Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Madison 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som túto pomerne zložitú rodinnú ságu plne docenila až po treťom zhliadnutí a hĺbala nad všetkými filmovými zložkami, ktorými disponuje od klasického príbehu podtrhnutého vášňou, túžbou a žiarlivosťou cez krásnu kameru, úchvatné prírodné prostredie Montany, nadčasovú hudbu Jamesa Hornera až po znamenité herecké výkony, z ktorých mi najviac imponoval nenápadný Aidan Quinn. Nedá sa povedať, že ide o bežný romantický film napriek pomerne známej dejovej línii. Vďaka širokému obsahovému spektru, vzájomne prepleteným ľudským osudom, pohotovému strihu či neustálym záberom na pokoj vyžarujúce scenérie divej prírody, ide o neuveriteľne emocionálny film, nie patetický. Verím tomu, že keď si dám štvrtú, piatu projekciu, tak sa dopracujem už aj k slzám. Nenápadný filmový drahokam, ktorý v mojich myšlienkach naberá na stále väčšej dôležitosti a spolu s Posledným samurajom patria od Zwicka k mojim malým pokladom, ktoré by som si dokázala púšťať na potešenie zmyslov i vnútra od rána do večera. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna rodinná dráma s veľkým nádychom romantiky, ale aj bolesti. Knihu som nečítal, no ak čo len z polovice je taká dobrá ako film, o čom nepochybujem, potom je to majstrovské dielo. Na plátne ho zdobí Brad Pitt, ktorý tu hrá ako o život a nechápem, prečo nebol aspoň nominovaný na oscara. Podľa mňa jedna z jeho životných rolí. O čo viac je však poznať jeho excelenciu Anthonyho Hopkinsa, ktorý ho dokonca prehráva. Jeho scéna po porážke, keď sa stretáva s Bradom Pittom, je podľa mňa jedna z najdojímavejších filmových scén vôbec, ak nie úplne najdojímavejšia. Juliu Ormond by som asi vymenil, nikdy sa mi nezdala nejako výnimočne atraktívna. Ale nekazí to dojem z nádherného zážitku. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Silný dojemný příběh, který mě ohromil hned po prvním zhlédnutí. Nádherná hudba Jamese Hornera, krásná příroda divokého západu, romantická atmosféra a kouslo drsného divokého života. Film stojí na třech hlavních postavách a myslím, že lépe Edward Zwick vybrat nemohl. Divoký tvrdý hoch v podání Brada Pitta, kterého zkrotí až láska ženy, skvělé Julie Ormond - oba ukazují, jak dobří herci jsou. Anthony Hopkins v roli otce třech synů exceluje a pro mne je to po Hannibalovi a Mlčení jehňátek jeho další nejlepší výkon. Legenda o vášni je v mé TOP 10 a tudíž nemám, co bych vytknul. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KAŽDÝ BOJOVNÍK DOUFÁ, ŽE SI HO NAJDE DOBRÁ SMRT. ALE TRISTAN NEDOKÁZAL ČEKAT. VYHLEDÁVAL JI..... /// Stejně jako bratři Grimmové dokázali pohádky psát, tak E. Zwick je dokáže točit. D O K O N A L Á filmařina, příběh silný v dramatických scénách a v hereckých výkonech, s nádechem vášně a dobrodružství – tedy okamžiků, který dělají filmovýho diváka šťastným. ŠTĚSTÍ JE OŠIDNÁ VĚC. Šťastná? S Tristanem? A přitom taková kravina – o jedný ženský, která ,,koluje“ mezi třema bráchama, aby nakonec zjistila, že ....(tak schválně!...). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč nemám nechávat bratra objímat snoubenku (SVOJI!). 2.) Zjistím, proč měl mrtvej děda vyříznutý srdce (pokud samozřejmě policie vyloučila brutální vraždu). 3.) Nevím, jak to dopadá, když je široko daleko jediná ženská. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočené napínavé romantické drama a moderní western s krvavými válečnými scénami v životním příběhu tří bratrů (Ai.Quinn, B.Pitt, H.Thomas) a jejich otce bývalého plukovníka (A.Hopkins) na počátku 20. století na ranči v divočině v Montaně. Je to epický příběh, jak jejich životy ovlivnila vláda, 1.světová válka, prohibice a zrada a láska všech tří bratrů k jedné ženě (Julia Ormond). Je to o citech a ty vyvolává nejvíce divoký vlasatý Tristan (Pitt) a krásná, ohnivá a nešťastná Susannah (Ormond). Je to o hercích - dobří jsou všichni, nejvíce září Anthony Hopkins (zvláště v závěru - po mrtvici - je nepřekonatelný) a Brad Pitt se svým neklidným charismatem (scény uklidňování Julie před odjezdem do války a zároveň již z náznaků jasná jejich počínající vášeň, zuřivá pomsta bratra ve válce, napadení hostinského kvůli pivu pro přítele indiána, divoká jízda na koni nad srázem), dobrý je také chladný Aidan Quinn (nejlepší ve vypjatých střetech s Tristanem). Trailer: http://www.csfd.cz/film/13350-legenda-o-vasni-legends-of-the-fall/videa/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Prvním promítacím víkendem film vydělal 14 milionů dolarů, celkově pak 66 milionů dolarů. (PußyMagnet)
  • Příběh, který čte plukovník Ludlow chlapcům před spaním, je "Rikki-Tikki-Tavi" z knihy Rudyarda Kiplinga "The Jungle Book". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama