Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Samotného a nikdy neexistujícího Járu Cimrmana si za půlstoletí národ tak oblíbil, že po něm začal pojmenovávat ulice, školy, rozhledny, studánky, přírodní scenérie a řadu turistických míst po celé České republice. Cimrman obsadil republiku mnohem více než jakýkoliv český velikán. Ani Smetana, Dvořák, Jirásek, Němcová nebo Masaryk nedostávají v českých městech a obcích či přírodních rezervacích tolik prostoru jako Jára Cimrman. V cestopisné minisérii putuje Miroslav Táborský s herci slavného divadelního souboru po místech, která jsou spojena s otiskem světem neuznaného génia. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

5tipes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divácké masy umí zaujmout kde kdo. Fajnšmekry, kteří milují divadelní humor dvojice S+S, umí zaujmout jen takoví tvůrci, kteří se dokážou elegantně přizpůsobit jejich stylu, tempa, filmové řeči a vlastně i pointám jednotlivých vtipů a dialogů. Přiznám se, že jsem se bál, jestli nám o dvě generace mladší tvůrci Cimrmana nezničí, nebo ho nepootočí jiným směrem, který by všechny cimrmanofily zklamal. V tomto případě se to nestalo, dokonce je tam trošku cítit i rukopis Jiřího Šebánka, zakladatele divadla a vlastně tvůrce postavy Járy Cimrmana. Tento projekt je unikátní i v tom, že v něm účinkují téměř všichni žijící členové souboru, kteří dostali takřka rovnocenný prostor. Je to pocta divadlu, divákům i krásné české krajině, která světoběžníkovi dala jeho domov. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Než klasický cestopis, tak je to spíš další výrazný produkt divadla Járy Cimrmana, se všemi věcmi, které k tomu patří. Typický Cimrmanovský humor se prolíná všemi díly a obzvláště vsuvka s Ondřejem Vetchým patří k naprosto výborným. Čím blíže je pak závěr samotného cestopisu, tak tím víc je zřejmé, že se jedná hlavně o jakousi poctu samotnému vellikánovi a všem členům divadla, což pak umocňuje závěrečná scéna, která by klidně mohla fungovat jako uzavření jedné velké éry okolo Svěráka, Smoljaka a dalších. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Moc děkuju za tento krásný cestopisný cyklus, který nám opět z jiné stránky ukazuje nádherný svět našeho génia Járy Cimrmana. Pan Táborský nás velice příjemným a citlivým přístupem provází jednotlivými kraji naší země, kde všude Jára CImrman zanechal svou stopu. Dokument je o to cenější,  že se na něm podílejí i dlouholetí šiřitelé a pokračovatelé odkazu Járy Cimrmana, s nimiž máme pocit, je Jára CImrman je věčný a stále mezi námi. Když k tomu přičtu velice působivě napsaný scénář režiséra Patrika Ulricha a pana Zdeňka Svěráka podbarvený nádhernou dobovou hudbou, oceňuji vysokou kvalitu seriálu a doporučuji všem jeho shlédnutí. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi originální způsob dokumentárního cestopisu. Vtipné, inteligentní, dobře zahrané a hlavně skvěle vybrané, co se týče lokalit a objektů. Hrané prvky takové sérii moc sluší a po filmařské stránce je to jedinečné dílo, srovnatelné např. s Modrou krví. Táborský je civilní vypravěč, který nevyžaduje pozornost a přesto se mu jí dostane. Příjemnou podívanou zajistí nejen dobrá kamera, ale i hudební ilustrace, která je hravá i nostalgická. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již napsal v poslední epizodě na mém profilu věnujícímu se hodnocení jednotlivých dílů - takhle poutavý, zábavný a zároveň stále poučný dokucyklus tu nebyl v našich končinách dlouhé roky a já jako člověk odrostlý na cimrmanovském humoru nemůžu být spokojenější. Pan Táborský se průvodcování světem Járy Cimrmana zhostil s velkým nadšením a odhodláním a přítomnost všech současných cimrmanologů jen dokouzlila šmrnc už tak úžasnému cestopisu. Hned mám chuť si po letech zopakovat některou z jejich her. [viděno v iVysílání] ()

Galerie (175)

Zajímavosti (4)

  • V seriálu se objevují všichni (v době natáčení) hrající členové Divadla Járy Cimrmana. Jedinou výjimkou je Milan Svoboda, který v divadle hraje dirigenta v představení „Cimrman v říši hudby“. (mnaucz)

Reklama

Reklama