Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Biliárového krále jsem viděl už hodně dávno a natrvalo mě zůstal v paměti. Když jsem si ho ted znovu pustil, už vím proč. Bezpochyby jeden z nejlepších Newmanových filmů, proti kterému je Barva peněz slaboučkým odvarem. Milostná zápletka je tady tím nejopravdovějším a nejsilnějším tématem, bez kterého by poolový maraton nestál za pozornost. Jako u většiny Newmanových příběhů se před námi rozehrává překrásné drama o lidských charakterech, které mě vždy tvrdě zasáhne. Brilantní ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je na šest hvězd, neskutečně svižná režie, nádherná hudba a do toho Paul Newman hrající s "tanečníkem" Minnesotou zatraceně výbornej pool! Další hodina a půl se drží na hranici pěti hvězd, kde se to překlene na intimní psychologickou studii charakterů, která nemá konkurenci, místy mi to připomínalo Wrestlera od Darrena. Naprosto strhující černo-bílá podívaná! ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Spíše než sportovním filmem je "Hazardní hráč" sociálním dramatem. Ačkoliv se na Newmanovo herectví dobře kouká, samotný film už tak skvělý není. Mnoho záběrů jsou celky, kamera je spíše statická a když se pohne tak řekněme, že spíše lehce. A když Newman zhruba po čtyřiceti minutách dohraje svojí první velkou hru, tak se začne potkloukat po kavárnách, válet na bytě a vykecávat. V tu chvíli se ztrácí příběhová nit a divák může začít pochybovat o čem film vypráví. Tím pádem bohužel přichází nuda. Povedený konec filmu to částečně vynahradí, ale pro mě ne dost na to, abych "Hazardního háče" neoznačil pouze za lepší průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování Paula Newmana hrajícího pyramidu se mi obnovily vzpomínky na moje léta, kdy jsem se u kulečníkového stolu cítil úplně stejně, jako on, když porážel Minnesotu. Nicméně s každým dalším pivem hrdinství bylo vyšší a výhry méně častější. Tudíž vlastně nemám co vytknout. Film, jak ze života, jen s trochu obšírnějším příběhem, který zde není podstatný. Lepší filmově zpracovaná partie kulečníku pravděpodobně neexistuje. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Výborné intimní drama, které se sice může pochlubit grandiózní atmosférou a plynulým tempem biliárových utkání, skvělými hereckými kreacemi, neotřelou fabulí a chytlavými motivy (tragika milostné linie, boj s vlastním egem), ale jakmile se těžiště vyprávění přenese mimo zelení potažený stůl, plouží se jako líná mula do kopce. S ohledem na přespříliš velkorysou stopáž je to protivné. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • V rebríčku 10 najlepších športových filmov Amerického Filmového Inštitútu z júna 2008 sa Hazardný hráč nachádza na 6. mieste. (Georgei)
  • Film započal akési národné vzkriesenie popularity poolu. (Georgei)
  • Paul Newman (Eddie Felson) súhlasil s natáčaním, aj keď si prečítal len polovicu scenára. Veril totiž, že to bude úspešný projekt. (shimik77)

Reklama

Reklama