Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

anais 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown je starý dobrý Cameron Crowe – písničky, jednoduchý děj. Jenže tentokrát to přehnal s laciným sentimentem, a obsazením Orlanda Blooma. A i těch písniček je někdy trochu moc. Na druhou stranu je tu vskutku svěží vítr v podobě Kirsten Dunstové a sympatický (bohužel nenaplněný) rozjezd filmu. A i ty písničky často potěší. Celkově však ohromné zklamání. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

elizabethtown je veľmi zvláštny film - tak, ako váha na pomedzí viacerých žánrov (pričom to nenarastá až do mnou oslavovanej žánrovej hry, len to jednoducho balansuje medzi niekoľkými základnými minstreamovými žánrami, no do žiadneho nezapadne), tak váha i na pomedzí viacerých tém a myšlienok, až napokon dôjde do váhania nad koncom - keď si myslíte, že sa to skončí, začne sa čosi nové a iné a to, keď sa zdá, že je ešte ďaleko pred koncom, sa náhle skončí . . . výsledok je veľmi rozporuplný film, ktorý obsahuje pár vtipných scén a dialógov, režijne pomerne zvládnutý, herecky podivný až až (čudná rola Susan Sarandon, ešte čudnejšie cameo Aleca Baldwina, všetko to stojí a padá na Orlandovi, ktorý podľa mňa nemá ani toľko charizmy ani toľko hereckého talentu, aby nie úplne domyslenú postavu utiahol a napokon pekná a šikovná kirsten, ktorej charakter tiež nie je z tých najnormálnejších), skrátka film, o ktorom dosť dobre neviem, čo si mám myslieť - a ďalšia tvorba režiséra mi v tom veľmi nepomáha, preto k nemu nepristupujem nijako kontextuálne, no hodnotiac ho len ako samostatný film bez prihliadania na čokoľvek musím rezignovane ostať pri myknutí ramien a rozpačitom zdvihnutí obočia . . . ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Klišoidný, patetický, pseudosentimentálny neurčitý pokus o romantický film, ktorý v konečnom dôsledku vyznieva otrasne (nebyť záverečnej celkom podarenej "cestovnej" scény). Snáď keby sa Crowe zameral len na vzťah Blooma a Dunst nebola by to v mojich očiach až taká katastrofa. Práve za to dávam tie hviezdičky, zvyšok je pre mňa jednoznačne odpad...Takú odpornú nedojímavú a otravnú "americkú umelosť" som už fakt dlho nevidel... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ta dívka vynaložila tolik námahy na získání srdce mladíka, kterého potkala v letadle, že si plně zasloužila, aby ho nakonec získala. Doufám, že stál za tu práci. Jinak mi všichni ti lidé přišli takoví umělí, jejich chování hrozně nepřesvědčivé, jakoby to nebylo ze života, ten plán cesty na konci byl fajn, ale obdivuju to děvče, jak něco takového dokázala stvořit za tak krátkou dobu a stopáž byla moc dlouhá, prostě hodně slabé 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To, co právě slyšíš, je zvuk padajícího hovna. Globálního." Každý konec znamená nový začátek, šanci i dobrodružství. Já to vím, ale pesimista Drew již nasedá na rafinovaně sebevražedně upravený bicykl, šlápe do pedálů a ... najednou zazvoní telefon. Je to tady - nový začátek, sebevražda se odkládá, pohodová letuška vstupuje do příběhu a bla bla bla. Já tedy mám pro romantické pohádky lehkou slabost, což tímto oficiálně popírám, ale tento průměrně natočený snímek nabízí pouze průměrnou zápletku, průměrně zamilované pohledy a tak průměrně průměrné herecké výkony, že jsem měl velké pokušení spiklenecky mu dát jiné než průměrné hodnocení. Nenapadlo mne však jaké. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)
  • Na mapě, kterou dá Claire Drewovi jsou napsané citace od R. Hammonda a J. Bebeho. Russel Hammond a Jeff Bebe jsou dvě postavy, které se objevily v předchozím filmu režiséra Camerona Crowa Na pokraji slávy (2000). (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama