Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

klerik 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý začína skvelo - čierny humor a tak... Pokračuje veľmi zábavne a má fajn romantickú atmosféru. Je to skrátka niečo viac ako tuctová americká love story... Potom však príde scéna so Susan Sarandon a to bolo teda pekne trápne. Vážim si túto herečku a chápem, že môj odpor stojí hlavne na tom, že sme iná kultúra a robiť z pohrebu show, mi je proti srsti, ale aj tak je scéna neprirodzene dlhá a je tam len jeden ako tak vtipný moment... A ono sa to nezlepšilo. Ako náhle sa z toho stalo road-movie, takmer ma tento film zabil. Nuda. Nuda, ktorú zachránil len definitívny povinný záver... Divný film. Podobne ladené POZNÁ JU AKO SVOJE BOTY som absorboval oveľa jednoduchšie... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď išiel Elizabethtown do kín, patril jeho žáner k mojim obľúbeným, a Crowe (spolu so Smithom a DiCillom) medzi mojich naj režisérov. Dočítal som sa vtedy o ňom veľa zlého, a bál som skaziť si mienku o tvorbe autora, tak som ho odkladal. Roky. Včera som sa na to prvýkrát pozrel a je to presne také, aké som sa bál, že to bude. Sentimentálne značne prestreleným spôsobom, presladené, naťahované na dve hodiny, aj keď už po hodine a pol nemali dávno čo povedať; tej romanci som neveril, hudba akú mám normálne rád, mi zhruba pri tridsiatom songu začala liezť na nervy, a dokonca niekoľkokrát do obrazu zablúdil mikrofón, čo ma u oscarových tvorcov vždy prekvapí. Na druhú stranu herci veľmi sympatickí (dokonca aj Orlando), soundtrack typicky Croweovsky pohodový, a celkovo ide o presne ten druh filmu, ktoré vás majú pohladiť po duši, tak sa naňho hnevať vlastne ani nejde (vzhľadom nato, že sa už dávno nejedná o látku pre mňa osobnú). Hodnotil som zatiaľ štyri Cameronove filmy - štyri plné hodnotenia, a tak k nim nakoniec pridávam jedno priemerné, za tento priemerný film, ktorý vyššie ťahá asi iba stand up Susan Sarandon. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown by se dal klidně jen poslouchat, protože co píseň, to perla.. Orlanda jsem měla přípustného pouze jako blonďatého Legolase, ale možná pod dojmem čtverácké Kirsten Dunst na něj dopadlo trochu jejího lesku, takže mi nevadil. Co mi naopak vadilo, byla přemíra amerického nevkusu, který těžce zasáhl do jinak pěkného příběhu o cestě a bilancování. Chvílemi jsem měla chuť film vypnout, ale díky těm písním jsem ho nakonec dokoukala a jsem trochu na rozpacích, jak ohodnotit. Myšlenka tam je, ale kvůli tomu balastu to upadlo.. 3,5* ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

co to mělo proboha jako být... ?! Takový kýč se jentak nevidí! Tady není nic, čeho by se člověk chytil. Hrozné dialogy, nepřirozené chování postav, obě hlavní postavy ve mně nevybudili ani špetku nějakých emocí ( tedy kromě totálního rozčarování a prázdnoty). Otřesný Orlando Bloom, tak bezkrevný výkon už jsem dlouho neviděl! Hned po prvních 15 minutách snímku jsem chtěl od tohoto snímku odejít, ale říkal jsem si že to přeci není možný a snímek se nějakým směrem musí ubrat, ale po 35 minutách už jsem to opravdu nevydržel s nervy a šel od toho pryč! Přemýšlím, za co bych udělil alespoň 1 hvězdičku, tak snad za milou tvářičku Kirsten Dunst, ale pouze za tvářičku nikoliv za herecký výkon..... p.s. možná, opakuji možná se snímek v průběhu " nějak " rozvinul, ale na delší sledování jsem opravdu neměl chuť a dostatek sil! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)
  • Natáčení scény na hřbitově s herci Orlandem Bloomem a Kirsten Dunst bylo přerušeno, protože přišla neočekávaná bouřka. Režisér Cameron Crowe ale trval na tom, aby se natáčelo dál, protože to podle jeho slov vypadalo přirozeněji. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama