Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 2
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

novoten 

všechny recenze uživatele

Clark Gable je fascinující, Claudette Colbert přesně naopak. Když je švihák Peter opilý, když provokuje nejbližší osobu, ale hlavně když stopuje (i po tolika desítkách let neskutečně vtipná etuda), nesleze mi úsměv z tváře. Když se herecky snaží jeho ústřední partnerka, je mi trapně, ať už se pokouší o humor nebo hrát na vážnou notu. Scénář mi navíc tuhle rozporuplnost moc neulehčuje, když dokáže předvést jednou za půl hodiny dokonalý gag, ale třeba poslední dvacetiminutovku natahuje doslova nesnesitelně. Tahle zlatá klasika zkrátka zůstala pořádný kus ode mě. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si mě získalo o fous víc než Caprovo "It's a Wonderful Life". Příjemně jednoduchá road movie s trochou sociálního patosu v reakci na Černý Pátek. Tenhle přehnaný optimismus mi je trochu proti srsti, ale přiznávám, že když začala autobusová zpívací scéna, dostalo to i mě. Gablea nemám rád a Colbertová byla většinou protivná, ale dohromady jim to šlapalo. Myslím, že si to někdy pustím znova... ----- Po druhém zhlédnutí (po letech letoucích) odvolávám, co jsem odvolal, a dávám plnou palbu. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Sakra, to je tak úžasně nadčasový film, až je to neuvěřitelné. Krásné a moc zábavné a tak pěkně hravě romantické. Vedle současných romantických komedií Stalo se jedné noci hrdě obstojí na výbornou. Clark Gable byl nejen velký fešák ale také velký sympaťák. Jen jedna drobnost, kterou tvůrců nikdy neodpustím - jak to, že hlavní hrdinové si na konci nedaly před kamerou ani jednu pusu? ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

To je KLASIKA !! Bezpochyby !! C.Colbertová mě osobně moc nesedí.... je jako z němého filmu, to asi to obočí ??? Nezapomeňte na jednu tradovanou okolnost tu nezmíněnou..když se Gable v jedné scéně svléká ,nemá na sobě k velkému úžasu tehdejších diváků kin tílko !! Tak vlastně zavedl novou módu.Řada Američanů PODLE JEHO VZORU PŘESTALA NÁTĚLNÍKY NOSIT.... ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Po letech cynik dospěl a ze 2 zvyšuje na 4. Původní komentář pro pobavení ponechává. ___Ach jo. Copak ty nafintěné slečinky z Hollywoodu nevěděly, že před spaním se musí odlíčit, vyčistit si pleť, použít tonikum a pak nanést noční krém? Usínají a probouzejí se s dokonalým make-upem, jako by se nic nedělo. To mě sralo mnohem víc, než manýry rozmazlených slečen, které by si bez peněz a vlivu svého papá ani neprdly. A skutečnost, že jim podlehne docela normální chlap s naivní představou, že ji za tři dny změnil, nepochopím. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Poté, co Claudette Colbert skončila práci na filmu, svým přátelům se na vánočním večírku svěřila: "Jsem ráda, že jsem tady. Právě jsem dokončila natáčení nejhoršího filmu roku." (Babous)
  • Film proslul ve své době i "eroticky" odvážnými scénami. Konkrétně jde o moment, kdy Ellie (Claudette Colbert) zastaví auto za pomoci své odhalené nožky, a dále o scénu, v níž si Peter (Clark Gable) svlékne košili a nemá pod ní nátělník. To údajně zapříčinilo, že spousta amerických mužů přestala nosit nátělníky. (Cimr)
  • Clark Gable (Peter Warne) po natočení filmu řekl režisérovi Franku Caprovi, že měl chuť natáčení vzdát, protože nechtěl dál hrát. (Terva)

Reklama

Reklama