Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

honajz2 

všechny recenze uživatele

...aneb jak (starším) dětem vysvětlit téma koncentračních táborů. Navzdory docela kontroverznímu tématu tvůrci naprosto přesně věděli, jak udělat postavy sympatické, neutrální či zlé (což platí vlastně jen o majitelce farmy, která samozřejmě evokuje nacisty), kdy je třeba být vážný a kdy je vhodné bavit a když už jsem si říkal, jestli to na ten plný počet vlastně je, tak při závěrečném útěku jsem si neustále opakoval ano, ano a ještě jednou ano. Na rozdíl od Králíkodlaka se mi po letech Slepičí úlet líbil víc a to i přesto, že jsem nikdy neviděl Velký útěk, který to má prý podrobně parodovat. Je tu i dost narážek na rozpory mezi USA a Velkou Británií, malý parodický odkaz na hippies a vůbec spousta dalších věcí, které z toho dělají skutečně hutný a v každém ohledu funkční film. Ještě že vznikla dvojka, aby mi existenci tohohle filmu připomněla, jen se teď obávám, aby vůbec měla co nabídnout, když její námět vypadá na chlup stejně, jen z jiné farmy... Slabých 5* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman specializující se na tvorbu stop-motion animovaných filmů nejspíš není třeba představovat, mezi ikonické postavy tohoto studia patří kromě ovečky Shaun především Wallace a Gromit, kteří se nejdříve stali hrdiny mnoha krátkých filmů jako Cesta na měsíc čiO chloupek a časem se též stali hrdiny celovečerního filmu s názvem Prokletí kralíkodlaka, který vznikl ve spolupráci s DreamWorks Animation. Prvním celovečerním filmem studia Aardman byl ovšem jiný film a i v něm měli prsty Dreamworks Animation. Ano, jde o Slepičí úlet, který je dodnes oblíbenou záležitostí a měl by se po více než 20 letech brzy dočkat pokračování. Těžko říct, co může dvojka nabídnout, jisté ovšem je, že první film i po více než 20 letech velmi dobře funguje.   S lehkou nadsázkou by se dalo říct, že je Slepičí úlet jedním z nejslavnějších filmů o koncentračních táborech. Sám tvůrce filmu Nick Park označil Slepičí úlet za parodii filmu Velký útěk (a nekončí se jen u něj), legendární film se Stevem McQueenem v hlavní roli, kde se několik členů spojeneckých armád pokouší dostat z nacistického vězeňského tábora. Vědět o existenci Velkého útěku ovšem není u Slepičího úletu důležité. I bez toho totiž Slepičí úlet funguje jako skutečně chytrý animák, kde je plastelínová stop-animace naprosto vynikající a všem těm slepicím divák snadno začne přát, aby od těch zlých lidí utekli co nejdál.   Soundtrack dvojice Harry Gregson-Williams/John Powell je též výtečný a v jistých momentech připomene právě ideální soundtrack pro válečný film. Slepičí úlet ve finále dokáže fungovat jako rodinný film, přičemž dospělí mají mnohem více k objevování v rámci tohoto filmu. Různé vtipné gagy a dost chytrých nápadů.   Chvílemi se sice ukazuje, že šlo ze Slepičího úletu vytáhnout ještě víc, přesto jde pořád o velmi povedenou záležitost, která má navíc vydařené hlasové obsazení (Mel Gibson bude druhému filmu chybět) a patří mezi to nejlepší, co Aardman vytvořil. Na většinu kraťasů s Wallacem a Gromitem ovšem pořád Slepičí úlet nemá..... ()

Reklama

wader 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. I větší ptákoviny hodnotím více. Navzdory tomu, že "úlet" je z r. 2000, skoro 10 let jsem o něm jen slyšel a četl a až teď na začátku roku 2010 jsem si plný očekávání splnil přání vidět tenhle legendární animák. A bohužel jsem byl zklamán. Popravdě, já se směju kde čemu, ale tady jsem opravdu mnoho humoru nenašel. A kromě závěrečné části s plánem postavit "Mašinu" to bylo hodně nudné... To je vůbec nejhorší co se vám u filmu může stát: ode všech slyšíte jak je to skvělé a mimořádné atp., a když se na to pak díváte, říkate si jestli jste opravdu tak omezení, nebo jestli je to opravdová blbost.... Bohužel. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýl štúdia Aardman je v európskych končinách ťažká rarita, preto je potešujúce, že sa dokázali presadiť aj na poli celovečernej tvorby. Netreba to príliš komentovať, stačí povedať Veľký útek s humorom a je vyfarbené. Maximálne dynamické. To by Steve McQueen pozeral s otvoreným zobákom....Takmer dokonalý rodinný film pre kohúty a sliepky od plienok až po domov dôchodcov. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Na konci roku 2000 vyšla na motivy filmu stejnojmenná hra na PlayStation 1 i na PC. (Marsu88)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama