Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, ze které šel strach byla ta mlha, jenže o mlze jsem za poslední dobu viděl tolik filmů, že tenhle je po těch dvou mlhách ten poslední, kerý jsem ještě neviděl a krapet mě to už otravovalo. Popravdě si ale Carpenter opravdu vyhrál, protože s mlhou přichází atmosféra, a já se musím přiznat, že jsem opravdu byl napjatý, jak se to všecko vyvrbí, a vyvrbilo se to vesměs normálně, přičemž to alespoň rychle uteklo, a tak tomu filmu nemůžu upřít, že jsem u něj měl nahnáno a divný pocit, minimálně ty scény, kdy se městéčko utápí v mlze byly výborné, ale to je asi tak všecko. Kdyby se ten film nejmenoval mlha a celý film nebyl o mlze, tak je to docela nuda. Ale už tady bylo nádherně vidět, jak si Carpenter hraje s maskama, ty se mu totiž do filmu vždycky podaří, čím nechutnější, tím pro film lepší. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvělých filmů Mistra Carpentera. Výborná atmosféra. Dobrá děj. Opravdu jsem měl chvílemi blbý pocit. Plno však nemůžu dát, protože se mi nějak nelíbil ten závěr, kdy jsme viděli námořníky v plné parádě, kdyby zůstali v mlze, bylo by to lepší. Ale jinak....tohle je prostě nefalšovaný horor, jak to mám rád. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalšia hororová klasika s nízkym rozpočtom z dielne Carpenter/Debra Hill a s Jamie Lee Curtisovou v (takmer) hlavnej úlohe. Pred IOO rokmi boli malomocní zavraždení a výročie ich zbytočnej smrti sa práve blíži. Pre obyvateľov prímorského mestečka (a sympatickú majiteľku miestneho majákového rádia) nastáva ponurá noc, plná zákernej hmly, v ktorej NIEČO JE. Práve odbila polnoc a nadišiel čas pomsty. Nabrúste si háky a šup na to. Majstrovské lážo plážo, ktorému za krásnu hororovú atmosféru MUSÍM dať plné hodnotenie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. Carpenter je jeden s tých režisérov a scenáristov v jednej osobe, ktorý dokážu zaujať námetom a natočiť niečo skutočne dobré (Vec, Halloween), no nie vždy sa mu podarí úplne strhnúť (Útek z New Yorku). A to je presne aj tento prípad. Hmla ma zaujímavý námet, no prišlo mi to nezáživne natočené. Aj keď záver sa podaril. 55% - 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud člověka zaujme nějaký film v dětství a dospívání, pak má k němu osobnější vztah. Jedním z takových filmů je pro mne Carpenterova mlha. Jistě, dnes se u něho nebojím, ale tehdy ano. Zneklidňující tajemno, nebezpečí skrývající se v mlze....podezřívám Kinga, že se zde inspiroval pro svoji povídku ( ale to mi nevadí, jeho Mlha se mi líbí). V rozhovoru Carpenter i jeho žena přiznávají, že točit vlastní mlhu nebylo nic jednoduchého. Bylo třeba se uchylovat k různým větrákům, hledat nejlepší úhly pro kameru, prostě si vyhráli....Po prvním zhlédnutí se mi vybavovaly stále dokola dvě věci - mlha šplhající po telegrafním sloupu, aby zkratovala vedení, a nemrtví v kostele....A také Adrienne Barbeauová na střeše majáku....A dlouho jsem míval z husté mlhy, která je v našich končinách poměrně častá, nepříjemný pocit...( Carpenterova hudba je zde stejně vynikající, jako například ve Věci či Halloweenu) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • V severoamerických kinech film utržil 21,3 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • John Carpenter se nechal slyšet, že inspirací ke vzniku filmu pro něj byla návštěva Stonehenge s producentkou a spoluautorkou scénáře Debrou Hill. (HellFire)
  • Po prvním sestřihu se ukázalo, že je film příliš krátký pro uvedení do kin. John Carpenter proto dotočil úvodní scénu, v níž kapitán vypráví strašidelnou historku. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama