Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, dost jsem se nudila už u Wyndhamovy knižní předlohy a nejednat se o tenkou novelu, louskanou při cestách do/z práce, nedočetla bych. Myšlenku to mělo a to je asi tak vše. Filmové zpracování "Midwichských kukaček" tedy z mého pohledu výrazně nezaostává za knížkou. Ufouni na pár hodin uspí městečko a každé osobě s vagínou a menstruačním cyklem implantují spratečka. Spratečci enormně rychle rostou a disponují i jinými nezvyklými schopnostmi... a co teď s nimi, s blonďatými vražednými andílky? Peněz do filmu zjevně mnoho nešlo a filmového umu taky moc ne, herci se rekrutují převážně z béčkových hvězd 80. let, ale Superman ani Luke Skywalker svou účastí nikterak nezachrání celkovou podprůměrnost. Chcete-li vidět horror, na "Městečko prokletých" se nedívejte, jde spíš o plytké a neumělé psycho-drama; snesitelné, mohlo to dopadnout i hůř, přesto akorát ztráta času. 40% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má jen 51%, tak to nebyl zase tak špatný horor. Je narvaný tehdejšími hvězdami, dětští herci vypadají chvílemi opravdu děsivě a závěrečný myšlenkový souboj byl povedený. Bohužel kromě hlavních postav, tam byli ostatní herci spíš do počtu a jejich postavy byly spíše nahodilé a jen dobré k tomu, aby umřely. Možná to chtělo si s postavami trochu více pohrát. Jinak ale verze Městečka prokletých z roku 1995 není špatná. ()

Reklama

Wardan 

všechny recenze uživatele

Čaj. To nevolám na číšníka, to komentuju film. Carpenter selhal, za mě poprvé. Nepodařilo se mu vytvořit žádnou temnou a tajemnou atmosféru a ani jedna scéna není působivá, naopak je to místy docela komické (horor od Carpentra je komický?!). Jedině oči dětí vypadají opravdu dobře, finále je dost dobře hudebně podkresleno a vlastně to moc nenudí. Čisté dvě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný průměrný children horor. Rozhodně to pro mě není jeden z nejlepších Carpenterových filmů znám mnohem lepší. Na film se rozhodně dívat dá, ale postupem času jsem se začal strašně nudit. Začátek byl super ( týpek na grilu), ale jak běžel čas nuda, nuda a zase.... Navíc producenti museli být asi zhulení. Otěhotní celé městečko (ženy), v kostele při křtu jich tam sedí asi cca 20. Při porodu umřelo jen jedno děcko, ale potom tam chodí jen sedm.... Kde je teda ten zbytek???? Kozlowski hraje sice dobře, ale v Krokodýlovi byla o 100% lepší. Hvězdný superman podal jen velice průměrný výkon. Na film se mrknout dá, ale Kukuřičné děcka jsou mnohem lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fuj to bolo. S heslom „najväčšiu slávu mám za sebou“ nakrútil John Carpenter neobyčajne lacným (finančne) a nepresvedčivým (všetko ostatné) dojmom pôsobiaci sci-fi horor. Ak bol celkový zastaralý vzhľad schválnosťou, nechápem tomu. Fakt to vyzerá ako sci-fi z 50. rokov, ale nie v dobrom, ale v zlom. Podľa mňa to ale zámer nebol; išlo proste len o to, že Carpenter je odpísaný a už nemá nič spoločné s majstrom, ktorý kedysi sekal kulty HALLOWEEN, HMLA a VLÁDCA TEMNÔT. Dávam až 40%, hoci sám neviem za čo vlastne, pretože zlovestná (ani žiadna iná) atmosféra v tomto mizernom filme neexistuje, scenár je plný pod-žánrových klišé a čo sa týka hereckých výkonov (Mark Hamill! Kirstie Alley! Linda Kozlowski! Christopher Reeve!) a záverečného "latexového bábätka", tak bez komentára. Radšej. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (2)

  • Melanie Roberts (Meredith Salenger) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 10 ráže .38 Special. (dc125)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama