Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to chudšího bratříčka pozdějšího Carpenterova Útěku z New Yorku a Válečníků Waltera Hilla. Chybí tu svérázné postavy ve stylu Snakea Plisskena nebo alespoň finále, které vám vykouzlí mrazivý úsměv na rtech. Takhle je to solidně odsýpající béčko, ve kterém se sice objeví pár solidních hlášek, ale vinou nevýrazných herců a odfláknuté druhé půle ve vás nezanechá silnější dojem. Spíše mdlou pachuť promarněné šance, které se Carpenter naplno chopil o pár let později. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bomba! Masakr! No ty kokos! Omlouvám se za bujaré hýření superlativy, ale zde Carpenter předvedl, že je skutečné filmové eso! Ani jsem nečekal jaká hutno-atmosférická pecka to bude! Od postupné "nevinné" introdukce ovšem dojde na takovou zápletku, která doslova a do písmene zaboří do křesla a nepustí. Jinak než vypnout na konci nemá smysl. K budování napínavého příběhu je využito opravdu zajímavých charakterů a podnětů, které nevypočítavě zasahují do děje rychlostí té nejostřejší kulky. Na akčních snímcích si moc nepotrpím, ale Přepadení 13. okrsku byl pro hlavní hrdiny a padouchy, co musí spolupracovat navzájem, tvrdý boj o holý život. Policejní stanice je terčem vychytralé krvelačné a nezastavitelné hordy, která ji vytrvale obléhá. Jedná se v přeneseném slova smyslu o "středověkou bitvu o pevnost". Scénář s dialogy je plný taky zajímavých hříček, jenž nemají vyloženě slabého nebo nudného místa. Ač jsem neviděl celou filmografii mistra Carpentera troufám si tvrdit, že se řadí mezi jeho nejvydařenější kousky. Rozhodně to po tomto zážitku musím napravit. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Zhruba půlhodinová expozice je naprosto boží a beze zbytku odráží Carpenterovu režijní genialitu. Úplně v tom cítíte tu halloweenskou atmosféru a jste natěšení na očekávaný dějový twist. Ten ale přichází docela náhle a zbytek filmu se mění v akční béčko v poměrně rutinních kulisách opuštěné policejní základny. Jenže pořád je to hodně výživná zabíjačka, která umí ve správný moment překvapit a nahradit příběhovou nevyhnutelnost zábavnou scénáristickou nebo stylistickou vsuvkou. Ten tajemný úvod s postupným proplétáním aktérů a nervózními hlediskovými záběry mě jen navnadil až příliš intenzivně a scéna u zmrzlinářského auta je předčasným vrcholem filmu. Každopádně, raný Carpenter mě baví čím dál více... 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je stálou súčasťou môjho rebríčka najobľúbenejších režisérov. Má môj obdiv a rešpekt nie len preto, že stvoril legendárneho slasher horrorového zabijaka Michaela Myersa a natočil také kultové diela ako sú "Hmla" alebo "Vec". Celkovo mám rád ten jeho charakteristický, strohý, surový rukopis. Preto som si zgustol aj na snímku "Prepadnutie 13. okrsku" (Assault on Precinct 13), ktorý zrežíroval na začiatku svojej kariéry v roku 1976. Útok zločineckého gangu na neveľkú policajnú stanicu v Andersone, v zapadnutej štvrti Los Angeles, bol pre mňa pôsobivým filmovým zážitkom, aj napriek tomu, že bol natočený pred štyridsiatimi piatimi rokmi. Pán John Howard Carpenter vždy dokáže vyhovieť môjmu vkusu a splniť moje očakávania. **** ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Carpenter umí z divokého pouličního gangu udělat jednolitou, inteligentní a nepříjemně anonimní hordu Zla, ktrá "prohryzávající se" stále hlouběji do bráněné pevnosti(bez ohledu na vlastní oběti) budí pocity zoufalství a skoro až děsu. Autorský rukopis je výrazný(i takhle v začátcích carpenterovy kariéry) a obsahuje víceméně všechny jeho charakteristické rysy, které známe z pozdějších(a slavnějších) filmů. Je to drsné, je to cool, moc se to nemaže s nějákým jemným psychologickým vykreslováním, nebazíruje to na přísné logice....Prostě super. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)
  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • Austin Stoker a Darwin Joston si spolu posléze zahráli i ve sci-fi hororu Time Walker (1982). (Lorge)

Reklama

Reklama