Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život světoznámého newyorského malíře Jacksona Pollocka nebyl vždy plný úspěchů a ocenění. Jeho násilnický a radikální styl tvorby mnohé odrazoval, Pollockovo nové umění bylo považováno za obskurní, své obdivovatele si hledalo jen postupně. A autor na tom nebyl o nic lépe. Kromě zápasu s míněním veřejnosti totiž sváděl mnohem těžší, vnitřní bitvy, v nichž vyhrávají jen ti nejsilnější. Mezi ně však Pollock nepatřil. Osobní démoni, tolik přínosní pro jeho tvorbu, ho postupně sžírali a nedopřáli mu odpočinku...dokud nezvítězili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě film zklamal. Bez ohledu na řadu nejasně podaných scén a výpadky v souvislostech to byl konec, co mě přesvědčilo, že se nejedná o nijak zvlášť propracovaný film. Jako herec se Harris osvědčil jak se patří, to samé platí i pro Marcii Gay Garden, ale jako režisér se pro mě zařadil mezi herce, kteří by měli zůstat na své straně kamery. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Skutečně jedna z nejlepší rolí jinak velké, ale často upozaděné herečky Marcia Gay Harden. Ed Harris jako rozervaný umělec, jehož díla bych si jako jediný kus abstraktního umění pověsila doma na zeď a každý den se z nich těšila. V průběhu filmu jsem úplně zapomněla, že tam hraje Jennifer Connely, která sice film v posledních 15 minutách tak jako Angelina Jolie ve Světu zítřka neosvětlila, ale stejně jako ona příjemně a překvapivě zpetřila. A samozřejmě konec je naprosto neskutečný a krásně vystihující. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Film možná není tak výjimečný, ale tu dokonalost dělá sám Pollock. U životopisných filmů "nepochopených" umělců to vždy končí tímhle způsobem, takže nemusíte přemýšlet jak to skončí. Škoda že Ed Harris nebyl ani nominován za herecký výkon ani za režii. Myslím, že tohle je první film o malíři, který jsem viděl a velmi mě nadchl. Oproti filmům s hudbou, jako třeba Amadeus, obraz trochu ztrácí, hudba má větší emocionální sílu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Máloktorý špičkový umelec či génius mal ľahký život. To môžme povedať aj o Pollockovi, aj keď on si za niečo z toho zlého z jeho života mohol sám. Vzostupy a pády...hlavne ten alkohol... no, známa to metla ľudstva. Treba uznať, že Ed Harris to veľmi dobre zrežíroval a fantasticky zahral. Inak je známe, že tohoto maliara vždy veľmi obdivoval, určite ho viedlo aj niečo osobné, prečo si vybral ako námet pre svoj film práve tohto umelca. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Formálně precizní a obsahově bohatý portrét výjimečné osobnosti se všemi svými démony, žádný zidealizovaný kalkul Rona Howarda roztahující půlky oscarové porotě. Snímek všem, kteří nechodili do školy, polopoticky uvařil, nakrájel a předžvýkal genialitu Pollockova díla a spláchl jí oroseným půllitrem komplexní biografie od mladistvého neúspěchu po žoviální smrt. Ed Harris se chopil hned několika otěží a odvedl fenomenální práci, tleskám. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo pouze 50 dnů s šestitýdenní pauzou. Ta nastala proto, aby Ed Harris mohl mít v závěru snímku svoje vlastní pravé vousy a aby mohl být o 14 kg těžší. (Vrata88)
  • Ed Harris ve filmu obrazy sám maloval. (Vrata88)

Reklama

Reklama