Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie ako keď hazardný hráč stratí triezvy odhad, prepadne alkoholu a nenaplnenej láske, alebo sa stane na niekom závislý. Silný príbeh s úžasnými hercami, ktorý dal vyniknúť aj samotnej hre, napínavým momentom a smutnej osobnej dráme. Na záver mi nedalo nič iné, iba popriať nešťastníkovi veľa šťastia. Opäť vynikajúci film s P. Newmanom v hlavnej úlohe. 75/100 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tradiční role Paula Newmana z počátku jeho kariéry. Outsider, smolař a bohém, který když se dostane na úplné dno, dokáže se kvůli své nezlomné vůli postavit zpět na nohy a bojovat. O svůj život, o svou čest, o naději na lepší zítřky. Biliárový král je klasika. Newman hraje prvotřídně, film doprovází hezká jazzová hudba a závěrečná scéna snímku je jako taková třešnička na dortu. Viděl jsem Hustlera s původním českým dabingem a musím říct, že to filmu dodává určité kouzlo, protože například Newmanova partnera Charlieho, dabuje legendární český herec, pan Rudolf Hrušínský. A Luděk Munzar jako Newmanův dabér - to už k sobě dnes také neodmyslitelně patří. Biliárový král si z potemnělé herny zaslouženě odnáší poctivé čtyři hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No jak tak pozeram, tak obcas idem proti prudu, lebo tuna zase miestne dementaly su namako z Pala Novomuza /Kocka na Rozpalene Plechove Strese, Long Hot Summer/ a ja ho mam furt na haku. Jo, a furt odmietam byt namako z neho. Tematika kulecniku je fajn, ale hovno sa tam dohromady deje, respektive dejova linia prakticky nejestvuje. Tempo je pomale, nuda dostala neprirodzene vela priestoru a reziser Robert Rossen je mne neznamy. 30 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

20 minut zkrátit a film by dostal hned větší švih. Jsem velmi rád že Martin Scorsese příběh Eddiho Felsona ještě malinko rozvinul. Ta postava stejně jako mnoho dalších, které ztvárnil, jak jinak než skvělý, Newman si to zkrátka zasloužila. Skvěle zde hrají ovšem i George C.Scott a parádní Minnesota. 75% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Robert Rossen bol v mladosti biliardový hráč. Napísal dokonca aj hru s názvom Corner Pocket, ktorá však nebola úspešná. (Georgei)
  • V rebríčku 10 najlepších športových filmov Amerického Filmového Inštitútu z júna 2008 sa Hazardný hráč nachádza na 6. mieste. (Georgei)
  • Boxer Jake LaMotta, o němž pojednává film Zuřící býk, hraje ve filmu barmana. (Kulmon)

Reklama

Reklama