Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(70)

Mladá dívka rozlomí pečeť magické knihy, ze které se uvolní duše karet. Proto se teď dívka musí stát „Sběratelkou karet“ a získat je zpět. (Netflix)

Recenze (4)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Ufff, dát tomuto seriálu odpad, to je vážně silný kafe. Cardcaptor Sakura sice občas nudí a rozhodně není dobré koukat na ni v jednom kuse, ale pokud jako já dáváte dva díly týdně, rozhodně se budete bavit. Jedno z klasických anime, které by měl zhlédnout každý správný otaku. A potom si přečíst stejnojmennou mangu od CLAMPu, která je ještě lepší. Jeden ze seriálů, který prostě našinci nějak nepochopili. Na IMDB 8,1. ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasika jak žánru mahou shoujo tak CLAMPu se vším, co k tomu patří - typicky CLAMPovský progresivní přístup k postavám, jejich vztahům a vývoji je tu dobře vidět a stejně tak charakteristický grafický styl. Seriál cílí hlavně na dětské publikum a proto se tu nedá čekat nějaká hlubší symbolika a je tu i vcelku velká míra epizodičnosti, typicky pro žánr - ale narozdíl od spousty podobné produkce není vůbec hloupý a i filler epizody jsou dobře napsané - a díky CLAMPovskému přístupu je seriál zábavný i pro dospělé při zachování snadné stravitelnosti pro děti. Postavy jsou jednoduché a přitom vysoce efektivní, dobře definované a s výborně zvládnutým vývojem, který jde občas vidět až retrospektivně. Grafika, animace a soundtrack patří mezi to nejlepší, co v devadesátých letech v animovaných seriálech vzniklo. Jedinou větší vadou je tedy prezence docela velkého množství filleru... manga tímto neduhem netrpí a vysoce doporučuju si ji přečíst - stejně jako většina zbytku tvorby CLAMPu za to stojí. Ve výsledku 9/10 s malým plusem pro místní Subjektivy. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Můj druhý výlet do světa žánru mahou shoujou (kouzlící holčičky) nedopadl k mé spokojenosti. Každý díl je střižen podle jednotného vzoru. Tedy skoro každý. Nejdřív nějaký ten všední život, pak kouzelná karta něco provede, nějaké to vylíčení vztahů s bratrem a dalšími, nějaká dobrůtka pro Kera, pak už se vyrazí na kartu, samozřejmě v novém kostýmu od kamarádky...Nesmím zapomenout na vtipné (výjimečně) lži jednoho Sakuřina spolužáka. Jediný argument pro zvýšení hodnocení, který jsem ochoten přijmout je, že tenhle seriál je určen pro malé holčičky. Ale znám třebas Akazukin Chacha a i když ani to není žádný extra odvaz, pořád je to alespoň o hodně vtipnější. Pokud jste dospělí, tak se tomuhle spíše vyhněte. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Trochu moc se opakující, trochu moc utahané. Zpočátku to bylo mnohem zábavnější, ale postupně se to hodně ohrálo a nedokážu říct, jestli vyprchala hravost nebo se mi to jen omrzelo. Zábavná je výroba kostýmů a snaha o natáčení, ale většina věcí okolo už tolik ne. Přesto bych hodnotil o něco víc, ale musím ubrat za zobrazované vztahy v seriálů. Je to něco, přes co se nedokážu přenést a výrazně to ovlivňuje můj dojem ze seriálů. Normalizovat v seriálu pro mladá děvčata romantické vztahy 10 letých se středoškoláky nebo dokonce učiteli je prostě hnus. Nehledě na to, že koncept osudové lásky mi obzvlášť u postav, kterým je 10 let, přijde trochu podivný, tak tam navíc nebyl snad jeden normální vztah a zřejmě to byla záměrná volba. Studentka x učitel, učitelka x žák, dívka ze základky x středoškolák, bratranec se sestřenicí, 2 sestřenice, přespříliš majetnický bratr x mladší sestra. Jedině 2 nijak příbuzní spolužáci tam byla nejnormálnější věc. Argument, že v manze je to horší, protože zde alespoň není zasnoubení mezi 10 letou školačkou a jejím 30 letým učitelem, to opravdu nezachrání. Ale nebojte, prý slíbil, že se jí nedotkne, dokud to nebude legální. Hurá. ()

Galerie (191)

Reklama

Reklama