Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"Is all that we see or seem but a dream within a dream?“ (E.A.Poe). Mlha přede mnou, mlha za mnou a rybářský hák ve mně.. Na den přesně sto let si poleželi Blakeovi muži na mořském dně, než se pod vedením rutinéra Carpentera a za neúnavné podpory mašiny na výrobu umělého kouře vydali na zaslouženou cestu pomsty. Přes ucházející atmosféru a Hala Holbrooka v roli kněze Maloneho, mě kultovnost tohoto hororu jaksi minula. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po výbornom, napínavom intre následuje predohra s rozplietaním záhady. A čím bližšie sme k jej rozuzleniu a samotnému finále, tým menej sa bojíme. The Fog je veľmi pekne, širokoúhlo natočená, má slušnú carpenterovskú hudbu a atmosféru, ale chýba jej tajúpnosť príbehu, akými disponovali Halloween či Vec. To, KTO SÚ a PREČO ZABÍJAJÚ, nám malo byť iba naznačené, a nie naservírované vo forme nezmyselnej báchorky. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Typický Carpenter, jak ho mnozí milujeme. Tajemné a těžce uchopitelné zlo, skupina lidí odříznutá od světa a minimalistické prostředky mu bohatě stačí k tomu, aby stvořil poctivý, opravdu děsivý horor (Vládce temnot budiž zdárným příkladem). Kromě dokonalé atmosféry se může Mlha pochlubit i příjemným obsazením, ve kterém mě osobně nejvíc baví duo Atkins - Curtis. Již úvodní masakr na lodi nebo scéna na střeše majáku patří k vrcholům filmu. Klasika, kterou jsem překvapivě docenil až po letech. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Carpenter prostě umí dělat napětí, bez ohledu na to jaký má příběh potenciál. Film The Thing byl geniální tím, že se tento režisér potkal s tím správným scénářem. V Mlze už to až zase takový soulad není, vraždící duchové námořníků zrovna nepatří mezi nejhorší běsy mých představ, navíc v městečku ze kterého lze bez problémů odjet. Ale i tak se v napínačkách ukazuje, že Carpenter svou práci odvádí dobře. A jelikož si je režisér svého umu vědom, vkládá je i tam, kam by snad ani nemusel. Posledních 30 minut je, bez ohledu na zastaralé speciální efekty, nadprůměrným hororem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, ze které šel strach byla ta mlha, jenže o mlze jsem za poslední dobu viděl tolik filmů, že tenhle je po těch dvou mlhách ten poslední, kerý jsem ještě neviděl a krapet mě to už otravovalo. Popravdě si ale Carpenter opravdu vyhrál, protože s mlhou přichází atmosféra, a já se musím přiznat, že jsem opravdu byl napjatý, jak se to všecko vyvrbí, a vyvrbilo se to vesměs normálně, přičemž to alespoň rychle uteklo, a tak tomu filmu nemůžu upřít, že jsem u něj měl nahnáno a divný pocit, minimálně ty scény, kdy se městéčko utápí v mlze byly výborné, ale to je asi tak všecko. Kdyby se ten film nejmenoval mlha a celý film nebyl o mlze, tak je to docela nuda. Ale už tady bylo nádherně vidět, jak si Carpenter hraje s maskama, ty se mu totiž do filmu vždycky podaří, čím nechutnější, tím pro film lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama