Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Carpenterove NAJlepšie kúsky prišli až po tomto filme, som toho názoru, že väčšina dnešných akčných thrillerov sa môže pred jeho Prepadnutím jednoducho skryť. Réžia, atmosféra, hudba, to všetko je vo filme dovedené k absolútnej dokonalosti, pričom sa to celé opiera o skutočne minimálny finančný rozpočet. Hoci ani remake z roku 2005 vôbec nie je zlý, Carpenter je predsa Carpenter a ja osobne by som každopádne vždy siahol po jeho originále s (predovšetkým) hustejšou atmosférou, perfektnou gradáciou a samozrejme skvelým minimalistickým hudobným doprovodom. Čo dodať, ďalšia chladná a surová malá-veľká perla režisérovej filmografie... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasická nájezdovka, kdy se skupinka lidí neschovává před zombíky, mutanty ani jinou havětí, ale před lidmy. Přitom začátek evokuje rozvláčnou detektivku sedmdesátých let. Po nevídané scénce se zmrzlinářským vozem ale film nabírá úplně jiný směr a za pomoci pár scénáristických berliček napětí graduje až do očistného konce. Prototyp béčka, ze kterého se stává kult. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá premisa (gang zaútočí na policejní stanici) a komorní film, ve kterém se toho na jednu stranu tolik nestane, ale na druhou stranu sledujeme pevnou režii, skvělé postavy a dobře napsané dialogy. Carpenter opět vytvořil originální soundtrack a ukázal, jak versatilní dokáže být. Docela mi chybí tyhle staré filmy, kde se ženy neopíraly do mužů, aby působily silně. Dnes je to samá Mary Sue – pomrkávám na tebe, Disney. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Nápaditá Carpenterova režie (přímočará, bez zbytečných odboček) a dá se říct: praotec všech ´obléhacích´ filmů. Svého času mi docela sednul i remake z Hawkem a Fishburnem, který na to šel trochu jinak. Ale v čem originál jasně vítězí je, takové to začátečnické nadšení všech zůčastněných (a soundtrack, pochopitelně). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)
  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • Příběh o tom, jak ho jeho otec poslal v šesti letech na policejní stanici se vzkazem, který vypráví Ethan Bishop je skutečný příběh Alfreda Hitchcocka. Hitchcock ho řekl Francois Truffautovi v jeho knize "Hitchcock". (pUnck)

Reklama

Reklama