Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Decker 

všechny recenze uživatele

Spojte Tankovej prapor s Kamaradem do deste a osolte Trainspottingem a mate Buffalo Soldiers, avsak cely tento slepenec nedrzi celou dobu pospolu a to mu ubira na hodnoceni. Stale se vsak jedna o velmi zdarily snimek ve kterem predevsim zaujme zdarila zapletka, herecke vykony Phoenixe a jeho rivala Glenna a take vyborny soundtrack, ktery vsemu dava dobre tempo. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně vtipné a nevybíravé. Tento osobitý pohled na armádu (nejenom tu americkou) mně osobně sedí mnohem víc než nějaký stupidní náborářský kecy typu Top Gun, nebo Pearl Harbor. Nejsem pacifista, to rozhodně ne, ale filmy nesoucí poselství "Armáda je skvělá. Armáda tě potřebuje. Přidej se k nám!" opravdu z duše nenávidím. O to víc jsem se u tohoto filmu bavil. Jednoznačným vrcholem komediální stránky Buffalo Soldiers jsou scény zhulených vojáků v tanku a rozstřílení krásnýho mercedesu. Sečteno podtrženo, Ukradni co můžeš! je moc příjemným překvapením, s vynikajícím Jacquin Phoenixem v roli arogantního sympaťáka, kterýho si okamžitě oblíbíte. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

DRAHÚŠIK, MôŽEM SI ELWOODA NA CHVÍĽU POŽIČAŤ? POTREBUJEM, ABY PRE MŇA NIEČO UROBIL. Trocha nezvyklý pohľad na fungovanie armády USA, ale o to viac zábavný. Drogy, krádeže, násilie a nevyhnutná dávka humoru sú základnými elementmi tohto filmu a či sa človek bude pri tomto filme baviť záleží na tom, aký druh humoru preferuje. Mne osobne sa táto netradičná sonda do chodu vojenskej základne veľmi pozdávala a výborne som sa bavil. Výnimočne trocha kriticky sa staviam k scéne s tankom, ktorá gradovala až do absurdity, ale v konečnom dôsledku bola pre príbeh nepostrádateľná (chudák chrobák). TO JE MOJA REČ, PANE. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle není obyčejnej armádní film, tohle je film o armádních gangsterech. Ani tak o kradení to je spíš o drogách, hromadách drog, smažení, vaření, prodávání. V hlavě mi zůstává hlavně scéna s vysmaženou posádkou tanku, která vjede do města a zničí benzínovou stanici. Ale celé to bylo takové strašně chytlavé a dobře vymyšlené - každá postava tam měla "to svoje" a hereckým obsazením ta kvalita ještě stoupla. Spíš než české "Ukradni, co můžeš!" bych to nazval spíše "Sjeď se, co můžeš!", ale taky by to znělo trapně. Nemůžu si pomoct, ale tohle mě prostě neskutečně bavilo. Černý humor dominuje. Když k tomu připočteme nadmíru povedenou hudbu od Davida Holmese + ostatní songy v soundtracku, má to celé vlastně jedinou chybu. Je to taková blbost, ale hned ze začátku mě to ohromilo svou zbytečností - je to ta scéna, kdy nad základnou přeletí letka vrtulníků. Trapných digitálních vrtulníků, jak kdyby je někdo animoval zadarmo. Navíc nechápu, proč jich tam dali tolik a proč je tam vůbec dávali. Ale to je jen jedna piha na jinak originálním a skrytém klenotu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Žánrovo ťažko uchopiteľný film, ale chutil mi/bavil ma. Po úprimnom smiechu vám v nasledujúcej scéna na tvári zamrzne úsmev, aby ste hneď nato neverili vlastným ušiam a očiam. Nemusíte priamo nenávidieť armádu, aby ste si tento film (od chlapíka, ktorý objavil Heatha Ledgera) užili. Ak sa vám páčilo SALTON SEA a TRAJA KRÁLI, nemá to prečo nebyť za 80% (Phoenix zasa výborný). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama