kabát a tenisky, ale v další scéně je zobrazen také v tričku. Terminátor nosí v první části filmu bundu vojenského stylu, ale když se vrátí do bytu, aby se opravil, má na sobě koženou bundu, kterou nosí po zbytek filmu. (Jan.Kanak)
  • V budoucnosti v lidském úkrytu se některé děti dívají na vydlabanou televizi, v níž hoří oheň. Ale i malý požár by způsobil akumulaci tepla v horní části skříně, která by se během několika minut roztavila anebo vznítila. (Jan.Kanak)
  • Když se v podzemní garáži v Cadillacu snaží Kyle Reese (Michael Biehn) urazit brokovnicí klíčky u zapalování, tak mu na brokovnici chybí spoušť (jazýček). (Jan.Kanak)
  • Kyle Reese (Michael Biehn) vlastně neví, kdy má nastat soudný den. Když v podzemní garáži Sarah a Kyle (Linda Hamilton) vlezou do nezamčeného Cadillacu, Kyle říká Sáře, že soudný den má nastat „ode dneška za pár let“. Ve druhém dílu však Sarah zná dokonce i datum soudného dne: 29. srpna 1997. (Jan.Kanak)
  • Když cisterna přejede Terminátora (Arnold Schwarzenegger), řidič vystoupí a dveře se nedovřou. Poté si ale Terminátor dveře do kabiny musí otevřít. (Fenk)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) sedí na posteli v motelu a čte si, je možné si při záběru na jeho mechanickou figurínu povšimnout, že má na čele přilepenou mouchu, která se po střihu ztrácí a znova objevuje. (HolyKeeper)
  • Když se v klubu Tech Noir blíží Terminátor (Arnold Schwarzenegger) ke stolu Sarah (Linda Hamilton), tak si ho všímá a natáčí k němu hlavu. Z pohledu Kylea (Michael Biehn), který vytahuje zbraň, je však vidět, že kouká stále před sebe. (Fenk)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) pronásleduje Sarah (Linda Hamilton) a Kylea (Michael Biehn) v policejním autě, má z okýnka u auta vyndanou celou ruku a v ní má brokovnici, následuje několikavteřinový prostřih, kdy ji venku nemá a poté po dalším střihu ji má opět venku i s celou rukou. (Dejvid17)
  • Když se převalí černý pick-up, je vidět, že nemá motor. (GreatestFan)
  • Ve scéně z budoucnosti, kdy jdou bojovníci do podzemí, je nalevo vidět štáb. (GreatestFan)
  • Cisterna v závěru filmu změní jednotné světlomety na dvojité. (GreatestFan)
  • Před slavnou hláškou ''I'll be back'' se u pultu mění polohy tužky a ruky policisty. (GreatestFan)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama