Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako co to bylo? Vesmírné brány na cestování do vzdálených míst galaxie? Cítím Hvězdnou bránu... Hlavní záporáci jsou roboti co jsou vzhledově jako pavouci? Cítím Hvězdnou bránu a její replikanty.. Když je složitá situace tak? Hyperpohon, který nás hodí kamsi v galaxii.. Cítím Star Trek... Jako logicky Star Trek se dá cítit z každého vesmírného Sci-fi, ale zde to je to jediné zajímavé na tom filmu... Překvapila účast Matta LeBlanca a Heather Graham a logicky i Garyho Oldmana = překvapivě solidní ,,soupiska,, , ale ten scénář.. ten scénář... Ono i nalezení té potvůrky + geniální malý chlapec co se nabourá všude a spřátelí se s robotem.... nevím no. Víc jak 2z5 ani náhodou... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte jedna otázka, zlato. Je v týchto kryokomorách miesto pre dvoch?“ – Je v ňom ledva miesto pre vás a vaše ego.“ Všetky sci-fi motívy a nápady vhodené do jedného filmu, čo som kôň, aby som to zniesol? Prehustený scenár však nie je jediným záporom STRATENÝCH VO VESMÍRE. Ďalšími mínusmi sú zbytočne prehnané (do množstva i veľkoleposti) špeciálne efekty, ktoré bohužiaľ úspešne prekričali dej a psychológiu. Našťastie, zopár vecí oceníte ("Bludný Holanďan" a jeho nájomníci) a ak niekto na tejto nie príliš vydarene postĺkanej palube budí sympatický dojem svojprávnosti, tak zábavne namyslený Matt „Joey“ LeBlanc („Čítala som o vás, že ste vojnový hrdina.“ – „No... vlastne... áno.“) a Gary Oldman („Bude každý malicherný okamih dôvodom pre sentiment?“). ()

Reklama

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Relax, Robot. I'm going to build you a new body. Mom always said I should make new friends. 1) Z 82dílného seriálu Lost in Space jsem neviděl ani minutu a nevím, jestli jsem o něco přišel. Zcela určitě jsem však ztratil dvě hodiny svého života sledováním (nedobrovolným) filmu, jehož tvůrci se zřejmě rozhodli, že použijí všechny zápletky z původního seriálu. Na rozdíl od mnoha komentátorů mi to nevadilo, protože se alespoň pořád něco dělo.    2) Bohužel se však autoři rozhodli napodobit (možná překonat, fakt netuším) dobovou atmosféru neskutečnými kulisami jako vystřiženými z 60. let. Připočítám-li hloupoučký scénář s neskutečně absurdními dialogy, psanými zřejmě dobrodružstvíchtivými děcky ze základní školy praktické (dříve pomocné) a toporné herecké výkony, vyjde mi jasný odpad, na kterém nic nezmění ani fakt, že jsem se někde uprostřed filmu i chvíli docela bavil. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Je až úsměvné vidět, takové velikány jako je Oldman nebo Hurt hrát v takovým počinu. V té době ještě sotva znám Joey nosil sádru, protože skákal po posteli a spadnul z ní, byl tento snímek vlastně jeho filmovou prvotinou - mám na mysli to lepší .. a v té době jsem na to koukal taky trochu jinak ... (napsáno 13.3.2010) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Mám rád ty kosmický naháněčky, kde je plno divných lidiček a ještě víc divných zviřátek, ale tohle mě mocinky nebavíčkovalo, ačkoliv tam byl Joey a Gary Oldman. Fujky, to byla ale nuda nudoucí, ani pavouci to nezachránili. A kámošení s robotem nebylo sexy už ve Star Warsech. Úplně eaný filmík to nebyl, ale na víc než dvě uzívané velmi vzdálené hvězdičky to nemá. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)
  • Natáčelo se v londýnských filmových studiích Shepperton Studios na ploše 12 samostatných zvukových ateliérů. Na svou dobu se jednalo o rozsáhlou produkci. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama