Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když si místní poldové v L.A. nedokáží poradit se zapeklitým případem sériového vraha páchajících rituální vraždy, přijíždí na pomoc tajemný detektiv Jack Cole (Steven Seagal) z New Yorku. Za pomoci svého detektiva Jima Campbella (Keenen Ivory Wayans), který není ze svého nového parťáka nikterak nadšen, postupně odkrývá nitky vedoucí přes ruskou mafii až do nejvyšších politických míst ... Na Seagala až překvapivě dobré, Steven tenkrát (1996) ještě měl docela formu (i když jeho styl soubojů je brutálně efektivní a žádnou velkou kondičku nepotřebuje), herecké obsazení také není úplně k zahození (s Wayansem si Seagal docela sedli) a nad takové detaily jako proč je proti ruské mafii nasazen detektiv vyznávající jakousi formu buddhismu se v pohodě dokážu povznést. Půl hvězdičky navrch za Casablanku :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná „seagalovka“, přesto jedna z těch posledních opravdu dobrých, které se nemají ještě za co stydět. Steven Seagal ještě pořád ve slušné formě si bojové scény vyloženě užívá a nemusí tu úřadovat zběsilý střih, aby zakryl jeho těžkotonážní váhu a zpomalené reflexy (jako tomu je u většiny pozdějších filmů – o těch nejnovějších raději nemluvím). Glimmer Man nám rovněž nabídne slušnou atmosféru, stejně tak i porci vtipných (trefných) hlášek – především v podání Ivory Wayanse, který mu zdatně sekundoval. Po akční stránce to taky nebylo vůbec špatné. Prostě lepší průměr. 60% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny kvalitny Stevov film z 90. rokov, presne to je Glimmerman. Stevo je opat vo vrcholovej forme, stale je povazovany za alfa samca a stale mu s radostou zobem filmovy material z ruky. Vsetky ingrediencie Stevovych filmov su tu stale v plnej nadhere, treba ich znovu a znovu vypisovat? Ale ako upadok kariery dostihol akcnych borcov Stalloneho, Schwarzeneggera a Willisa, tak vynimkou nebol ani Seagal. Totizto uspech Stevovych filmov bol zalozeny na aikidackych technikach, slaboduchom scenari a na brutalnej akcii. Seagalovky totiz nikdy neboli o oslnivych hereckych vykonoch, prepracovanej psychologii postav a ani o slavnych reziserskych menach. Stevo je herecka tragedia, no a nikdy nebol schopny sa dostat k nejakemu velkemu reziserovi. Nikdy netocil so Scorsesem, Eastwoodom alebo nedajboze Spielbergom. Rovnako sa Seagalovi nikdy neozval ani taky Ingmar Bergman. Preto Glimmer man je poslednym kvalitnym akcnakom v Stevovej kariere, a upadok nenechal na seba dlho cakat. O tom vsak az nabuduce. Skoda, je mi z toho doteraz spatne. 89 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční filmek který je podle mě jeden z nejlepších S. Seagala. Jsou zde pěkné Seagalovi likvidace padouchů za doprovodu parádních hlášek, kterých je zde opravdu hodně. Příběh je jednoduchej, ale nenudí. Seagalův filmový parťák zde působí asi jako Willisův parťák v posledním skautovi, což je taky dobře. Prostě na filmu nevidím nic, proč bych mu měl dát menží hodnocení než 100% :) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama