Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (78)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech se na scénu opět vrací otylý, nenažraný a nemotorný Dračí bojovník Po - a soon-to-be duchovní vůdce Údolí klidu - a čelí doposud možná nejvíce diabolickému protivníkovi, mnohotvárné Chameleonce. Čvrtý Kung Fu Panda nijak neohromí, ale ani neurazí a nabízí v podstatě další veskrze přímočaré dobrodružství bez větších překvápek a nároků na diváka. Měl jsem pocit, že tvůrci nevyužili (doslova) mnohovrstevnatého potenciálu Chameleonky a šlo jim jen o efektní podívanou - chválím však dobře zvolený dabing (Vanda Konečná) a věřím, že originál s hlasem Violy Davis má též hodně do sebe. Závěrečná konfrontace mi přišla poněkud odbytá, jako by si tvůrci najednou vzpomněli na to, že jim hoří deadline na odevzdání výsledného filmu a potřebovali to co nejrychleji zaříznout. V kině film sice vyloženě nenudí, nicméně pár dní po projekci si na něj už člověk moc nevzpomene. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Navazovat na tak kvalitní animovanou trilogii jako je Kung Fu Panda není procházka růžovým sadem, Mike Mitchell a spol. to přesto zvládají. Čtvrtá Kung fu Panda díky tomu svým předchůdcům nedělá ostudu, nový záporák vedle svých předchůdců prohrává se ctí a především se tu představuje jeden z potencionálních tahounů budoucnosti série, který zvládá bez problémů obstát. Především tu ovšem dochází opět k nějakému charakternímu vývoji titulního hrdiny, devízou celé série nadále zůstává fakt, že je vždy zápletka filmu pro hlavního hrdinu nějak osobní a více a více vyvíjí jeho osobnost. Po nejspíš nadále zůstane neohrabanou pandou, přesto v téhle formě nezvládne ani jeho čtvrté celovečerní dobrodružství nikterak urazit, především proto, že je tu po vzoru původní trilogie dost vyspělejších motivů, které sledování pro dospělejšího diváka dělají dost možná zajímavější, než pro dětskou cílovku. Na několik zábavných momentů se ostatně snadno vzpomíná i pár hodin po projekci. V kontextu kvalit předchozí trilogie je to pořád tak trochu pohra, nicméně pořád v mnoha ohledech více nežli důstojná… ()

Reklama

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu ostuda, ale co dalo se čekat že navázání na jednu z top trilogií nebude snadné.  Hlavně když příběh POa byl uzavřen ve 3. díle.. Ale toto, no nevíme co tak si vymyslíme to že musí předat i titul, jakože proč ? První nová postava co se objevila byla vybrána, naprosto jasná věc hned ze začátku.   Film staví na  úspěchu předchozích, ale sám nic nenabízi zajimavého. Celé to působí jako nostalgia bait neboť ukázali, že tam budou záporaci z minulých filmu, jejich role zde ale žádná není...  Záporák je uplně  o ničem, story mid at best.  Kde je Furious Five? :-/   4/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| DreamWorks Animation | Tu sa vytralita všetka tá magickosť a hravosť, ktoré mali prvé 2 filmy, možno aj tretí. Kung Fu Panda 4 je už iba pre deti a to som zástanca animákov pre dospelých, ale toto dospelého človeka unudí k smrti. Teda aspoň mňa. Nie je tu nič, čoho by som sa chytil a pochválil, chameleónka ma absolútne nezaujala a až na pár zaujímavých scén, za ktoré aj tak môže Zimmer, si ma tento film ničím nezískal. A úprimne ma to od srdca fakt mrzí. Viac TU. | Hodnotenie: 4/10 | ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Já bych tomu řekl - Promarněná šance. Chameleonka měla dovršit ságu tím nejdelším a nejdrsnějším způsobem, jaký dosavadně měla... plný emocí a hlavně větší hrátky s duchami, nicméně ta finální bitva byla dle mého názoru hrozně rychlá. Mrzelo mě, že jsem neměl ten pocit, že jsem si mohl vzpomenout na něco hezkého z prvního dílu, něco na co bych mohl být pyšný z původních dílů. Určitě bych ocenil takové to jak tomu říkám pelíškovské zpříjemnění u srdce, kde se postava uvidí s postavou, obejmou se, pobrečí si, uvědomí si, že sága epicky končí. To samé u soundtracků, nic jsem z toho necítil. Konec byl takový... abych nespoileroval, no tradiční. Každopádně film jako takový plynul jako hodinky. Bylo super vidět zkamarádění chytré lištičky, respektive nástupkyně dračího bojovníka, celkem zajímavé bitky, hlavně v krčmě a honičky ve městě jak za Indiana Jonese. Nicméně mi tam bohužel chyběla ta nostalgie z jedničky... a to je ta pětka, která se tam objevila fakt jen zřídka. Vtipné momenty tam sice byly, ale bohužel hrozně málo. Je to škoda, ale základ tam byl, to znamená, že jsem se v průběhu filmu vůbec nenudil. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama