Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příběh o malé vampírce, která bojuje proti démonům. Pěkně nakresleno, dostatečné tajemné, ale příliš dlouhý rozjezd. Osobnost malé vampírky, jménem Sayo, kolem sebe nosí auru tajemna a nebezpečí. Je sice ještě náctiletá, ale při pohledu na ní máte pocit, že žije již několik století. Jednou jsem již tento animovaný příběh viděl a pořád se na to hezky kouká, ale jinak je to příliš prázdné. Chyběl tomu propracovanější příběh, ale na 48 minut to je stále zábavné a krvavé efekty pěkně tryskaly až ke mě na koberec. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mám ve své filmotéce několik anime kousků, tak tento druh filmů doteď nepatřil k mým nejvyhledávanějším. Po shlédnutí tohoto snímku však přišel čas na změnu, protože jsem byl velice mile překvapený a hlavně spokojený s tím co jsem viděl. Hlavním plusem je nádherná animace prostředí, která je v určitých pasážích úžasně propracovaná do sebemenšího detailu. Ve spojení s hudebním doprovodem nabídne divákovi slušnou porci záživné podívané, kterou jen sem tam naruší poněkud kostrbatý děj. Některé místa jsou totiž trošičku nudnější, stejně jako charakteristika několika vedlejších postav. Tvůrci totiž všechno vsadili na kouzlo hlavní hrdinky, jenž ovšem v určitých chvílích také zrovna dvakrát nezabodovala. Narozdíl od své filmové kolegyně nám totiž animovaná Saya nenabídne takový krvavý masakr, což je ovšem odvozeno od pojetí, kterým se tvůrci nechali inspirovat. Film z roku 2009 sázel totiž především na svou akčnost a litry krve, zatímco jeho starší bratříček spíše kladl důraz na vytvoření co nejtemnější atmosféry. Trošku mi vadilo i divné ztvárnění upírů/démonů, které bylo ze slabšího soudku. ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Takze poporadku, napred vytvarna stanka: Uchvatne. Animace postav je temer klasicka manga i kdyz precizne provedena. To co se ale odehrava na 'pozadi' je spise studije na tema: co vsechno dokaze top animace spojena s top CGI efekty. Uz pri prvni scene ve vlaku mate pocit, jako by animovane postavicky zabloudily do normalniho filmu - ale z nejakeho duvodu to pusobi zcela prirozene. Hudba: celkem nenapadna, ale kdyz se zaposlouchate velice dobra a perfektne dokresluje atmosferu. Pribeh: tak tady je ten hacek - Blood pusobi jako pilot serialu - bohuzel, zadny serial se nekona. Tvurci vas neuveritelne navnadi, rozhodi tucty otazniku a pak se otoci a jdou pryc... Problem neni ani tak to, ze bych chtel vedet 'jak to bylo dal' - naopak, chtel bych vedet 'co se stalo predtim'. Takze varovani pro vsechny: pokud neprekousnete nedotazene pribehy tak se Blood VYHNETE. SPOILER: Ten nejvetsi otaznik je podivna divka jmenem Saya (slovy jednoho z charakteru: "pokud vime, tak ona je posledni original"), ktera se jedinkrat neusmeje, malo mluvi, nosi sebou katanu a v sobe tichou zurivost. Neni ale vubec jasne, co je predmetem jeji nenavisti - snadna odpoved by byla ze ostatni upiri (z jejiho pohledu half-breeds?). Ale ze sceny nasledujici po te, co na letistni plose zabije jednoho z nich mi prijde, ze je ji jich spis lito... Saya pracuje - ci spis spolupracuje - s jakousi vladni agenturou, ale jakou ma motivaci? Nezda se, ze by ji k tomu nekdo nutil. Dalsi zahada jsou jeji vybuchy vzteku ve chvili, kdy se nekdo zmini o bohu. Tohle neni jen klasicky postoj upira ktery nesnasi krize a kostely, u Sayi mate spis pocit ze s NIM ma nevyrizene osobni ucty. A co jeji poznamka: "Mas stesti, ze nemuzu zabijet lidi"?? Otazniky, otazniky.. hruza :-) Ale ta atmosfera.. EDIT: serial tedy nakonec vzniknul pod nazvem "Blood+" a podle vseho neni spatny. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Skvostné hororově laděné animé, ve kterém sledujeme Sayu z rodu původních upírů pracující pro americkou armádu, respektive její tajnou službu. Celý příběh tohoto kratičkého animé je vlastně jedna mise Sayi, která má za úkol zlikvidovat skupinku démonů nacházející se na střední škole, která je součástí americké vojenské základny. Saya je divákovi předhozena bez jakéhokoli bližšího seznámení s její postavou, zato rovnou v parádní krvavě akční scéně, které ostatně provázejí celý snímek. Animace je opět výborná a některé scény naprosto dechberoucí. Navíc je dílko patřičně krvavé, což mu velmi sluší. Saya své protivníky likviduje pomocí katany a když není její oblíbená zbraň po ruce, tak postačí vojenský rýč. Navíc když se zohlední fakt, že jde v podstatě o pilot k seriálu BLOOD + a divák by měl k filmu tak přistupovat, tak neváhám vytasit pátou hvězdu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mám rád upíry. Mám rád zamračené slečny. Mám rád boj s katanou. Saya? Saya je tohle všechno dohromady a ještě něco navrh. Tenhle "pilot" není až tak pilotem, spíš jen inspirací pro geniální anime seriál Blood+. Zdánlivě jde v seriálu o to samé, ale... jsou tu rozdíly... drobné, ale podstatné, takže i když Blood+ na Blood: The Last Vampire "navazuje" a netají se s tím, tak jsou to dvě samostaná díla. Obě perfektní. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama