Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesionální zloděj a jeho tým expertů chystají obří akci – loupež půl miliardy dolarů ve zlatě z trezoru na palubě letadla 12 kilometrů nad zemí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si ani vzpomenout, kolikrát už podobnej formát byl zfilmovanej, a tentokrát je to vše opět jak přes kopírák bez jakékoliv invence. Agentura přijde za týpkem zlodějem a jeho partou, že potřebuje pomoc s miliardářským bossem, který dělá ve světě bordel. Agentka se samozřejmě taky zná s hlavním hrdinou. Parta je složená z krásky, hackera a mistra přes trezory/zámky/vloupačky. Hlavoun týmu dá v jednom čase pokyn, že je nutné od práce odejít, protože je to moc nebezpečné. Tým nesouhlasí, jsou spolu s ním. Cestuje se po celém světě, lokace střídá lokaci. A takhle jedem celý film :) Zní to asi povědomě, co? Za co teda 3 hvězdy? 1) Za krásky, of course. Furt lahodí pánskému oku. 2) Kevin Hart NEHRAJE sám sebe. Šok, já vím, ale příjemná změna a dá se na to koukat. 3) Film dobře odsejpá. Nic víc k tomu říct nemůžu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zázrak sem nečekal a zázrak se taky nestal. Neoriginální oddechovka, která se i přes normální stopáž chvílemi celkem vleče, ale jako celek mě to nakonec nes*alo a pořád je to snesitelnější (a lepší) film než třeba Red Notice. F. Gary Gray má kliku že u mě bude mít vždy velké plus za Vyjednavače a Straight Outta Compton a byl bych rád kdyby se někdy vrátil k točení podobných filmů…50% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neběželo to ani 3 minuty a na obrazovce se už vystřídaly všechny rasy, pohlaví, náboženství a na beton i sexuální orientace. Pokaždé, když vidím takhle krečovitou snahu o povinnou diverzitu je mi jasné, že se role vybíraly podle všeho možného, jen ne podle toho jestli má někdo talent a schopnost hrát/psát/režírovat. No nespletl jsem se. Přestože film je o třídu méně debilní než třeba Argylle, člověk nestíhá zírat na tu haldu logických nesmyslů (zlato neutronu akrobatické kousky, ale drcnutí při přistání okamžitě… aby odlehčil letadlo pro náklad 10 tun, nechá zabit chlapa co má max 90kg… a to je jen špička ledovce) v už tak debilním scénáři (zatčení Jorgensena mě vyloženě rozesmálo). Samozřejmě ten tabulkový casting… Některé postavy jsou vyloženě otřesné (Leviatan). A závěrečný twist? Ten stál film jednu hvězdičku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Felix Gary Gray kdysi patřil k mým oblíbeným režisérům. Jeho Ctihodný občan doteď považuji za jeden z nej Thrillerů vůbec a Straight Outta Compton byla taky slušná pecka, jenže už muži v černém byl přešlap vedle a tohle mu bohužel taky moc nesedlo. Gary musí točit komornější a drsnější filmy a né tyhle popcorn mainstreamovky, které nemají žádný rukopis a jsou zaměnitelné. Tohle mohl natočit kdokoliv jiný a vyšlo by to beze změny. Trochu mě nalákal cásting, protože vedle Harta mám rád i Ursulu Corbero a Billy Magnusen bývá většinou vtipná vložka ve filmech, jenže tady humor brutálně chybí, v což jsem moc nedoufal, když už nic spoléhal jsem alespoň na fajn gagy, jenže Hart hraje snad poprvé vážnější roli, takže nic. Samotný heist plán není úplně zlý a je to sledovatelné, vyloženě mě to neuráželo, jen je to hodně spotřební záležitost, na kterou si zítra nevzpomenu. Tohle je takový ten povinný Netflix popcorn, který raz za čas přijít musí. 4.5/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[57%] Nemá smysl, abych tu předčítal filmy od tohoto režiséra. Nejvíc mě od něj samozřejmě zaujal osmý rychle a zběsilý díl, poté Vyjednávač a ještě asi i ten Ctihodný občan nebyl nejhorší. Ostatní jsou buď průměry nebo podprůměry. Co se týče tohoto snímku s Kevinem Hartem v hlavní roli, tak nadšený určitě nějak moc nejsem, ale ani pohoršený. Prostě pohodový film na 1 vidění. Děj je jednoduchý, scénář slabší a logika jde samozřejmě mimo. Kdyby byl film o něco delší, už bych se asi nudil. Tohle je pro čas strávený maroděním (můj případ) docela ideální. Jen se na to rychle asi zapomene. Postavy nejsou vyloženě nudné, ale nevýrazné, byť se někteří snaží. Máme tu docela dost známých jmen. Potěší mě vidět hezká tvářička Ursuly Corbero nebo takový Jean Reno, který působí docela otráveně, ale potěší ho vidět. Takový Sam Worthingon se zde asi objevil omylem ... Ostatní netřeba jmenovat. I ten ústřední Hart nebyl špatný, zde se jeho přehnaný humor krotil na minimum. Technicky je to ale dobré, v tom režisér nezklamal. To loupežné náčiní a ten jejich rozpočet - to zde působí přehnaně, ale ok, brát vážně se tenhle film nemá. I OST byl ok. Takže v rámci možnosti je to koukatelný průměr, možná mírný nadprůměr. Dalo se to. ()

Galerie (297)

Zajímavosti (9)

  • Dva aspekty loupeže ve vzduchu byly „převzaty“ z jiných filmů. Dvě letadla letící v těsné blízkosti a následné odklonění toho, které nese kořist, bylo použito ve filmu Hra s diamanty (1980). Výměna zlata naloženého za letu za jiný náklad v letadle byla provedena ve filmu Poslední loupež (2001). (Johnny.ARN)
  • Keď sa Jorgensen (Jean Reno) stretne so ženou z Leviathanu, veľký obraz plachetnice visiaci na stene je Rembrandtov "Kristus v búrke na Galilejskom mori". 18. marca 1990 ho ukradli z Múzea Isabelly Stewart Gardner v Bostone. (Arsenal83)
  • Film má určité podobnosti so skorším filmom režiséra Graya Lúpež po taliansky (2003). Všetko sa začína v Benátkach prenasledovaním člnov a hlavnou lúpežou je kradnutie tehličiek zlata. (Arsenal83)

Reklama

Reklama