Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (308)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Veeeelmi dobré anime se skvěle tvrďáckym hlavnim hrdinou v super širáku a s mluvící rukou!:D Je tam pár moc pěknejch nápadů, jako třeba písečný rejnoci atak, dobře se na to kouká, ale na 5 to asi neni. Ještě mě napadá podobnost D s Alucardem ze seriálu Hellsing (Herushingu). Co to ty Japonci s těma upírama maj?:D ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Směs nejrůznějších žánrů (western, sci-fi, upíři, fantasy) a těch správných efektů ve správnou dobu. Styl vampírů a jejich "partnerek" odkazuje zase někam k prerafaelitům. Dívat se na to dá, ale jinak to není nic jiného než předvídatelný akční film, který mne dráždil svou estetickou nevkusností a přeplácaností. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Velice prapodivná kombinace Terminátora a Van Helsinga. Vizuálně místy přitažlivé, ovšem dějově krajně vykořeněné a tudíž zbavené veškeré atmosféry. Celý snímek je spíše koláží zajímavých momentů a kontrastních obrazů, než-li plnohodnotně funkčním celkem. Jsem snad staromódní, když se dožaduji alespoň základních informací, nutných pro pochopení širšího kontextu? V jaké jsme třeba době? Mám přitáhnout opratě, nebo trhnout ruční brzdou bizarního tanku? Mám si obléknout aristokraticky rozevlátou róbu, či spíše uplý catwoman obleček? Otázky o minulosti postav se skoro až bojím pokládat. Ty nečekaně přicházejí a stejným způsobem i odcházejí zpět do neznámých končin, z nichž nepochopitelně vzešly. Jejich jediným údělem je žít pro tuto chvíli, v tomto případě pro tuto konkrétní scénu a pak opět zmizet v zapomnění. Proč místo kýčovitých dialogů, vystřižených převážně ze špatné sbírky trubadůrské poesie, Kawajiri radši nenabídne alespoň nějaká vysvětlení! Nebo že bych byla jen já tak nechápavá, když mi nepřijde zcela běžné, že má někdo na ruce mluvící ksicht, chrlící jednu "humornou" hlášku za druhou a někde mezi jejich nepřetržitou produkcí nasává neznámé kletby? Jediným možným vysvětlením ve finále zůstává, že se od diváka očekává jen to, že si prostě vystačí s tím stupidně předvídatelným, tisíckrát omletým příběhem a nad zbytkem nebude vůbec přemýšlet! Vždyť ono to všechno přece tak krásně funguje! Smutné... A aby toho nebylo málo, přijde ještě květinami provoněný, všemu předešlému se vymykající, prudce sentimentální závěr, okrášlený radostným leskem v chápavém dětském očku. Ach! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

V animé se vyznám pouze průměrně, ale tenhle kousek je pro mě jedno z nejkrásnějších a nejakčnějších - to správné slovo, které se sem nejvíc hodí je samozřejmě anglické do češtiny nepřeolžitelné COOL. D je neusále ledově klidný, nechá ostatní vykecat a pak je stylově sejme. Postavy nejsou černobílé, i "zlého" upíra pohání vznešený cit, souboje jsou precizně načasované (přicházejí vždy, když už si říkáte, že by nějaká ta akcička mohla přijít), úchvatné, atmosféra vykreslovaná nenápadnou ale výbornou hudbou... Nemůžu než doporučit, jde o skvost, který hravě strčí do kapsy Van Helsingy i Blady 100% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama