Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Záhadný detektiv Jack Cole, série rituálních vražd a ruská mafie, to je Glimmer Man. Solidní, nenáročná segalovka s nesourodou dvojicí detektivů. Film si bere inspiraci z kultovního Posledního skauta (1991), ale vůbec to není na škodu. Keenen Ivory Wayans coby parťák Seagala funguje na jedničku. Spousta hlášek, celkem dobrá akce a pár fajnových vychytávek, jako třeba břitva ukrytá v kreditní kartě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když člověk zabíjí jiné lidi, je označen slůvkem vrah. Když vrah zabijí ve městě, kde je policajt Steven Seagal, už to není vrah, ale sebevrah. Steven Seagal vyšetřuje v Los Angeles tak zapáleně že přidělá práci úředníkům na magistrátu hlavního města Kalifornie - Los Angeles, ti totiž musí na rychlo začít schánět obrovský nezastavěný pozemek na vybudování nového hřbitova. Na branách největšího hřbitova v USA pak bude nápis : "Na tento hřbitov dodává mrtvoly výhradně a pouze Steven Seagal" . ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dnes by se dalo říct,že tenhle film je v top pět Seagalovi filmografie a že lepší už to nebude. Celkem slušné budymovie, které se snaží trochu přiživit na náboženských vraždách ze Sedm a motá do toho pašování chemických zbraní a ruskou mafii. Celkem slušné,člověk se neztrácí,jen Gray opravdu neumí točit akční scény,což je v tomhle případě velice škoda,páč atmosféra a humor mu celkem jde. Možná v rukou Andrewa Davise by to bylo lepšejší. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dobrá díky hláškám, které cedí oba hrdinové. Jenže pak to jde tak nějak do hajzlu. Akční scény ušly, hrdinové byli celkem fajn, jenže atmosféra byla prakticky nulová. V rámci tohoto žánru se jedná spíš o průměr (byť Steven má za sebou už horší filmy), který sice zkonzumujete, ale pár minut po titulcích si z něj nic nebudete pamatovat, protože jednoduše vyšumí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna trošku netradiční Seagalovka, která je díky zajímavě složené dvojici hlavních hrdinů, plná skvělých hlášek, jenž mezi sebou ústřední herecké duo sype. Avšak nikoli na úkor kvalitní akce či slušného tempa a zápletky. Glimmer Man sice nedosahuje úrovně Přepadení v Pacifiku, Nemilosrdné spravedlnosti, Aljašky v plamenech či Lovce policajtů (tyhle čtyři filmy jsou podle mě nejlepší), ale i tak je to zatraceně dobrá zábava s drsným Seagalem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama