Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedná se o volné pokračování filmu "Děla z Navarone". Kvalita a opět kvalita. Samozřejmě, že majora Malloryho už nemohl hrát Gregory PECK, protože v té době už mu bylo 63 let. Nahradili jej Robertem SHAWEM (Bitva v Ardenách -Martin Hessler), který se mu aspoň trochu podobal (nikoli výškou). Ale o to v tom filmu nejde. Jsou tady brilantní herci jako mladý Harrison FORD, který už tehdy ukázal, že je to talent. A pak nezapomenutelný "Šakal" -Edward FOX, který má pro vojenské filmy obrovské charisma. Vzpomeňte na filmy (Návrat od řeky Kwai) a jiné. Též Franco NERO byl báječný. Ale co bych dlouze psala a komentovala. Podívejte se sami ! Nezapomenutelné dialogy a nezapomenutelná scéna s přehradou. Jo, to byly filmy !! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Absurdní pokračování báječných Děl z Navarone vyniká bizarním obsazením (B.Bachová a R.Kiel si sem odskočili z bondovky Agent, který mne miloval), naprosto nepravděpodobnými dějovými zvraty a moderní lokomotivou v pastelových barvách, která se na jugoslávské železnici roku 1943 zjevila asi z nějakého návratu do budoucnosti. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ac jsem to videl v horeckach chladny rozum me jeste ycela neopustil - hrdinove sympaticti - Kiel, kulisy slusne - elektrifikovany vlak do Sarajeva, ruske tanky s hakovymi krizi, ale ten pribeh OMG - opravdu kretensky - ale to bych chtel asi trochu moc - musim se zase podiva na nejaky jiny poradny most - at uz too far, remagen nebo kwai... ;]] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Han Solo, Šakal, bondgirl soudružka ve zbrani, Apollo Creed a kapitán Quint z Jaws vs. Jaws z bondovek a herr oberst Django. Scházel už jen rudý gentleman na Ilčim a že se k tomu scenérie nabízely.. Nabitá herecká sestava uprostřed válečného dobrodružství, které lze podobně jako jedničku zařadit do alternativního Hurvajzova vesmíru. Čert vem elektrickou lokomotivu, mě zaujala ohleduplnost akce Edwarda Foxe a jeho kufříku se zábavní pyrotechnikou. Zničit pěkně suše po anglicku důležitý most protržením přehrady je děsně cool a jugoslávský lid dole po proudu ať si nasadí gumáky. Když se kácí nacistický les, létají třísky, no ne..? ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Románová předloha Alistaira MacLeana je umístěna jinam – do oblasti řeky Neretva, kde vedly německé oddíly masivní operaci proti jugoslávským partyzánům. Tvůrci zvolili jinou oblast, protože už v roce 1969 byl natočen válečný velkofilm Bitva na Neretvě (1969). (Robbi)
  • Ve filmu je několik narážek na zraněnou nohu majora Malloryho (Rober Shaw). Ve skutečnosti si představitel majora Malloryho Robert Shaw zranil koleno krátce před natáčením a velmi obtížně chodil bez kulhání. Proto byl přepsán scénář, aby se nemuselo čekat na uzdravení. (Rollo_Tomasi)
  • Producenti zamýšleli tento film natočit už ve druhé polovině 60. let a posléze bylo oznámeno, že půjde do kin v roce 1967, ale producentovi Carlu Foremanovi dalších deset let trvalo, než sehnal z pěti mezinárodních zdrojů dostatek financí. Alistair MacLean, autor prvního příběhu Děla z Navarone (1961), nechtěl volné pokračování napsat, původně měl v úmyslu dodat pouze filmový scénář. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno