Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než ostatní Carpenterova díla, čímž rozhodně nemyslím horší, spíš naopak. Když gangster v plném záběru rozstřelil ksicht desetileté holce, spadla mi brada dolů a od té chvíle jsem fascinovaně koukal na ten masakr, který se hned tak nevidí. Malinká škoda schematického závěru, ale i tak velká paráda. 90% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Carpenterove NAJlepšie kúsky prišli až po tomto filme, som toho názoru, že väčšina dnešných akčných thrillerov sa môže pred jeho Prepadnutím jednoducho skryť. Réžia, atmosféra, hudba, to všetko je vo filme dovedené k absolútnej dokonalosti, pričom sa to celé opiera o skutočne minimálny finančný rozpočet. Hoci ani remake z roku 2005 vôbec nie je zlý, Carpenter je predsa Carpenter a ja osobne by som každopádne vždy siahol po jeho originále s (predovšetkým) hustejšou atmosférou, perfektnou gradáciou a samozrejme skvelým minimalistickým hudobným doprovodom. Čo dodať, ďalšia chladná a surová malá-veľká perla režisérovej filmografie... ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co je thriller. Snažím se na to přijít. Sračky nové americké produkce mi to znemožňují. Jenom tak cítím, co to thriller byl. A v tomto případě mám skoro jistotu, že toto thriller byl. Myslím, že to Carpenter zvládl velmi dobře. Policejní stanice se ruší. Nikde nikdo. Jen mrtvoly. A kdo je vrah v cele? Spojenec? Nepřítel? Slušné Johne, pěkně jsi to vymyslel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co dělat v pátek podvečer, když do hospody nemůže kvůli tomu, že nejste očkovaný, ženská taky není zrovna „po ruce“ a v televizi dávají jen samé kokotiny? Není nad to, pustit si nějakou starou osvědčenou klasiku. Navíc jsem zjistil, že mi u tohoto Carpenterova díla chybí ještě hodnocení i komentář. Já se u toho filmu docela bavil. Nad některými nelogičnostmi jsem mávnul rukou, protože tahle místy trošku brutální podívaná pobavila. Mrtvých je tu dost, hlavní postavy celkem sympatické (hlavně tedy uhrančivá Laurie Zimmer), ale ani černý polda a násilník Napoleon si nevedli vůbec špatně – ba naopak. Jen škoda, že to mělo pár hluchých míst. I tak to však vidím na lehce nadprůměrnou podívanou, která byla o kousek lepší než remake.70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až (nikoli když) začnou i u nás gangy přepadat policejní stanice, tak se neohroženě přidám na stranu ... vítěze. To dá rozum, jsem přeci Čech a chci mít svůj klid. Ve filmu si však mé sympatie bez problémů získala trojice černý polda - vyrovnaná sekretářka - sympatický padouch, která se gangů nebojí a na tlumiče jejich zbraní nehledí. Má to spád, basová linka je vynikající a i o nějaký ten pocit bezmoci se přitom dá zakopnout. A já občas zakopávám rád. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Režisér filmu John Carpenter se ve filmu objeví jako jeden z členů gangu, který se snaží vlézt do policejní stanice oknem. (pUnck)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy policista Bishop (Austin Stoker) dorazí na místo přidělení, visí nade dveřmi cedule s nápisem „division 14“, nikoliv „division 13“, jak by správně mělo být. (Lorge)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno