Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (841)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Claude Zidi, Simon Michaël, Didier Kaminka .. Sice vlažnější než okolní snímky ve filmotéce James Cameron, přesto další výborný počin a především velmi odlehčená akční komedie. Tvůrce temných, vážných a realistických snímku si zřejmě potřeboval oddechnout a tak se vrhnul na propracovaný scénář o dvojím agentovi od francouzského tria Zidi - Michaël - Kaminka a stvořil snímek plný nadupané, výbušné akce s lehce parodickým humorem svěží nadsázkou. Skvělé obsazení díky němuž se Arnold Schwarzenegger ukázal jako všestranný herec už jen podtrhuje výborný, mistrně zrežírovaný, zážitek. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel Arnold za Cameronom s nápadom natočiť remake francúzkeho filmu La totale!, nemusel ho dlho prehovárať. Starí priatelia ešte z dôb Terminátora sa teda pustili do remaku, za ktorý sa hanbiť nemusia. Vznikla vynikajúca akčná komédia s perfektnými akčnými scénami, okorenená dobrým humorom. Cameron dovtedy vyhlasoval, že do komédií by sa v žiadnom prípade nepúšťal, ale bol povzbudený dobrými ohlasmi na gagy v T2, tak dal humoru v Pravdivých klamstvách trošku väčší priestor a urobil dobre. Rodinné problémy vo filme fungujú najlepšie. Súboj na záchode som dodnes videl možno aj 20-30 krát. Cameron to jednoducho vyšperkoval. Vie kedy pridať, kedy ubrať, kedy diváka rozosmiať i dojať. Tom Arnold hláškoval skvele a bavil som sa fantasticky. Presne takto si predstavujem akčnú komédiu. 100%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí tohoto filmu som po nátlaku humoru a skvelej akcie nútený upraviť svoje pôvodné hodnotenie 60%. Smial som sa od začiatku do konca. Úderné hlášky, skvelá akcia a nadhľad posúvajú tento film nielen ku tomu najlepšiemu čo Arnie a James nakrútili, ale aj medzi absolútnu top ligu akčných filmov. Tvorcovia neváhajú ani minútu, rútia na nás vtipy a hrajú sa s klišé žánru. Herci sú úžasný, či je to samotný Arnie (ktorý si robí srandu z jeho predošlých postáv), úžasná Jamie Lee (tanečná scéna je BOHOVSKÁ), Bill Paxton (Simon alebo Carlos?), alebo Tom Arnold. Najobľúbenejšia hláška: Jamie Lee: "Zabil si niekoho?"; Arnie: "Ale iba tých zlých" PS: Vo filme je najkrajšia romantická scéna, akú som videl: bozk na pobreží! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti bývá občas velká síla. Arnold, nejjednodušší slavný herec vůbec, kterému ale žereme každou pěst i úšklebek, Jamie Lee Curtis, která v plavkách vypadá jednoduše božsky, vedlejšák Bill Paxton, který je duševně jednoduchý a náramně vtipný, a James Cameron, který umí natočit jednoduchou akční komedii skoro stejně jistě a nápaditě jako své vizuální spektákly. Je to sice zbytečně dlouhé a závěr už evokuje spíše osmdesátkové přepálené Komando (hlavně tedy počtem mrtvých na metr čtverečný), ale přesto velká zábava a jeden z nejrajcovnějších zástupců akčního Hollywoodu let devadesátých... 85% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nesmál Arnold má opravdu skvělý komediální potenciál a je ztělesněním akčnosti takže tadyta role pro něj byla stvořená. Jamie Lee Curtisová předvedla taky vtipnej výkon ale komu se určitě zagebíte je Bill Paxton v roli největšího ubožáka na světě. Překvapí i mladá Eliza Dushku. Prostě kombinace Cameron - Schwarzenegger funguje vždcky na 100%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (57)

  • Severoamerické tržby byly 146,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 378,9 mil. (NIRO)
  • Finální náklady na výrobu byly přibližně 115 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na film bolo najatých 48 kaskadérov. (gogo76)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama