Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

Zayl odpad!

všechny recenze uživatele

Pří zhlednutí mnou zacloumala nicota. S přibývajícími minutami nastává fáze hořké křeče a v záplavě všelijakých vykuchávaček lze dopředu očekávat každou další minutu. Do toho přidejte neprokreslené charaktery, ke kterým získáte jen těžko nějaký vztah a vyjdou vám Vraždy bez záruky. Neatmosférické, nezábavné, jen to zabere čas. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lidé by si měli více všímat, kam přesně se stěhují. Důvod mého zájmu vyvolala především herecká účast Sheri Moon, která však záhy vyklidí pole a dá prostor manželskému páru (hororovým žánrem pořádně šlehnutá a bezesporu zajímavá Angela Bettis), který se do tohohle baráku plném prapodivných existencí - včetně týpka bez svědomí, zato s kutilským nářadím a obligátní nadlidskou silou - právě nastěhoval. Filmu dominuje dokonale depresivní atmosféra, která je ke konci bohužel rozředěna do doslovných a rozpačitých poloh. Ruku v ruce s tím jdou i nepříliš zajímavé mordy, to ostatní ovšem nevyplňuje jen nudná „vata“, ale máme tu, chcete-li, regulérní příběh. Takže se chtě nechtě mnohými odepisovaný Tobe Hooper náležitě vytáhnul a projevil cit nejen pro řemeslně zvládnuté scény, ale právě pro svoji syrovost a přímočarost, která ho kdysi vynesla do hororových nebes. Dusná, znepokojivá, „slušně“ zahraná, nijak koordinovaná řež!! ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach Tobe, Tobe kedy už pochopíš, že recyklácia seba samého je vždy krokom späť a to aj v prípade, že ide o voľný remake rovnomenného hororu z roku 1978. Síce aj vďaka širokej palete drsne brutálnych výjavov (z posledného obdobia prirovnateľné napr. ku francúzkemu Haute Tension) je dosahovaná miestami fakt slušná atmosféra, ale je to žiaľ celé koncipované spiatočnicky - tak príbehom ako aj jeho štylizáciou. A ešte jedna vec ma sklamala. Tvoj Leatherface z TCM bol síce riadne vyšinutý magor - zabiják, ale jeho čaro spočívalo vo veľkej miere v jeho mrazivej reálnosti. Je preto veľká škoda, že psychicky narušeného vraha v Toolbox Murders si nakoniec vytvaroval do nepodareného mixu Leatherfacea s nezničiteľnými titanmi a la Michael Myers, čím si ho vlastne iba zbytočne zparodoval. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je podle očekávání lehce zklamal. Po technické stránce nemám žádné výtky. Prostředí se mi docela líbilo a jak řekla jedna z postav filmu, "ten barák má své kouzlo." Ovšem velmi nespokojená jsem byla s Angelou Bettis v hlavní roli, protože takto nesympatickou hlavní postavu jsem dlouho neviděla. Když jsem posléze zjistila, že Bettis hrála i v hororu May, nemohla jsem se ubránit srovnávání hlavních postav v obou filmech. Není překvapením, že May to vyhrála na celé čáře, důkazem toho budiž moje rozdílné hodnocení obou filmů. Ale zpátky k Toolbox Murders... Příběh se ze začátku tváří jako thriller s několika velmi efektním vraždama. Posléze se však přehoupne do jakési mysteriózní detektivky, což je asi nejslabší a nejméně zábavná část filmu. No a nakonec přichází ryze slasherová část, která opět vylepšuje skóre. Škoda přitom, že na vrahovi si nedali moc záležet a dali mu navíc dost podivnou a nic nevysvětlující "backstory". No, mohlo to být o dost lepší... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Snad si pan režisér nemyslí, že touto amatéřinou přitáhne diváky k případné "dvojce". Zpočátku to ještě ušlo, když ale přišla řada na akci a umírání, herci (?) se projevili jako ochotníci. S rozpočtem bych si taky hlavu nelámal, protože odhaduji, že se film točil v jedné místnosti - bylo to vše velice levné. Film ani vraždy neměly žádný smysl, gore (?) scény taky ne. Hlavní hrdinka si pobíhá po baráku a myslí si, že je jak Linda Hamilton v "Terminátor 2" při útěku z blázince. Opravdu vše velice chabé a beze smyslu. Samoúčelná krávovina co nemůže potěšit ani pubescentního diváka. Navíc v úvodu filmu byl prolog, kde se říkalo něco o tom, že lidé, kteří zkouší štěstí v Hollywoodu se někteří vrátí, někteří ne. Film o tom vůbec nebyl, byl naprosto o něčem jiném. Proto jsem zhnusen úvodní upoutávkou, která byla upoutávkou k úplně jinému filmu, tudíž trapná. Trapné zde bylo naprosto všechno a i to, že mě film donutil šestkrát u něj usnout. Jednu hvězdu dávám za to, že při troše uvažování a invence z toho mohl být celkem slušný komorní horror. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)
  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)
  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno